Megépülhet Nógrád megye első meleg vízű termálfürdője 

A víz összetétele Hévízéhez hasonló, kiváló a reumás és ízületi betegségek gyógyítására.
Nógrád, mint úti cél

Nógrád, mint úti cél 

Akár a fiatalok kedvelt úticéljává válhat Nógrád, derül ki az Innotime Hungary Kft. országos online kérdőíves kutatásából.

Megújuló mellékutak Nógrádban 

Nógrád megyében idén 25 kilométernyi mellékút újulhat meg több mint 2,6 milliárd forintból a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) pályázatainak köszönhetően. Más forrásokból és támogatási lehetőségeket felhasználva tavaly 33 kilométernyi út javítása készült el, jövőre pedig további 26 kilométer főút felújítására nyílhat lehetőség - hangzott el hétfőn a terveket ismertető sajtótájékoztatón Salgótarjánban.
Hamarosan vízisportolásra is lehetőség lesz a nógrádi faluban

Hamarosan vízisportolásra is lehetőség lesz a nógrádi faluban 

Szerencsés földrajzi környezetben, Heves, Pest és Nógrád megye határán találni Héhalmot, azt a régi kis települést, amelynek lakói között egyre több a fiatal. Az önkormányzat abban közvetít, hogy a régi, elhagyott ingatlanokat elsősorban az ifjak számára értékesítsék. Emellett a képviselőtestület is vásárol házakat, amelyeket felújítanak és kedvező áron albérletként igyekeznek hasznosítani, hogy ezzel is gyorsítsák a fiatal lakosok letelepedését.
A hollandok is megszerették a nógrádi kastélyos falut

A hollandok is megszerették a nógrádi kastélyos falut 

A Cserhát aljában, ahol az Ilka-patak folyik és a Daróc-, illetve a Kopasz-hegy emelkedik, ott találni Erdőtarcsát. A több mint ötszáz lakosú kis falut elsősorban a tiszta levegőjéről, a csendjéről, a nyugalmáról ismerik.
Rózsákkal csalogatnák a turistákat a Nógrád megyei településre

Rózsákkal csalogatnák a turistákat a Nógrád megyei településre 

A turizmus folyamatos fejlesztésében látják a jelent és a jövőt is Béren – mondta a Turizmus Online-nak Maczó László polgármester. Ezért arra törekszenek, hogy minél több olyan látogatót fogadhassanak, akik kedvelik a nyugalmat és pihenni akarnak a dél-nógrádi faluban.
A 48 lakosú palóc falu, ahol az Országos Kékkör is áthalad

A 48 lakosú palóc falu, ahol az Országos Kékkör is áthalad 

Aki szereti a csendet és pihenésre vágyik, annak Garáb biztosan tetszeni fog. Nógrád megye legkisebb és a Kelet-Cserhát legmagasabban fekvő települése igazi üdülőfaluként szerepel Magyarország turisztikai térképén.

Múzeumi élménytúrák föld alatt és föld felett 

Salgótarján egyik legkiemelkedőbb turisztikai látványossága a belváros közelében levő bányamúzeum, ahol évente 14-15 ezer látogató fordul meg. A jeles ipartörténeti műemlék nemrég ünnepelte megnyitásának fél évszázados évfordulóját.

Jelentős beruházás segítségével mentik a békákat Nógrádban 

Száznyolcvan millió forintból építettek békamentő alagutakat a 2-es számú főútvonal Parassapusztához közeli szakaszán; a tizenöt terelőrendszer kétéltűek tízezreinek az életét menti meg, sőt a közlekedést is biztonságosabbá teszi, ugyanis a vonulásuk közben elgázolt állatok korábban csúszásveszélyes helyzeteket teremtettek - közölte Becsey Zsolt közlekedésért felelős helyettes államtitkár kedden az MTI-vel.

Megtelepedett Nógrád megyében a barnamedve 

Az ez évi adatok alapján bebizonyosodott, hogy Nógrád északi részén, illetve a Heves megyével szomszédos területeken megtelepedett az európai barnamedve (Ursus arctos arctos).

Átadták a Novohrad-Nógrád Geopark kutatóközpontját 

Nem csak Salgótarján és Nógrád megye, de a kormány is büszke lehet arra, hogy ezt a hátrányos helyzetű térséget pozitív diszkriminációban részesíti – közölte Salgótarján polgármestere a Novohrad-Nógrád Geopark Oktató, Kutató és Irányító Központ átadásán pénteken. Az állami finanszírozású létesítményt a Salgótarjánhoz tartozó Eresztvényben építették fel 114 millió forintból.

A Novohrad-Nógrád Geopark következő négy éve 

A dél-szlovákiai és észak-magyarországi területeket átfogó Novohrad-Nógrád Geopark újabb négy évre tagja maradhat az Európai és Globális Geoparkok Hálózatának, erről egyhangúlag döntött a hálózat 34. Koordinációs Bizottsági ülése - tájékoztatta az MTI-t a Novohrad-Nógrád Geopark Nonprofit Kft. ügyvezető elnöke az ülés helyszínéről, a németországi Wernigerodéból csütörtökön.

Nem lesznek idén hollókői várjátékok 

Elmaradnak a hagyományos augusztusi várjátékok Hollókőn, a programok megrendezését a világörökségi faluban zajló turisztikai beruházás nem teszi lehetővé - tájékoztatta az MTI-t szerdán a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Megújult a történelmi városmag Pásztón 

Már a 2014-2020 közötti időszak városi fejlesztési programjaira készülnek Pásztón. A Cserhát és a Mátra ölelésében fekvő Nógrád megyei kisvárosban több mint ötmilliárd forintos projektcsomagot kívánnak megvalósítani, melyből közel kétmilliárd forintnyi fejlesztés a turizmust szolgálja majd.

Uniós forrásból újul meg Nógrád megye 

Kilátót, élményparkot és kisállat-simogatót is építenek Nógrád megye új turisztikai nagyberuházásának köszönhetően.

Kulturális tanösvény, interaktív kiállítás, ökoturisztikai fejlesztések 

Három újabb Nógrád megyei projekt kapott összesen 660 millió forintos támogatást a turisztikai attrakciófejlesztés keretéből; a drégelypalánki kulturális tanösvény, a megye erdeit érintő ökoturisztikai fejlesztés és a mátrakeresztesi interaktív ásványkiállítás - tájékoztatta Becsó Zsolt (Fidesz), a Nógrád megyei önkormányzat elnöke kedden az MTI-t.

Turisztikai programmá alakított palóc hagyományok 

2008-hoz képest az idei tavaszig megduplázódott a Palóc Út Kulturális Turisztikai Klaszter Egyesület tagjainak száma, tájékoztatta a Turizmus Online-t  Bózvári József, elnök. Az önkormányzatokat, vállalkozásokat, egyesületeket, magánszemélyeket tömörítő civil szervezet jelenleg több mint 120 taggal tevékenykedik.

Próbáljon szerencsét Hollókőn 

Nógrád megyében 25 turisztikai projekt nyert el több mint 9,2 milliárd forint támogatást, melyek közül idén márciusig 19 projekt kötötte meg a támogatási szerződését, összesen több mint 7 milliárd forint értékben.

Fiatalokat vonnak be a kertművelésbe 

Elsősorban fiatalokat és gyerekeket vonnak be a háztáji gazdálkodásra tanító programba a Nógrád megyei Somoskőújfaluban, a Somosi mintaporta című projekt keretében - tájékoztatta az egyik pályázó egyesület tagja hétfőn az MTI-t.

Lezárult a Nógrád térségi TDM projekt 

2012. szeptember 20-án zárult le a Nógrád Térségi Turisztikai Desztináció Menedzsment Szervezet című projekt, amelynek lebonylítását a Nógrád Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. végezte. A szervezet létrehozásához kapcsolódó projekt összköltségvetése 114.146.948 forint, támogatástartalma 97.024.906 forint volt, amelyet az ÉMOP-2.3.1-2009-0019 számú pályázaton nyertek el.

A vadászturizmust segítheti a határon átnyúló együttműködés 

Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében „Erdészeti és vadászati klaszter a határon átnyúló fenntartható fejlődés elősegítésére” című projekt valósul meg.

Újszerű megoldások Nógrádban 

Nógrád térségi TDM szervezetének kialakításához kapcsolódó projekt 2012. második félévében zárul. A zárás előfutáraként a tavasz is mozgalmasan telt, hiszen az elmúlt időszakban újszerű megoldások születtek Nógrád turisztikai szereplői számára.

Szlovák nyelvű honlap Nógrád megyéről 

Nógrád és térsége honlapja már szlovák nyelven is elérhető.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!