Kiadták "Év Pincészete" 2023 díjat

Kiadták "Év Pincészete" 2023 díjat 

A meghívásos pályázat keretében a villányi Gere Pincészet és a szekszárdi Takler Pincészet mellett győzedelmeskedett a Pannonhalmi Főapátság.
Egy nap Pannonhalmán - Utánajártunk a bencés birodalom titkának

Egy nap Pannonhalmán - Utánajártunk a bencés birodalom titkának 

Ha a külföldieknek valami olyat szeretnénk megmutatni az országunkból, amely magas értéket képvisel, érdemes a világörökségeinket eléjük tárnunk. Pannonhalma azonban nem pusztán egyik világörökségünk. Az ott élő bencések teszik élővé és a modern ember számára is értelmezhetővé értékeit. És ez azoknak is feltűnhet, akiktől távol áll a vallásos érzület.
Levendulára kávézaccot? Mi mást?

Levendulára kávézaccot? Mi mást? 

Egy új együttműködés keretében a Pannonhalmi Főapátság levendulamezőin hasznosítják újra a használt Nespresso kapszulákból kinyert kávézaccot. És már látható is a különleges együttműködés eredménye: most virágzik a levendula.
Kávézacctól virul a pannonhalmi levendula

Kávézacctól virul a pannonhalmi levendula 

A lokális kezdeményezés célja, hogy rávilágítson a kávékapszulák újrahasznosíthatóságának sokoldalúságára, és ösztönözze a még nagyobb arányú lakossági visszagyűjtést.
Átadták az ország első illatmúzeumát Pannonhalmán

Átadták az ország első illatmúzeumát Pannonhalmán 

Átadták az ország első illatmúzeumát a Pannonhalmi Főapátság Gyógynövénykertjében vasárnap, a kiállítás az ezeréves bencés szerzetesi gyógynövénykultúrába enged betekintést.
Pannonhalmának már sörfőzdéje is van

Pannonhalmának már sörfőzdéje is van 

A pannonhalmi sörfőzés hagyományait élesztik újjá. A helyi gyógynövényeket is felhasználják majd sörkülönlegességek gyártásához.

Álomszép imázsfilm készült Pannonhalmáról 

A videóban a Pannonhalmi Főapátság komplexumának mindennapjai jelennek meg négy csodálatos percben.
Nemzeti emlékhellyé vált a Pannonhalmi Főapátság

Nemzeti emlékhellyé vált a Pannonhalmi Főapátság 

Nemzeti emlékhellyé vált a Pannonhalmi Főapátság, az ezt jelképező sztélét szerdán avatták fel.

Audio guide rendszert építettek ki a Pannonhalmi Főapátságban 

Bevezették az audio guide rendszert a Pannonhalmi Bencés Főapátságban. Az új technika tíz nyelven, az ismert nyugati nyelveken kívül japánul, szlovákul és oroszul is segít tájékozódni a látogatóknak.

Kiállítótér lesz az egykori apátsági major 

Kiállítótérré és rendezvényközponttá alakítják rekonstrukciója után a pannonhalmi Bencés Főapátság egykori gazdálkodásának központját európai uniós támogatással.

Lelki béke és levendula 

Európai színvonalú környezetben, vendégbarát fogadóépülettel, megújult étkezési és szállás-hely-szolgáltatásokkal valamint turisztikai programcsomagokkal várja a turistákat a Pannon-halmi Főapátság, ahol európai uniós támogatással több éves fejlesztési program ért véget a közelmúltban.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!