Napi járatok Budapestre az Iberiával

Napi járatok Budapestre az Iberiával 

Idén a nyári menetrend részeként március végétől napi járatokat indít az Iberia spanyol nemzeti légitársaság Budapestről Madridba. Az Iberia és a Budapest Airport szerdai közös rendezvényén  ismertették az új járatinformációkat, valamint tájékoztatták a jelenlévőket a Madridból elérhető számtalan átszállási lehetőségről is - írja laptársunk, az mfor.hu.
Michelin csillag-zápor az Ibériai-félszigeten

Michelin csillag-zápor az Ibériai-félszigeten 

A Michelin a napokban mutatta be 2023-as spanyol és portugál kalauzát, amelyben két új háromcsillagos, három új kétcsillagos és harmincnégy új, egycsillagos étterem kapott helyet- írja a Roadster.
Spanyolország emlékeztető oltást ír elő a beutazáshoz

Spanyolország emlékeztető oltást ír elő a beutazáshoz 

A spanyol egészségügyi minisztérium egy héttel, február 13-ig meghosszabbította az Európai Unió és a schengeni övezet többi országából érkezők számára az utazási korlátozokat a járvány terjedése miatt.
Húsvétkor a spanyoloknál egységes korlátozások várhatók

Húsvétkor a spanyoloknál egységes korlátozások várhatók 

Március 26-a és április 9-e között a tartományok határai zárva lesznek, átjárni csak a már ismert kivételes indokokkal lehet, mint amilyen például a munkavégzés vagy az oktatás. Az intézkedés alól kvétel a Kanári- és a Baleár-szigetek.
11 milliárd eurós mentőcsomag a spanyol ágazatnak

11 milliárd eurós mentőcsomag a spanyol ágazatnak 

A spanyol kormány 11 milliárd euró értékű újabb mentőcsomaggal segíti a vállalkozásokat - jelentette be Pedro Sánchez miniszterelnök a parlament alsóházának szerdai ülésén Madridban, ahol a járványügyi helyzet alakulásáról és a kormányzati intézkedésekről adott tájékoztatást.
Tavaszig bonyolult lesz a spanyol határon belüli utazás

Tavaszig bonyolult lesz a spanyol határon belüli utazás 

Mivel a spanyol parlament májusig tartó szükségállapotról döntött, és feltételekhez kötik az egyes régiók területére való belépést, illetve a távozást onnan.
Súlyos visszaesés a spanyoloknál

Súlyos visszaesés a spanyoloknál 

A tavalyinál 73 százalékkal kevesebb turista utazott Spanyolországba az év első nyolc hónapjában.
Saját charter légitársaságot alapít a spanyol szállodaóriás

Saját charter légitársaságot alapít a spanyol szállodaóriás 

A koronavírus-járvány és a légiközlekedési piac stagnálása ellenére a spanyol szállodaüzemeltető csoport, az Iberostar charter légitársaságot hoz létre, amely a jövő nyári menetrendi időszaktól hosszútávú járatokat üzemeltetne - írja az AIRportal.hu.

Madridban folytatják a sztrájkot a taxisok 

Barcelonában csütörtökön befejezték, Madridban viszont tovább folytatják a sztrájkot a taxisok, akik az alternatív közösségi személyszállítást végző cégek (Uber, Cabify) működésének korlátozását követelik.
A turizmusnak köszönhetően csökkent a munkanélküliség Spanyolországban

A turizmusnak köszönhetően csökkent a munkanélküliség Spanyolországban 

Spanyolországban a munkanélküliek száma 2,8 százalékkal, mintegy 90 ezerrel csökkent júniusban - közölte a spanyol munkaügyi minisztérium kedden.

Spanyolország-specialista iroda került bajba 

Komor felhők tornyosulnak Németország egyik legnevesebb Spanyolország-specialista tour-operátora, az Ibero Tours felett. 

Miért lóg ruhaszárító csipeszen a mangalicasonka? 

Miért lóg ruhaszárító csipeszen a mangalicasonka?

Szellemi kulturális örökség lehet a tapas 

Spanyolország elérkezettnek látja az időt ahhoz, hogy az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete a globális eszmei értékek elitjébe integrálja a tapasnak becézett étvágycsináló falatkákat. A The Daily Meal cikke.

Négyszáz év után Zsidóölőről Zsidódombra neveztek át egy spanyol falut 

Ünnepélyes keretek között, az izraeli nagykövet és a spanyol zsidóság hivatalos küldöttségének jelenlétében keresztelték át a Castrillo Matajudíos (Zsidóölő) nevű spanyol falut, csaknem egy évvel azután, hogy az itt élők népszavazáson döntöttek a névváltoztatásról.

A spanyol gasztronómia és design találkozása az Iparművészeti Múzeumban 

A jellegzetes spanyol gasztronómiához kapcsolódó designműtárgyakat sorakoztatja fel az Iparművészeti Múzeumban csütörtökön nyíló kiállítás - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői adásában.

Hamarosan a spanyol lesz a hivatalos nyelv Kaliforniában? 

Megtörtént a szakértők által régóta előre jelzett demográfiai fordulat Kaliforniában a hivatalos adatok szerint, és immár a latin-amerikai származásúak alkotják az Egyesült Államok legnépesebb államának legjelentősebb etnikai csoportját.

Már a parlamenti belépőket is hamisítják 

Hamisított jegyekkel próbáltak bejutni spanyol anyanyelvű látogatók a magyar parlamentbe augusztusban. 

Spanyol összefogás a magyar turisták megnyerésére 

A Spanyol Idegenforgalmi Hivatal bécsi Képviselete, a budapesti Spanyol Nagykövetség és a Cervantes Intézet példamutató együttműködést megvalósítva reklámozta Spanyolországot a magyar sajtó képviselői előtt. A rendezvény a MUOSZ Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztálya vezetőségének közreműködésével jött létre.

Sikeres roadshow Spanyolországban 

Április 15-18. között zajlott le az a – nemzetközi résztvevőkkel megrendezett –spanyolországi roadshow, amelynek célja az volt, hogy a szervező országok (Csehország, Horvátország, Lengyelország, Nagy Britannia és Magyarország) szolgáltatói megismertessék tevékenységüket Spanyolország négy városában tevékenykedő utazási irodákkal.

Új fine dining séf Budapesten 

Új séf érkezett a La Plaza spanyol étterem konyhájába Rubén Aguilar Bel személyében. A szakember számos Michelin-csillagos mester keze alatt tanult, és azon túl, hogy fine dining konyhát vezet, tanítja is a főzést. A La Plaza étlapjára számos új fogás került fel, melyek közül több az új séf saját kreatúrája.

Leállította járatait a spanyol Spanair 

Járatai leállítása után csődöt jelentett a spanyol Spanair légitársaság.

Minden ötödik spanyol utazási iroda csődbe ment tavaly 

Spanyolországban a tavaly nyáron működő utazási irodák közül idén minden ötödik bezárt - közölte az Exceltur, a 24 legfontosabb spanyol turisztikai szervezet szövetsége.

A kulturális turizmus jegyében kampányol Spanyolország  

A bécsi Spanyol Idegenforgalmi Hivatal és a Thyssen-Bornemisza Múzeum promóciós együttműködési megállapodása alapján a múzeum látványos budapesti bemutatatására került sor az Iparművészeti Múzeumban. Javier Rodriguez Manas igazgató mellett az eseményen megjelent a spanyol diplomácia képviselet több tagja és a múzeum képviselője is.

700 áldozatot szedett a medúzainvázió Spanyolországban 

Hatalmas medúzarajok okoztak úszók százainak sérüléseket a Földközi-tenger spanyolországi partszakaszán.

Mégsem lépnek sztrájkba a spanyol légiirányítók 

Nem tartják meg az augusztus közepére tervezett sztrájkot a spanyol légiirányítók, mert nem akarnak károkat okozni az idegenforgalomnak a nyári szezon kellős közepén.

Most éri meg tengerparti hotelt és vendéglőt venni 

A spanyol és a horvát tengerpart új tulajdonosra váró vendéglőiről, kisebb-nagyobb apartmanszállóiról készített körképet a Napi Gazdaság.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére