Nincs tovább: kitiltották a szállodahajókat Velencéből

Nincs tovább: kitiltották a szállodahajókat Velencéből 

Az olasz kormány kedden döntött arról, hogy kitiltja a tengerjáró hajókat a velencei lagúnából, hogy megvédje a térség ökoszisztémáját, kulturális örökségét.
Megérkeztek az első szállodahajók Magyarországra

Megérkeztek az első szállodahajók Magyarországra 

Csütörtökön megnyitották a határokat a szomszédos országok felé és ennek köszönhetően az első két szállodahajó megérkezett Magyarországra - közölte a kormányszóvivő az egyik hajó kikötőjében pénteken.
A szállodahajók fogadóépülete lesz a Bálna

A szállodahajók fogadóépülete lesz a Bálna 

A rövid távú lakáskiadás szabályozási terveiről, a szállodahajók új kikötőjéről, és a magánszálláshelyek támogatásáról is beszél Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója legfrissebb podcastjában.
Az utolsó úszó szállodamonstrum is kiköthetett

Az utolsó úszó szállodamonstrum is kiköthetett 

Az MSC Magnifica is révbe ért hétfőn azt követően, hogy tervezett útjukat alaposan módosítani kellett az új koronavírus-járvány miatt.

Nem ismeri el a felelősséget a Viking Sigyn és a biztosítója sem 

Nem hajlandó elismerni a felelősségét a Hableány sétahajóval történt katasztrófáért a Viking Sigyn tulajdonosa és a céget biztosító társaság sem - mondta Gulyás Krisztián ügyvéd, a Hableány elhunyt kapitányának jogi képviselője pénteken az M1 aktuális csatornán.
Az összes budapesti hajóutat lemondta a dél-koreai utazási iroda

Az összes budapesti hajóutat lemondta a dél-koreai utazási iroda 

Az összes dunai hajóutat lemondta és visszatéríti a már befizetett budapesti utak árát a dél-koreai Very Good Tour, írja az Infó rádió honlapja a Korea Times alapján.
Szakértő: nem a Hableány fordult a Viking elé

Szakértő: nem a Hableány fordult a Viking elé 

A közölt videofelvételek világossá tették, hogy a Hableány sétahajó nem fordult be a Viking szállodahajó elé, hanem a nagyobb jármű ütközött neki a kisebbnek szerda este - mondta Bencsik Attila, a Magyar Belvízi Fuvarozók Szövetségének elnöke péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Kitilthatják a belvárosból a szállodahajókat? 

Meg kell vizsgálni, jó helyen vannak-e a szállodahajók a belvárosban, ezt az állandó belvárosi jelenlétet az érintett társaságok bevonásával érdemes áttárgyalni, mondta az Indexnek Tarlós István főpolgármester.

Erdőbe fát, Dunába vizet 

A Duna extrém alacsony vízállása hátráltatja a hajózást, az árufuvarozók kapacitásuk egyharmadát tudják csak kihasználni, a személyszállító hajók forgalmát korlátozták, a kikötők kihasználtsága is csökken.

Hídnak ütközött egy szállodahajó Bajorországban 

Hídnak ütközött vasárnapra virradóra Bajorországban a Duna-Rajna-Majna csatornán egy szállodahajó, a bajor rendőrség szóvivője szerint a balesetben két ember meghalt, és mindketten magyar állampolgárok voltak.

Magyar hajósok vesztették életüket a Budapestre tartó szállodahajó balesetében 

Hídnak ütközött vasárnapra virradóra Bajorországban a Duna-Rajna-Majna csatornán egy szállodahajó, a bajor rendőrség szóvivője szerint a balesetben két ember meghalt, és mindketten magyar állampolgárok voltak.

„200 fő vitatkozik azon, mennyi hely van még a Dunán” 

És egyáltalán van-e még hely? - toldotta meg címbeli a felkonferálást Sztojanovits Kristóf, a Mahart PassNave marketing igazgatója a konferencia sajtóktájékoztatóján. Hellyel vélhetően nem állhatnak rosszul a szállodahajózásból élő Duna menti országok, mivel a tájékoztatón felszólalók mindegyike a fejlődés további lehetőségeiről beszélt.

Több tízezer vendégéjszakát hoz hazánknak a folyami hajós turizmus 

A Magyar Turizmus (MT) Zrt. adatai szerint a szállodahajók vendégforgalma folyamatosan nő: a társaság szakértői becslése szerint 2014-ben elérte a 400 ezer főt, és 2015-ben is kétszámjegyű növekedést mutat majd, a magyar főváros a folyami hajós turizmus egyik központjává vált - közölte az MT Zrt. hírlevelében.

Az ódon, a luxus és a gőzhajó - Európa menő hajóhotelei 

A trivago.hu szálláskereső weboldal összegyűjtötte Európa 10 legjobb hajóhotelét (botelét). Ezek a szállások esténként garantáltan álomba ringatják a vendégeket, de egy dologra érdemes felkészülni: nem fog szilárd talajt érezni a lába alatt.

Folyamatosan nő a szállodahajók forgalma 

A Dunán hajózó, a magyar fővárost is érintő szállodahajók vendégforgalma folyamatosan nő, a Magyar Turizmus (MT) Zrt. szakértői becslése szerint tavaly elérte a 400 ezer főt; de éleződik a verseny más városokkal, köztük Béccsel és Pozsonnyal - derül ki az MT Zrt. hírleveléből.

Legjobban Budapest fényei nyűgözték le a hajós vendégeket 

A Viking River Cruises kezdeményezésére végzett kutatást a társaság vendégeinek szokásairól az Edutus Főiskola és a Magyar Turizmus Zrt. Első alkalommal. Hiánypótló egyben gondolatébresztő felmérés, annyiban, hogy Béccsel komoly bokszmeccset vív Budapest a dunai szállodahajózás elsőségéért.

Partraszállás Constanta-ban 

Jelentősen megnövekedett idén a romániai Constanta kikötőjének szállodahajó forgalma.

A Duna áradása megtöltötte a budapesti hoteleket 

Váratlanul jó foglaltsági adatokat értek el a budapesti hotelek az elmúlt két hétben. A beinduló idegenforgalmi szezonra rásegített, hogy az árvíz és a Duna magas vízállása miatt egy sor szállodahajó nem tudta utasait továbbszállítani, ezért a vendégeket pesti négy- vagy ötcsillagos szállodákban helyezték el.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!