Napi járatok Budapestre az Iberiával

Idén a nyári menetrend részeként március végétől napi járatokat indít az Iberia spanyol nemzeti légitársaság Budapestről Madridba. Az Iberia és a Budapest Airport szerdai közös rendezvényén  ismertették az új járatinformációkat, valamint tájékoztatták a jelenlévőket a Madridból elérhető számtalan átszállási lehetőségről is - írja laptársunk, az mfor.hu.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A prezentáció első részében a Budapest Airport járatfejlesztési menedzsere, Almási Eszter szólt a Liszt Ferenc repülőtér dinamikusan növekő utasforgalmáról. Habár a teljes visszaépülés a gazdasági hatások miatt még várat magára, már tavaly is jelentősen emelkedett a forgalom a covidos évekhez képest.

Az idén elérheti a 14 millió főt a nálunk megforduló utasok száma. Impozáns számok: 121 úticélra repülhetnek innen az utasok, és 38 légitársaság gépei szállnak le a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Sanghajba heti 3 járat üzemel.

Az Iberia  Európa egyik legpatinásabb légitársasága, amely 1927-ben lett bejegyezve. A szerdai szakmai rendezvény iránt az utazási irodák érdeklődtek leginkább, ami érthető, hiszen a magyar turisták egyik legkedveltebb nyári úti célja a spanyol tengerpart, amelynek városai Madridból érhetők el legjobban. Ezért is fontos, hogy már naponta elérhető Madrid a kiutazó turistáknak, illetve a Magyarországra érkező spanyoloknak is.

 

Amint arról Emil Delibashev, a spanyol légitársaság regionális kereskedelmi menedzsere beszámolt – lendületes, vidám hangúlatú prezentációjában, - a Budapestet 2015 óta repülő légitársaság forgalmát jól jellemzi, hogy az utasok 58 százaléka spanyol, 17 százalékuk magyar, 25 százalékuk érkezik egyéb országokból.

Annak idején több szakmai fórum is beszámolt róla, hogy az Iberia egyesült a British Airways-zel, ezzel Európa harmadik legnagyobb menetrend szerinti légitársasága jött létre. A szlogen, amint az a BA honlapján is olvasható: együtt erősebbek vagyunk.

Mit is takar ez? Ami a legfontosabb, jelentősen bővül a célállomások kibővített hálózata, útvonalak választéka, hiszen kombinálni lehet a British Airways és az Iberia járatait. Az átszállás megkönnyítése érdekében felkínálhatják az összehangolt poggyászmennyiséget, és egyéb kedvező szolgáltatást nyújtanak.

Együtt tehát egy kibővített, világméretű hálózatot kínálnak, amely lefedi Európát, Észak-Amerikát, a Távol-Keletet és Ausztráliát, Afrikát és Dél-Amerikát.

Emil Delibashev ezután részletezte a sok magyart is érdeklő Budapest-London légi kapcsolat alakulását: örvendetes hogy a magyar és a brit főváros között napi öt járat indul.  Aki pedig nem kifejezetten Londonba tart, csak át akar szállni, az a jövőben még több amerikai várost ér el. Idén Dél-Amerika áll a légióriás üzleti koncepciójának középpontjában, de olyan világvárosok, mint Hongkong, vagy Szingapúr, a csodás Changival is jó csatlakozással elérhető.

A már említett Sanghaj mellett, új desztinációk az USA-ban Cincinnati, Pittsburgh és Portland. A Maldív-szigetek előnyösebb elérése inkább a nyaralókat érdekli, míg Sydney vagy Kanada legalább annyira a rokonlátogatókat és az üzletembereket is.

Miért az Iberia? - tette fel előadása végén a költői kérdést a regionális kereskedelmi menedzser, amit rögtön meg is válaszolt: mert ultramodern technikájú Dreamlinereket vetnek be, nyugodt pihenést biztosító kabinokkal, izgalmas új cateringgel. Az Economy osztály is kényelmesebb lett, a Premium Economy-n most vezetik be, hogy két bőrönddel utazhatunk, a menü pedig elegáns porcelán tányéron érkezik, gondolva nemcsak az eleganciára, hanem bizonyára a fenntarthatóságra is.

Végül, de nem utolsósorban: a légitársaság büszke arra, hogy a legpontosabbak közé tartozik, sőt, többször elnyerték már a legpontosabb címet, legutóbb például idén januárban.

Stílusosan Budapest egyik legmenőbb vendéglátó helyén került sor a tájékoztatóra, a Magyar Nemzeti Múzeum szomszédságában, az Ötpacsirta utcai Pitpit-ben. A hely neve a pacsirta szó spanyol megfelelője. A hajdan szintén sűrűn látogatott Építész Pince metamorfózisa jól sikerült: kellemes környezetben várják a tapasok rajongóit, és autentikusan sütnek-főznek, amint azt az est spanyol házigazdája is megerősítette.

Elek Lenke


Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt

Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt 

Sir Tim Clark a következő levelet fogalmazta meg, és juttatta el - többek közt rajtunk keresztül - ügyfeleiknek.
Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő

Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő 

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom. 
Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton

Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton 

Április 22-én kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérhez vezető utakon.
Visszatér az Uber Magyarországra

Visszatér az Uber Magyarországra 

Április 16-án hivatalosan lezárult a jóváhagyási folyamat.
Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága

Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága 

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat.
Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat

Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat 

Mennydörgésre és villámlásra ébredtek szerda reggel az Egyesült Arab Emírségek lakosai.
Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről

Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről 

Bővül az osztrák légiátrsaság kínálata.
Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál

Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál 

A nagyszabású fejlesztés megvalósítása érdekében 64 francia autópálya-pihenőben most 320 Siemens gyorstöltőt telepítettek.
A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből

A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből 

Isztambul a második törökországi város, amely már Debrecenből is közvetlenül elérhető Antalya után.
Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően

Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően 

Izrael vasárnap reggel megnyitotta légterét a szombat éjszakai, sikeresen kivédett légitámadás után, jelentették be hivatalosan Izraelben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.