A La Plaza Spanyol Étterem tavaly ősszel nyílt meg a Szabadság téren. Népszerűségét annak köszönheti, hogy a mediterrán és fúziós konyha olyan különlegességeit kínálja, amelyek a kiváló éttermek bőséges budapesti kínálatából is kiemelkednek. A luxusétterem konyhájának vezetőjét Miguel Millera, az Iberostar hotellánc európai vezető séfje választotta ki.
Ruben Aguilar Bel az ALTAVIANA Valenciai Vendéglátóipari Főiskola elvégzése után számos Michelin-csillagos étteremben finomította tudását. Dolgozott a Casa Paca Michelin-csillagos étteremben (Salamanca), a két Michelin-csillagos Mugaritz-ban (Rentería, Guipúzcoa), valamint a három Michelin-csillagos Can Fabes-ben (Sant Celoni, Barcelona) és az Akelarre-ban (San Sebastián).
Aguilar Bel valenciai éttermekben séfként töltött pár év, és egy kínai séfmenedzseri állás után került másodséfként a legendás Rafa Morales (Ferran Adria tanítványa – El Bulli séf) keze alá a Casino Cirsa Valencia éttermébe (ONEVLC). Ez az időszak szintén nagy hatással volt látásmódjára, stílusára.
Aguilar Bel a La Plaza konyhájának vezetése mellett óraadó tanár korábbi főiskoláján. Azt vallja, hogy a hozzávalók minősége és frissessége a legmeghatározóbb eleme az eredeti alapokra épülő konyhának. Kedvence a Carrillera de Ternera, ami lassú tűzön, vörösborban főtt marhapofa violetta-krémmel, üvegburgonyával, vargánya carpaccio-val.
A séf új á la carte menüjét, amelyben saját kreációi is megtalálhatók, szeptember 4-én mutatta be az étterem.