Gyógyvizet találtak Sümegen

Gyógyvizet találtak Sümegen 

Harmincnégy fokos metakovasav tartalmú termál-, illetve gyógyvizet találtak Sümegen a két éve tartó kútfúrás eredményeként. Ezzel a vízzel töltik a sümegi Hotel Kapitány medencéit, amit a minap kezdtek meg. A városban termálfürdőt, a várhegy oldalába pedig siklót is terveznek a későbbiekben, tudta meg a veol.hu Papp Imre sümgi várkapitánytól, aki bízik abban, hogy húsvétra véget érhet a járvány.
Új turisztikai célpont jött létre Sümegen

Új turisztikai célpont jött létre Sümegen 

Az új  Ramassetter Látogatóközpont Sümeg város kiemelt épített- és szellemi öröksége, a belváros turisztikailag frekventált helyszínén, a Plébánia templomot a Ferences templommal összekötő turisztikai tengely mentén található. (X)

Új kézműves középkori piac Sümegen 

Százmillió forint európai uniós támogatásból újult meg a sümegi belvárosi piac, illetve kialakítottak egy új középkori stílusú kézműves piacot is a Tarisznyavárnál - közölte a Veszprém megyei város önkormányzata az MTI-vel.

Kétnapos turisztikai konferenciát rendeznek Sümegen 

A várak és kastélyok felújítása és működtetése áll a csütörtökön Sümegen kezdődött, kétnapos, nemzetközi turisztikai konferenciának, amelynek díszvendége Ausztria.
Sümegen felújítás kezdődik

Sümegen felújítás kezdődik 

A 2017 és 2020 között zajló Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében valósul meg a fejlesztés. A jövő nyáron befejeződő beruházás keretében kiállító- és külső tereket újítanak fel, valamint rendezvények befogadására is alkalmassá teszik a kastélyt.
Bevonja Sümeg városa a turisztikai kínálatába a Ramassetter-házat

Bevonja Sümeg városa a turisztikai kínálatába a Ramassetter-házat 

A város régóta tervezi, hogy a leromlott állapotú Ramassetter-házat felújítja, és funkciót adva bekapcsolja a turisztikai kínálatba egy egyedülálló komplex turisztikai attrakció létrehozásával,

Kihirdették az Év szállása verseny nyerteseit 

Nagyszabású gálavacsora keretében hirdette ki a Szallas.hu az idei Év szállása verseny nyerteseit. Ebben az évben Hajdúszoboszló, Miskolctapolca és Sümeg vitte a prímet.

Vasi kastélyok újulhatnak meg 

A Nemzeti Kastélyprogram keretében újulhat meg három vas megyei kastély és a sümegi püspöki palota - jelentette be a Forster Központ elnöke kedden a sümegi polgármesteri hivatalban tartott szakmai egyeztetésen.
Középkori időutazást tehetünk Sümegen

Középkori időutazást tehetünk Sümegen 

A középkorba tehetnek időutazást azok, akik ellátogatnak a Sümegi vár közelmúltban átadott, több mint 80 milliós beruházással létrejövő kiállítóközpontjába.
Európa legmélyebb búvárközpontja épül Sümegen

Európa legmélyebb búvárközpontja épül Sümegen 

Európa legkorszerűbb búvár központja épül meg a városban. A képviselőtestület tagjai a november 28-i ülésen hallgatták meg a beruházó cég képviselőjének az előadását.

Látogatóközpont épült a sümegi vár tövében 

Látványos bemutatóval nyitotta meg kapuit csütörtökön a hadigép-kiállítást, történelmi játszóteret és török ostromtábort is magában foglaló látogatóközpont a sümegi vár tövében.

Nemzetközi lovagrendek találkoznak Sümegen 

Lovagokat avatnak és új lelki vezetőt iktatnak be szombaton a nemzetközi lovagrendek találkozóján Sümegen.

Lovagkeresztet kapott a sümegi Várkapitány 

Lovagkeresztet kapott a sümegi Várkapitány

Épül az első Történelmi Élménypark Közép-Dunántúlon 

Jelentős befektetés révén, újabb attrakcióval gyarapodik nyáron Sümeg és a Hotel Kapitány, ahol a Közép-Dunántúli Régió első történelmi élményparkja bővíti oktató jellegű programok sorát.

Éjjeli díszkivilágításban ragyog a sümegi vár 

Ez azonban csak kis része az egész várat érintő rekonstrukciónak, mely uniós támogatással valósult meg.

Történelmi élménypark épül Sümegen 

A Közép-dunántúli régió első történelmi élményparkját építik fel uniós támogatással Sümegen - jelentették be a projekt sajtótájékoztatóján szerdán.

Megújult Sümeg belvárosa 

Befejeződött a belváros felújítása Sümegen, a százhúsz millió forintos beruházásra a város 94 millió forintot nyert európai uniós pályázati forrásból - közölte Sümeg független polgármestere az MTI-vel.

Restaurálták a Sümegi várat 

Sümeg Város Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében a Közép-dunántúli régió egyik legnagyobb idegenforgalmi beruházását valósította meg a Sümegi Vár integrált turisztikai megújításával.

Elkezdődött a városközpont rekonstrukciója Sümegen 

Több mint százmillió forintos beruházással elkezdődött a városközpont felújítása Sümegen; a várhatóan szeptember végéig tartó projektre uniós pályázati forrásból 94 millió forintot nyert a város - közölte a város polgármestere kedden az MTI-vel.

A lovakat 8-kor aludni küldik, ugye? 

Szakadó hóesés ide, csúszós utak oda, és a távolság sem kevés Budapest-Sümeg között, mégis percnyi pontossággal kezdték az előadásokat a Magyar Szállodaszövetség (MSZSZ) 34. közgyűlésén, amelyet ez alkalommal a sümegi négycsillagos Hotel Kapitány Wellness-ben tartottak. Csak másnap, a búcsúzás pillanataiban derült ki, miért…
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!