Lovaggá avatták a Körös-menti régió nagy múltú vendéglátósait

Szarvasi és kondorosi tagokkal bővült az Első Magyar Fehér Asztal Lovagrend. A Körös-menti régióból most a szarvasi Turul Vendéglő tulajdonosát és a Kondorosi Betyár Csárda üzemeltetőjét választották a Lovagrend tagjai közé.

Így a Körös-mentét eddig a Lovagrendben egyedül képviselő Simkó József, a békésszentandrási Szent András Sörfőzde alapítója mellett a lovagok között a frissen avatott tagokkal együtt már három vendéglátós szaktekintély szerepel a régióból.

 A magyar gasztronómia egyetemes értékeinek megőrzésére és ápolására 2005-ben alakult lovagrend a közelmúlt tagjává avatta Povázsai Mihályt, aki a szarvasi Turul Vendéglő tulajdonosát, valamint Tímár Andrást, a Kondorosi Betyár Csárda üzemeltetőjét. A régióból mindeddig csupán Simkó József, a Szentandrási Sörfőzde alapítója volt az Első Magyar Fehér Asztal Lovagrend tagja.

 Az új szarvasi és kondorosi tagok felavatása újabb elismerés a régió gasztrokulturális életének és hagyományainak. A hosszú évek alatt a régióban komoly hírnevet megszerző vendéglátósok munkájának elismerése mellett az avatás a régió olyan nagy hagyományú rendezvényeit is magasabb színvonalra emeli, mint a 17., 2014. szeptember 12-14. között zajló Szarvasi Szilvanapok, vagy a 14. alkalommal, 2014. augusztus 16-17-én tartandó Kondorosi Betyár Napok.

 A régió turizmusának élénkítéséért dolgozó Körös-menti TDM facebook oldalán hetente jelentkező Körös-menti Gasztrocsütörtökön ebből az alkalomból a héten a szarvasi Turul Vendéglő kacsacomb receptjének online receptkártyáját kaphatják meg az oldal követői.

 

 

Forrás: Vendég & Hotel


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.