Lovaggá avatták a Körös-menti régió nagy múltú vendéglátósait

Szarvasi és kondorosi tagokkal bővült az Első Magyar Fehér Asztal Lovagrend. A Körös-menti régióból most a szarvasi Turul Vendéglő tulajdonosát és a Kondorosi Betyár Csárda üzemeltetőjét választották a Lovagrend tagjai közé.

Így a Körös-mentét eddig a Lovagrendben egyedül képviselő Simkó József, a békésszentandrási Szent András Sörfőzde alapítója mellett a lovagok között a frissen avatott tagokkal együtt már három vendéglátós szaktekintély szerepel a régióból.

 A magyar gasztronómia egyetemes értékeinek megőrzésére és ápolására 2005-ben alakult lovagrend a közelmúlt tagjává avatta Povázsai Mihályt, aki a szarvasi Turul Vendéglő tulajdonosát, valamint Tímár Andrást, a Kondorosi Betyár Csárda üzemeltetőjét. A régióból mindeddig csupán Simkó József, a Szentandrási Sörfőzde alapítója volt az Első Magyar Fehér Asztal Lovagrend tagja.

 Az új szarvasi és kondorosi tagok felavatása újabb elismerés a régió gasztrokulturális életének és hagyományainak. A hosszú évek alatt a régióban komoly hírnevet megszerző vendéglátósok munkájának elismerése mellett az avatás a régió olyan nagy hagyományú rendezvényeit is magasabb színvonalra emeli, mint a 17., 2014. szeptember 12-14. között zajló Szarvasi Szilvanapok, vagy a 14. alkalommal, 2014. augusztus 16-17-én tartandó Kondorosi Betyár Napok.

 A régió turizmusának élénkítéséért dolgozó Körös-menti TDM facebook oldalán hetente jelentkező Körös-menti Gasztrocsütörtökön ebből az alkalomból a héten a szarvasi Turul Vendéglő kacsacomb receptjének online receptkártyáját kaphatják meg az oldal követői.

 

 

Forrás: Vendég & Hotel


Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

Ki lett az ország legjobb felszolgálója? 

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a győztes Kóródi Béla lett, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja.
Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.
Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon

Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon 

Idén tovább bővül az Avasi Borangolás programkínálata.
Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.