A város, ahol minden a közelgő karácsonyról szól

A város, ahol minden a közelgő karácsonyról szól 

Sokan a „soktornyú városként” emlegetik, mások az Alpok kapujaként vagy Észak Rómájaként ismerik, de persze mindenkinek legelőször a város híres szülöttje, Wolfgang Amadeus Mozart jut eszébe Salzburgról, Ausztria legrégebbi, egyben egyik legmódosabb városáról. Igaz, Mozartot élete során kétszer rútul kiebrudalták a városból polgár- (és egyházfi) pukkasztó viselkedése miatt, de erről mélyen hallgat a hálás utókor, és inkább a muzsikus zsenialitását hirdetik. A pozsonyi székhelyű kamkam.eu szervezésében látogathattunk advent nyitányának idején e csodálatos fekvésű városba, és milyen jól tettük, hogy elfogadtuk az invitálást.  
Salzburg tartomány: karácsonyig tervezik a szigorításokat

Salzburg tartomány: karácsonyig tervezik a szigorításokat 

A romló járványhelyzet miatt nincsenek egységes állásponton az osztrák tartományok. A járvány statisztikái alapján a két leginkább érintett tartomány, Salzburg és Felső-Ausztria, hétfőtől korlátozásokat vezet be. Bár minden részlet még nem ismert, érdemes a következő napok híreit figyelniük azoknak, akik decemberi síelést terveznek Ausztriában - hívja fel a figyelmet a Síelők.hu.
140 munkatársuktól váltak meg a Sacher szállodák

140 munkatársuktól váltak meg a Sacher szállodák  

Fekete nap lett a szeptember 15-e a Hotel Sacher csoport bécsi és salzburgi szállodáiban - írja a GD Consulting.
A Salzburgi Fesztivál nem marad el

A Salzburgi Fesztivál nem marad el 

Csak idén egész más lesz, mint eddig. A Salzburgi Fesztivál különleges műsorral ünnepli a századik évfordulóját Mozart szülővárosában, a járvány okozta zűrzavar ellenére.

Szállodai lakosztályból étterem 

A Sacher szállodalánc salzburgi egységébe is bevezeti a Bécsben már sikerrel alkalmazott séparée étterem kezdeményezést.
Télen-nyáron Ausztria

Télen-nyáron Ausztria 

Az Österreich Werbung budapesti képviselete workshopot rendezett 2018.09.20-án, csütörtökön, a Radisson Blu Béke Hotelben. Az eseményen Vorarlberg tartományon kívül Ausztria összes tartománya megjelent: Bécs, Burgenland, Alsó-Ausztria, Felső-Ausztria, Tirol, Karintia, Salzburg és Stájerország is.
Fürdött már szénavirágban Ausztriában?

Fürdött már szénavirágban Ausztriában? 

Nyárindító rendezvényt tartott az Österreich Werbung április 27-én, ahol egy kellemes estét tölthettek el a vendégek, és átélhették, milyen egy ausztriai kiruccanás.
Totális káosz – mégis nagy siker

Totális káosz – mégis nagy siker 

Évek óta Közép-Európa egyik legjelentősebb vendéglátóipari beszállítói szakkiállítása az ötnapos salzburgi rendezvény, amelyen idén 730-an állítottak ki. És nemcsak hogy az utolsó négyzetmétert is kiárusították már jóval a kiállítás megnyitása előtt, hanem annyira sikeres ez a 47. alkalommal megrendezésre kerülő program, hogy új szereplő standot bérelni gyakorlatilag (és csúnyán fogalmazva) csak kihalásos alapon tud.

Salzburgban nyit bázist a Eurowings 

2016 telén. A salzburgi lesz a Lufthansa diszkont leányának Bécs után a második, Németországon kívüli bázisa.

Folytonosan változó világ 

Az Ikarus étteremben idén is hónapról hónapra a világ különböző pontjairól kiváló séfek mutatkoznak be a nemzetközi közönségnek ételsorukon keresztül. Egy évben egyszer azonban kizárólag az Ikarus konyháján dolgozóké a főszerep, akiknek munkáját Martin Klein, az étterem mesterszakácsa irányítja.

Leállt a vonatközlekedés München és Salzburg között 

A menekültválság miatt legalább október 4-ig nem járnak a személyszállító vonatok a München-Salzburg vonalon - közölte kedden a Deutsche Bahn (DB) német vasúttársaság.

Extrém bringakalandok és Ironman 70.3 Ausztriában 

Salzburg tartomány lenyűgöző vidékeit június 18-án indultunk felderíteni, amelyet felejthetetlen élmények, izgalmak és számos kedves, vendégszerető ember megismerése kísért.

Ausztria: ötcsillagos kerékpárút, Vespás piknik és a 690 kilométeres túraút 

Különleges helyszínen, különleges ételekkel fogadta az Osztrák Idegenforgalmi Hivatal (ÖW) a sajtó képviselőit április 9-én, csütörtök este.

Rolexet a távozó alkalmazottaknak! 

A szállodákban a reggeliztetés kulcsszerepe, a tophotelekben dolgozók motivációjának és dicséretének fontossága, a színes likőrök, gyöngyözőborok és a prosecco fokozódó uralma, a sötét színekre váltó porcelánok divatja és a természetes alapanyagú, százszázalékos gyümölcslevek előretörése – nagyjából így összegezhető idei salzburgi látogatásunk az Alles für den Gast toprendezvényen tapasztaltak alapján.

Salzburg tartomány felkészült a téli szezonra 

Az Osztrák Turisztikai Hivatal a Kempinski szállodában mutatta be a 2013/2014 téli szezonra szánt programkínálatát. A fókuszban ez alkalommal Salzburg tartomány állt, amely igazi télisport-nagyhatalom. 

Rauch-túra Salzburgban 

Már csak azért is érdemes Ausztria Salzburg tartományába, Mozart szülővárosába késő ősszel egy tartományi Horeca-szakkiállításra ellátogatni, mivel idehaza ez évben a szállodásokkal, éttermesekkel igencsak mostohán bántak: egyetlen komoly, átfogó szintű, több napos szakmai rendezvény sem volt.

Salzburgban az advent 

A Kempinski Hotel Corvinusban ismerkedhettek meg a média képviselői Salzburg tartomány idegenforgalmi hivatalának téli ajánlataival.

Átépítik Salzburg repülőterét 

A szakma már eddig is sürgette az 1960-ban befejezett repülőtéri létesítmények modernizálását, de erre eddig nem került sor. 

A világ legmagasabban fekvő sörfőzdéje... 

várja vendégeit Ausztria Salzburg tartományában, de nem csupán ezért érdemes arrafele menni - derült ki az Österreich Werbung szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján, melynek során Salzburg tartomány téli üdülésre csábított. Munkatársunktól

Salzburgban zárult a road show 

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete – együttműködésben a salzburgi Osztrák-Magyar Egyesülettel – gazdasági fórummal és kapcsolódó turisztikai konferenciával zárta a magyar EU-elnökség jegyében szervezett ausztriai roadshow-sorozatát..

Salzburg kártyát a Mercibe! 

A Pappas Auto Magyarország Kft. és Salzburg Tartomány Idegenforgalmi Hivatalának közös sajtótájékoztatóján ismerkedhettek meg a résztvevők hazánkban először közelebbről a Mercedes-Benz design-ikonjával, az új CLS-sel csütörtökön, a fővárosban, a Pappas Autószalonban.

Függőhíd és régiós síkártya 

Ausztriában évek óta folyamatosan nő a magyar turisták száma, egyedül tavaly regisztráltak visszaesést honfitársaink körében, az idén nyáron azonban kis mértékben már újra emelkedett a forgalom. A tartományok, köztük a magyarok népszerű úti célja, Salzburg, különleges fejlesztésekkel igyekeznek magukhoz vonzani a turistákat.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!