Míg a java zárást fontolgat, addig Szarvason most nyílt egy luxusétterem

Míg a java zárást fontolgat, addig Szarvason most nyílt egy luxusétterem 

Új étlappal, főként helyi alapanyagokból készült ételkülönlegességekkel, komplex bisztrókínálattal és csúcspörkölők topkávéival várja vendégeit a szarvasi Újváros Bisztró. 
Ikonikus épületből lesz rendezvényközpont Szarvason

Ikonikus épületből lesz rendezvényközpont Szarvason 

Több mint félmilliárd forintból újul meg az Erzsébet-ligeti ikonikus épület, az egykor vendéglátó-helyiségként üzemelő Pavilon Szarvason - tájékoztatta közleményben az önkormányzat az MTI-t.
Közel kétmilliárdot nyertek turizmusfejlesztésre Békésben

Közel kétmilliárdot nyertek turizmusfejlesztésre Békésben 

A gyulai önkormányzat egymilliárd, Szarvas városa pedig 730 millió forint támogatást nyert el turizmusfejlesztésre az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból (TOP) - tájékoztatta a Békés Megyei Önkormányzat kedden közleményben az MTI-t.
Nézegessen csodaszarvast!

Nézegessen csodaszarvast! 

Ha már a négy fal közé van szorítva, üdítő látvány lehet a Beregsuránynál lencsevégre kapott fehér dámszarvas.
„Sokan még nem hiszik el, hogy csődbe fognak menni”

„Sokan még nem hiszik el, hogy csődbe fognak menni” 

A Szarvason zajló 24. Országos TDM Konferencia  során a szakmai szövetségek képviselői is bejelentkeztek az online térben, hogy képet adjanak tagjaik jelenlegi helyzetéről és kilátásairól. Ez a mondat is elhangzott a fórumon.

Különleges hangulatú imázsfilm Szarvasról 

Különleges hangulatú imázsfilmet készített a szarvasi Tessedik Sámuel Múzeum, amely a hétvégén jelent meg a világhálón, s a Facebookon már 12 ezer megtekintése volt.

A raktárban is kiállítanak majd 

Több mint 472 millió forintból újítják fel a szarvasi Tessedik Sámuel Múzeumot. A munkálatok várhatóan áprilisban kezdődnek és év végén fejeződnek be.
Kárpátaljai és észak-erdélyi makettek Szarvason

Kárpátaljai és észak-erdélyi makettek Szarvason 

2017. március 10-től újabb látványossággal bővül a szarvasi Mini Magyarország makettpark.
Szereti a szilvát? Akkor Szarvason a helye!

Szereti a szilvát? Akkor Szarvason a helye! 

A szarvasi szilva ünnepére hívjuk szeptember 9-től 11-ig, ahol titkos szilvás receptekkel ismerkedhet, minősített szilvapálinkákat, kézműves szilvás söröket, süteményeket kóstolhat, és rézüstökben rotyogó eredeti szilvalekvárokat ízlelhet három napon át a Körös parti kisvárosban, szilvaérés idején. A programot élő koncertek, családi- és gyerekprogramok, valamint utcabáli forgatag színesítik.
Több százmilliós fejlesztés a szarvasi Liget Hotelben

Több százmilliós fejlesztés a szarvasi Liget Hotelben 

Több százmillió forint értékű beruházás eredményeként a Körösök Szívének egyik legnagyobb wellness-központjává fejlődött a szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotel****.

Erdélyi épületekkel bővült a szarvasi Mini Magyarország makettpark 

Történelmi és kultúrtörténeti jelentőségű erdélyi épületek makettjeivel bővült a szarvasi Mini Magyarország makettpark. A március 13-án átadott új makettek között olyan épületek találhatók, mint a csíksomlyói kegytemplom, a vajdahunyadi vár, vagy a segesvári óratorony. Az ünnepélyes díjátadó különlegessége volt, hogy Szarvas testvérvárosából, az erdélyi Szilágysomlyóról érkező középiskolai tanár tartott rendhagyó történelemórát a szarvasi diákoknak.

Medical wellness épületszárnnyal bővül a szarvasi szálloda 

Medical wellness épületszárnnyal bővül a Liget Wellness és Konferencia Hotel Szarvason 370 millió forintból, amiből 210 millió forint EU támogatás. Az új épületben korszerű rekreációs és gyógyászati szolgáltatások kapnak helyet - tájékoztatta a hotel igazgatója az MTI-t.

PocketGuide, QR-kód és városnéző kisbusz Szarvason 

Miközben 2013-2014 között dinamikusan nőtt a Szarvason eltöltött vendégéjszakák száma, évről évre több a visszatérő vendég a vízparti régióban. A Körösök szívébe érkező turisták a nyugalom szigeteként gondolnak Szarvasra és térségére – többek között ezekkel az eredményekkel zárta a régió turizmusának élénkítéséért dolgozó Körös-menti Turisztikai Egyesület a Dél-Alföldi Operatív Programban (DAOP) megvalósított projektjét.

Kiemelkedő eredmények a Körös-menti turizmusban 

A Körösök szívébe érkező turisták a nyugalom szigeteként gondolnak Szarvasra, főként kikapcsolódni utaznak a Körös-menti régió városaiba, Szarvasra, Békésszentandrásra vagy Kondorosra. A körös-menti turisták ötöde visszatérő vendég, a Körösök szívébe utazók negyede közel egy hetet tölt el itt.  A Körös-menti tavaszi és nyári turisztikai szezon, valamint a régióba látogató turisták körében végzett felmérés eredményeit összegezte a Körös-menti TDM a 2014. november 24-én megtartott sajtótájékoztatóján.

370 milliós medical wellness-fejlesztés a dél-alföldi szállodában 

Háromszázhetven millió forint összértékű beruházással kétszeresére nő a szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotel wellness-részlege.

Új látványossággal bővült a Sárarany Szalmaporta 

Szalmafonás, gyöngyfűzés és gyógynövények Szarvason.

Lovaggá avatták a Körös-menti régió nagy múltú vendéglátósait 

Szarvasi és kondorosi tagokkal bővült az Első Magyar Fehér Asztal Lovagrend. A Körös-menti régióból most a szarvasi Turul Vendéglő tulajdonosát és a Kondorosi Betyár Csárda üzemeltetőjét választották a Lovagrend tagjai közé.

Leader térségeken átívelő turisztikai fejlesztésekre nyertek támogatást a Körösök völgyében 

Több megyét érintő turisztikai fejlesztések valósulnak meg uniós támogatással a Körösök völgyében Békésen, Szarvason és Kunszentmártonban 130 millió forintból - tájékoztatta a nyertes pályázati konzorciumot vezető Körösök Völgye Vidékfejlesztési Egyesület elnöke az MTI-t.

Békés megyei turisztikai fejlesztések 

Békés megyében az utóbbi egy évben számtalan turisztikai fejlesztés valósult meg, több projekt pedig az idén készül el – tudtuk meg a Tourinform Békés megyei irodavezetőjétől, Glózik Klárától.

Járja be Magyarországot néhány óra alatt! 

Ünnepélyesen avatták fel és mutatták be a magyar vasúttörténet legendás mozdonyainak, legszebb állomásépületeinek és a balatoni vitorlázás ikonikus hajóinak kicsinyített másait április 11-én, pénteken az ország egyetlen interaktív makettparkjában, Szarvason, ahol eddig is mintegy félszáz makett várta a látogatókat.

Tisztújítás a Békés Megye Falusi Turizmusáért Egyesületnél 

A Békés Megye Falusi Turizmusáért Egyesület tisztújító közgyűlést tartott január 30-án Szarvason.

Turizmus rekordok Szarvason 

23 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma 2013-ban.

Adómentes idegenforgalom Szarvason 

Egy Magyarországon meglehetősen szokatlan kezdeményezéssel a szarvasi önkormányzat a Körös-menti TDM szakmai véleményezését is figyelembe véve módosította az idegenforgalmi adóról (ifa) szóló helyhatósági rendeletet: 2014. január 1-től a városban pihenő, nyaraló 70 év felettiek mentesülnek az ifa megfizetése alól. A Körös-menti régió turizmusának élénkítéséért dolgozó szakmai szervezet kezdeményezésére a magánszállások esetében a jövő év elejétől a korábbi 400 forintos idegenforgalmi adót a rendelet 250 forintra csökkentette.

Vendégcsalogató újdonságok Magyarország közepén 

Békés megye számtalan lehetőséget kínál az ide látogató vendégeknek.

Napelemes rendszert épített ki a Liget 

A Liget Hotel Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2013 januárjában 26,93 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Helyi hő- és hűtési energiaigény kielégítése megújuló energiaforrásokkal” programban az Új Széchenyi Terv keretében.

Melis György hangján énekel az Operaház mása 

A magyar operatörténelem egyik legnagyobb alakja, Melis György hangján megszólalt a szarvasi Mini Magyarország makettparkban a Magyar Állami Operaház kicsinyített mása. A Kossuth-díjas operaénekes Szarvason született és élete végéig lokálpatrióta maradt. A város díszpolgára születésének 90. évfordulója alkalmából emléknapot szerveztek Szarvason. 

Vadvízi Kuttyogató verseny lesz Szarvason 

Az ősi horgászati hagyományokat eleveníti fel a Vadvízi Kuttyogató verseny, amelyet idén első alkalommal rendeznek meg Szarvason.

Mini Magyarország nyílt Szarvason 

Hazánk legnagyobb arborétumában, a Kárpát-medence mértani középpontjában április 10-én megnyílt az ország legújabb látványossága, a szarvasi Mini Magyarország. Hazánk legnagyobb arborétumában, a Kárpát-medence mértani középpontjában április 10-én megnyílt az ország legújabb látványossága, a szarvasi Mini Magyarország. A hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit bemutató makettpark Szarvas eddigi történetnek egyik legnagyobb magánerős turisztikai attrakció-fejlesztése, amely mintegy 70 millió forintos beruházással készült.

Elektromos busz várja majd a turistákat a Körösöknél 

A közelmúltban elnyert támogatásból több turistabarát fejlesztés valósulhat meg az idén a Körös-menti Turisztikai Egyesület területén.

Izgalmas programok Békés megyében 

Izsó Gábor, Békés polgármestere többedmagával fogadta a szakújságírókat az Utazás 2012 kiállítás Békés megyei standján. Magával „hozta” Szarvas és Füzesgyarmat polgármesterét is. És hogy rendhagyó legyen a sajtótájékoztató, a megnyitó a Monte Cristo című darabból elhangzott részlet volt. 

Szarvaskarambolcsúcs Nagy-Britanniában 

Évente már 74 ezer autóbalesetet okoznak a szarvasok Nagy-Britanniában, miután egyre többen vannak mind ők, mind az autósok.

Kié lett az ország legjobb állása? 

A nyíregyházi Tóth Erika, Kerekes Áron és Denisz kutya, a „gasztroblogger” nyerte meg Az Ország Legjobb Állása versenyt, így augusztus 1-től ők állhatnak munkába Szarvas élményellenőreiként.

Főiskolai képzés FATOSZ tagoknak 

Szívesen látja a FATOSZ tagjait is hallgatói közzt a Szent István Egyetem szarvasi karának Gazdaság és Vidékfejlesztési szakán - tájékoztatott a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ).

Apartman fejlesztés Szarvason 

A Liget Apartman Kft. 219 690 544 millió forint uniós támogatást nyert a „Turisztikai vonzerőhöz kapcsolódó kereskedelmi szálláshelyek minőségi és mennyiségi fejlesztése” című pályázati kiíráson a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatásával (DAOP-2.1.2). Az 570 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásból nem csak új szálláshelyeket hoznak létre, hanem új munkahelyeket is teremtenek.

Kié lesz az ország legjobb állása? 

Már több mint 120 pályázat érkezett az ország legjobb állására "turisztikai élményellenőrnek." A jelentkezési határidőt május 10-ig meghosszabbították a szervezők.

Újabb álommunka a láthatáron! 

Az ország legjobb állását hirdeti meg hamarosan a Körös-szögi Területfejlesztési Nonprofit Kft., a szarvasi önkormányzat támogatásával, írj a beol.hu.

Békés megye történelmi pillanata 

Március 3-án jött el, már ami a turisztikai marketinget illeti, hiszen valamennyi jelentős desztinációjuk egy standon állított ki az Utazás Kiállításon. A 120 négyzetméteres standon együtt szerepelt a megye összes turisztikailag jelentős települése.  Munkatársunktól
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!