Kié lesz az ország legjobb állása?

Már több mint 120 pályázat érkezett az ország legjobb állására "turisztikai élményellenőrnek." A jelentkezési határidőt május 10-ig meghosszabbították a szervezők.

A Szarvas Város Önkormányzata által meghirdetett állás elnyerője 2011 augusztusában családjával térítésmentesen kipróbálhatja, ellenőrizheti a Körös-parti város turisztikai látványosságait, szállodáit, éttermeit 30 napos, határozott idejű munkaszerződés keretében. A jelentkezőknek blogot kell vezetniük élményeikről bruttó 500 ezer forint fizetésért.

"Várják azon kisgyermekes családok, vagy párok pályázatát, akik kedvelik a rendhagyó, akár extrém helyzeteket, nem félnek megmutatni magukat és élményeiket a világnak mindarról, ami velük történik az Alföld szívében" - olvasható a felhívásban.

A kezdeményezés célja megismertetni az országgal Szarvas egyedi turisztikai és szabadidős lehetőségeit, ennek érdekében a város lakosai, civil szervezetek és helyi vállalkozások, éttermek, szállodák és panziók fogtak össze. Van, aki kerékpárokat ad kölcsön, más csónakot, de felajánlottak már a többi között bográcsos családi vacsorát és különböző kulturális programokat is.

A legtöbb pályázó a húszas, harmincas éveiben jár, de képviselteti magát az idősebb korosztály is. A jelentkezők nagy része diplomával rendelkezik, többen turisztikai végzettségűek. Az ország minden szegletéből érkeznek a pályázatok, így Győrtől Debrecenig, Tépszentmiklóstól Tószegig - közölte a Szarvas Tourinform pénteken az MTI-vel.

A többlépcsős kiválasztás alatt a pályázók és az érdeklődők megismerhetik a várost, kifejthetik elképzeléseiket arról is, milyen további programokat, eseményeket rendeznének itt, ha erre felkérést kapnának. A független zsűriben helyet kap a lelkész, szállodavezető, önkormányzati munkatárs és a rendszeresen itt nyaraló is, továbbá Novák Péter énekes, aki gyakran pihen a városban. A döntőbe jutottak júliusban meghívást kapnak egy hétvégére és a helyszínen dől majd el, melyik család tölthet el egy élményekkel teli augusztusi hónapot a Körös parti városban.

Forrás: MTI


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.