Varázshely Budapesttől fél órára

Varázshely Budapesttől fél órára 

A Dera-szurdok ösvényein járva az ember nem csak hogy kiszakadhat a rohanós hétköznapok stresszes forgatagából, hanem szinte úgy érezheti, mintha egy teljesen más világba csöppent volna.

Látogatócsúcs a Prédikálószéken 

A Dunakanyarra egyedülálló panorámát nyújtó, tavaly októberben átadott kilátóra fél évvel ezelőtt szerelt látogatottság számlálót a Pilisi Parkerdő Zrt. A számláló adatai szerint május óta közel 20 ezer kiránduló fordult meg a kilátóban, hogy még magasabbról tekinthesse meg a Dunakanyar csodáit.

Újra megnyitották a Pilisi Parkerdő turistaútjait 

Feloldották a múlt héten kiadott lezárást.

585 milliós természetvédelmi program a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban 

A táti szigetek vizes élőhelyeinek helyreállítására, valamint a Gerecse, a Pilis és a Vértes denevérkolóniáinak védelmére összesen 585 millió forintos programot indít Komárom-Esztergom megyében a Duna-Ipoly Nemzeti Park - jelentette be hétfőn esztergomi sajtótájékoztatóján Füri András, a nemzeti park igazgatója.
Óvatosságra intik a Pilisben kerékpározókat

Óvatosságra intik a Pilisben kerékpározókat 

A Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózat ez év áprilisi átadása óta sok kerékpáros választotta a 9 „Parkolj és bringázz!” (P+B) pontról induló 28 kijelölt biciklitúra egyikét. Mi több, a nagy érdeklődés a mai napig, az időjárás hűvösebbre fordulásával sem lankadt, azonban a téliesre váló idővel összhangban az erdőgazdaság fontosnak tartja felhívni a figyelmet az útviszonyok megváltozására is.

Együttműködés a pilisi természetvédelemért 

Együttműködési megállapodást írt alá az Európa Diplomát elnyert Szénás-hegycsoport területén közösen elvégzendő természetvédelmi feladatok ellátásáról a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, Pilisszentiván önkormányzata és a Pilisi Parkerdő Zrt. Az önkormányzat csatlakozásával modellértékű szakmai együttműködés indulhat el az egyik legrégebbi hazai természetvédelmi területen - közölte a Pilisi Parkerdő Zrt.

Több ezer hektár örökerdővel bővül a Pilisi Parkerdő 

A Pilisi Parkerdő Zrt. közel két évtizede kezdte meg a folyamatos erdőborítást eredményező örökerdő-gazdálkodás alkalmazását. A Dobogókő közelében található Mexikó-pusztán kísérleti jelleggel elindított szakmai munka igazolta a hozzá fűzött reményeket: ökológiai és ökonómiai szempontból egyaránt az örökerdő nyújt megoldást a fenntartható erdőgazdálkodás megvalósítására. A Pilisi Parkerdő területén fokozatosan állnak át az örökerdő-gazdálkodásra: 2017. január elsejétől a Pilismaróti Erdészet 3600 hektárnyi területe kerül sorra.
Gombászna a Pilisben? Óvatosságra int az erdészet

Gombászna a Pilisben? Óvatosságra int az erdészet 

Ideiglenes korlátozásokra kell számítani a Pilisi Parkerdő Zrt. turistaútjain a várhatóan jövő tavaszig elhúzódó, jégkár utáni veszélyelhárító munkálatok miatt - mondta a szervezet szóvivője az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Utazási irodával kötött megállapodást a Pilisi Parkerdő 

Második alkalommal kötött támogatási megállapodást az utazásszervezéssel foglalkozó Alfatours Kft. és a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészete.

Ismét látogatható a Pilis, de tilos letérni a turistautakról 

Újra látogatható a Pilis, a Visegrádi- és a Budai-hegység, valamint a Gödöllői-dombság turistaútjainak nagy része, azonban továbbra is tilos és veszélyes letérni a turistautakról a jégkárral érintett erdőkben - tájékoztatta a Pilisi Parkerdő Zrt. kedden az MTI-t.

Újra látogatható a Pilisi Parkerdő 

Bár a magasabban fekvő régiók továbbra is balesetveszélyesek, a Pilisi Parkerdő már megtisztított útvonalai és az alacsonyabb régiók a hétvégére megnyílnak a kirándulók előtt.

Tilos kirándulni Budapest környékén a hétvégén 

A magasabban fekvő régiókban fennálló balesetveszély miatt a hétvégén is tilos kirándulni a Pilis, a Visegrádi-hegység, a Budai-hegység és a Gödöllői-dombság erdeiben - tájékoztatta Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője pénteken az MTI-t.

Új kilátót adtak át a Pilisben 

Új kilátó épült a Pilisben, a 756 méter magas Pilis-tetőn. A Dunántúli-középhegység legmagasabb pontján most átadott, több mint 17 méter magas építmény Boldog Özsébről kapta nevét, aki a 13. században a térségben élő remetéket összegyűjtve alapította meg az egyetlen magyar férfi szerzetesrendet, a pálosok rendjét. Az avató ünnepségen Dr. Bitay Márton Örs, állami földekért felelős államtitkár, Dr. Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott, Thuróczy Lajos, a Magyar Természetjáró Szövetség tiszteletbeli elnöke, valamint Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója mondott köszöntőt. Az új kilátót ezt követően P. Hesz Attila pálos szerzetes áldotta meg. 

Halálos baleset áldozata lett egy túrázó a Pilisben 

Eltűnt egy 65 év körüli gyakorlott túrázó vasárnap Pilisborosjenő térségében, holttestét a barlangi mentők kedden találták meg egy sziklás területen - tájékoztatta a Pest Megyei Kutató-mentő Szolgálat vezetője szerdán az MTI-t.

Új kilátó épül a Pilisben 

A Pilisi Parkerdő Zrt. turisztikai fejlesztései sorában egy hajdani geodéziai torony születik újjá kilátóként. A régóta tervezett új kilátót várhatóan már az őszi kirándulószezonban átadják a nagyközönségnek. 

Télbúcsúztató fesztivál a Pilisben 

Az idén elmaradt telet búcsúztatják szombaton a többségében szlovákok lakta Pilisszentkereszten egy nagyszabású, vidámnak ígérkező fánkfesztivállal

Erdész szolgálati lakásból turistaház 

Az Országos Kéktúra útvonalán fekvő turistaházak felújításának programja keretében a Pilisi Parkerdő Zrt. teljesen megújította a Som-hegyi Turistaházat. A Pilisszentkereszti Szurdok közelében fekvő, mintegy 70 millió forintos beruházással korszerűsített épületet 2013. október 29-én adták át.

Ne most induljon bringázni a Pilisbe! 

A vasárnapi vihar következtében járhatatlanná váltak, balesetveszélyesek a kerékpározásra kijelölt utak a Pilisi Parkerdő területén, a burkolt, aszfaltozott utakat sok helyütt sár- és kőfolyások borítják – közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

Megvan az ország harmadik leghosszabb barlangja! 

Tizenegy kilométeres hosszával és 203 méteres mélységével az ország harmadik leghosszabb barlangját sikerült feltárni a napokban a Pilisben található Csévi szirtek alatt.

300 tiszta vízű forrás 

Civil társaságok és 22 környékbeli település közösen alakította meg a Börzsöny-Ipoly völgye Ökoturisztikai Régiót. Az új szervezet kiemelt státuszért fordul a kormányhoz, hogy e címen a természet értékeinek megóvását elsődlegesen szem előtt tartó egységes fejlesztési koncepciót készíthessen a gazdaságilag elmaradott térség fellendítésére - közölte a tömörülés szervezője pénteken.

Helyreállították a „Horthy-garázst” 

A Pilisi Parkerdő Zrt. feloldotta a látogatási tilalmat a Pap-rét és Sztaravoda közötti aszfaltozott erdészeti úton, újra lehet rakni bringával.

Ismét látogatható a Rám-szakadék 

Újra megnyitották a viharkárok miatt másfél hónapig lezárt gyalogos túraútvonalakat a Pilisben, így csütörtöktől ismét látogatható a Rám-szakadék, a Holdvilág-árok és a szentkereszti Szurdok - tájékoztatta közleményében a Pilisi Parkerdő Zrt. az MTI-t.

A Pilis völgyei továbbra is zárva a turisták előtt 

A kirándulásra csábító jó idő ellenére továbbra is le vannak zárva az esőzések miatt károsodott útszakaszok a Pilisben. Fakidőlésekre a lezárt útszakaszokon kívül, az erdőterület egészén bárhol számítani lehet.

A pilisi parkerdő lezárt területeinek listája 

A Pilisi Parkerdő Zrt. a viharkár és az áradások által okozott életveszélyes helyzet miatt a következő útvonalakat zárta le átmenetileg a forgalom elől:
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!