Michelin csillag-zápor az Ibériai-félszigeten

A Michelin a napokban mutatta be 2023-as spanyol és portugál kalauzát, amelyben két új háromcsillagos, három új kétcsillagos és harmincnégy új, egycsillagos étterem kapott helyet- írja a Roadster.

Az ikerszakácsok, Sergio és Javier Torres által vezetett barcelonai Cocina Hermanos étterem az élen három Michelin-csillagot bezsebelve emelkedett a fine dining csúcsára, akárcsak Toño Pérez séf az Atrio Cáceresben. Spanyolország jelenleg tizenhárom három Michelin-csillagos étteremmel büszkélkedhet.

Új háromcsillagos éttermek:

  • Atri (Cáceres)
  • Cocina Hermanos Torres (Barcelona)

Új kétcsillagos éttermek:

  • Deessa (Madrid)
  • Pepe Vieira, (Serpe)
  • El Rincón by Juan Carlos, (Tenerife)

Új egycsillagos étteremek - Spanyország

  • Ababol (Albacete)
  • Ajonegro (Logroño)
  • Aleia (Barcelona)
  • AlmaMater (Murcia)
  • Alquimia – Laboratorio (Valladolid)
  •  Ancestral (Illescas)
  • ARREA! (Santa Cruz de Campezo)
  • Ceibe (Ourense)
  • Cobo Evolución (Burgos)
  • Código de Barra (Cádiz)
  • COME by Paco Méndez (Barcelona)
  • Enigma (Barcelona)
  • Etxeko Ibiza (Es Canar, Ibiza)
  • Ferpel (Ortiguera)
  • Fusión19 (Muro, Majorca)
  • Gente Rara (Zaragoza)
  • Kaleja (Málaga)
  • La Finca (Loja)
  • Mont Bar (Barcelona)
  • Monte (San Feliz)
  • Montia (San Lorenzo de El Escorial)
  • Oba- (Casas-Ibáñez)
  • O’Pazo (Padrón)
  • RavioXO (Madrid)
  • San-Hô (Adeje, Tenerife)
  • Slow & Low (Barcelona)
  • Tabaiba (Las Palmas de Gran Canaria, Gran Canaria)
  • Ugo Chan (Madrid)
  • Zuara Sushi (Madrid)

Új egycsillagos éttermek - Portugália:

  • Encanto (Lisbon)
  • Euskalduna Studio (Porto)
  • Kabuki Lisboa (Lisbon)
  • Kanazawa (Lisbon)
  • Le Monument (Porto)

Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 
Franciaországban csökkenő borfogyasztás, ellenben hódít a sör

Franciaországban csökkenő borfogyasztás, ellenben hódít a sör 

Különösen a vörösbor szenvedi meg a trendek változását.
A miskolci étteremben lehúzták a rolót

A miskolci étteremben lehúzták a rolót 

A miskolci Grill Farm étterem, mint közölték, végleg bezárt.
Bezárta budapesti gyárát az ikonikus édességgyár

Bezárta budapesti gyárát az ikonikus édességgyár 

A budapesti gyár több mint 150 évig működött.
Eladó a Káli-medence menő pékségének épülete

Eladó a Káli-medence menő pékségének épülete 

A tavaly tavasszal bezárt Andriska Pékbisztró az egyik legnépszerűbb pékség volt a Balaton környékén. 
Pezsgők és aszúk arzenálja várja e héten a pesti ötcsillagos házban

Pezsgők és aszúk arzenálja várja e héten a pesti ötcsillagos házban 

Hagyományos érlelésű pezsgőkből és tokaji aszúkból rendez kóstolót a Winelovers december 27-én, a budapesti Hotel Intercontinentalban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.