Újabb részlet a SZÉP-kártyákat érintő változásról

Újabb részlet a SZÉP-kártyákat érintő változásról 

Újabb gazdaságvédelmi intézkedést vezet be a kormány.
Szép reményekkel indul a SZÉP kártya

Szép reményekkel indul a SZÉP kártya 

Bár e sorok nyomdába kerülésekor még tart az adótörvények és a 2012. évi költségvetés parlamenti vitája, az üdülési csekket felváltó Széchenyi Pihenő Kártya jövőjét illetően mind a kormányzat, mind a konstrukció működésében meghatározó szerepet vállaló három hazai bank illetékesei optimisták.
A KKV-k kivárnak a SZÉP-kártyával

A KKV-k kivárnak a SZÉP-kártyával 

A tervezett cafeteria jutattásokról készített felmérést a kis- és középvállalkozók (kkv) körében a K&H. A kutatásból kiderül, továbbra is komoly szerepet kapnak a vállalkozások életében a béren kívüli juttatások. A hazai kkv-k többsége a következő egy évben is beépíti azokat a juttatási rendszerébe. A cégvezetők elmondása alapján egyértelműen az étkezési hozzájárulás és a közlekedési költségtérítés a leggyakrabban alkalmazott béren kívüli juttatás, míg a Széchenyi Pihenő Kártyával kapcsolatban egyelőre kivárnak a cégek.

SZÉP kártya: szerény eredmények 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) meglepődve és aggodalommal fogadta a 2011. augusztus 30-i OTP sajtótájékoztatón elhangzott híreket, melyek szerint a SZÉP kártya értékesítésének beindítása óta eltelt két hónap alatt több, mint 620 elfogadóhellyel, 100 munkáltatóval kötöttek szerződést, s utóbbiak közel 700 kártyát adtak ki. Véleményünk szerint ezek az eredmények rendkívül szerények - közölte a Turizmus Online-nal a szövetség.
Megújult az MKEH honlapja

Megújult az MKEH honlapja 

A közelmúltban megújult az utazási irodákat is nyilvántartó Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapja.

Már megint a balatoni nyarat temetik 

Kellemetlen a kedvezőtlen időjárás a balatoni szálláshelyek számára, de még reménykednek a vénasszonyok nyarában.

SZÉP kártya éttermekben is? 

A Széchenyi Pihenő Kártya legyen felhasználható jövő év elejétől - a béren kívüli juttatás keretében - a vendéglátó helyek forgalmának a növelésére is - egyebek mellett ezt is tartalmazza az a kormányhatározat-javaslat, amely a kormány honlapján jelent meg - írja a Pénzcentrum.
Átadták az első SZÉP kártyát

Átadták az első SZÉP kártyát 

Átadták az első OTP Széchenyi Pihenőkártyát, az egyik első regisztrált munkáltatói partner számára, amellyel a kártya tulajdonosa akár már ma fizethet az együttműködő szálláshelyek által biztosított szolgáltatásokért. Az átadóeseményen Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese és Szőcs László, a MOL csoport HR ügyvezető igazgatója mellett jelen volt Szatmáry Kristóf belgazdaságért felelős államtitkár, aki bizakodását fejezte ki, hogy a SZÉP Kártya beváltja a hozzá fűzött reményeket, és kulcsszerepe lesz a belföldi turizmus fellendítésében.
Széchenyi Pihenő Kártya: indul a verkli

Széchenyi Pihenő Kártya: indul a verkli 

Szerdán átadták az első, OTP által kiadott Széchenyi Pihenő Kártyát (SZÉP). A Pihenő András nevére szóló kártyát Szőcs László, a MOL csoport HR ügyvezető igazgatója vette át Kovács Antaltól, az OTP Bank vezérigazgató-helyettesétől. A kárytát a helyszínen, a margitsziget Thermal szállóban, a recepción letesztelték, működött. Munkatársunktól

Októberig még lehet igényelni üdülési csekket 

Üdülési csekket október elsejéig még lehet igényelni, és azokat egy évig, legkésőbb tehát 2012 október elsejéig lehet felhasználni.

Kegyelemdöfés az üdülési csekknek 

Október elsejétől megszüntetné az üdülési csekk adókedvezményét a költségvetési bizottság parlament elé terjesztett módosító javaslata.

SZÉP-kártya, nem csupán szállásra 

A kormány 1,5 százalékban rögzítette a Széchenyi Pihenő Kártya használatánál a kapcsolódó szolgáltatások után fizetendő jutalékot, és módosította a társkártyák igénylésének feltételeit is - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

SZÉPen alakul 

A Széchenyi Pihenő Kártya az érintettek körében egyre ismertebb, a kártya bevezetése az ütemezésnek megfelelően halad – hangzott el a Széchenyi Pihenő Kártya előkészítéséről tartott sajtótájékoztatón Budapesten.

A belföldi turizmus 35%-os bővülését várják a SZÉP Kártyától 

A Nemzetgazdasági Minisztérium számításai szerint a SZÉP Kártya bevezetése már három-öt éves viszonylatban a belföldi turizmus harmincöt százalékos növekedését eredményezi.

Rögzítenék a Széchenyi Pihenő Kártya befogadói jutalékát 

Bánki Erik szerint legfeljebb 3 százalékon, és törvényben kellene maximálni a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP) azon befogadói jutalékát, amelyet a szállásadók kérnek az egyéb szolgáltatóktól, ha csomagjukban ajánlják őket a vendégeknek - derül ki a hétfői Magyar Nemzetből.

Turizmus és profit: fókuszban a SZÉP 

A kormány a Széchenyi Pihenő (SZÉP) Kártya bevezetésével a belföldi turizmus növekedését, az ágazat erősítését kívánja elérni - hangsúlyozta Nemes Andrea, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turisztikai főosztályvezetője szerdán a Turizmus és Profit 2011 szakmai konferencián, Budapesten.

A hazai fürdőkben mindig kék az ég 

A Magyar Fürdőszövetséget nem vonták be a Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP kártya) előkészítési munkáiba, ha az jelen formájában életbe lép, azok a fürdők, amelyek nem tudnak szállást is adni a vendégeknek, hátrányba kerülnek, és ebből anyagi veszteségük származik. A kormányzatnak lehetővé kellene tennie, hogy gyógyfürdő-szolgáltatások fizetésére is felhasználható legyen a Széchenyi Pihenőkártya. Erről Vancsura Miklós, a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke beszélt szerdán a Magyar Fürdőszövetség Egerben megtartott közgyűlésének sajtótájékoztatóján.

Július elején jöhet az első Széchenyi Pihenő Kártya 

Az Országgyűlés Sport és Turizmus Bizottsága legutóbbi ülésén elhangzott, hogy várhatóan július elején bocsáthatják ki az első Széchenyi Pihenő Kártyát. A kártya-kibocsátási tevékenységet a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) ellenőrzi.

Még az idén lesz turizmus törvény 

Jelenleg államigazgatási egyeztetésen van a turizmus törvény koncepciója, ezt követi a társadalmi-szakmai vita, és legkésőbb a második félévben a parlament elfogadja az új törvényt - mondta Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Magyar Szállodaszövetség által a budapesti turizmus fejlesztéséről rendezett konferencián szerdán Budapesten.

Ront a Széchenyi Pihenő Kártya a vendéglátás helyzetén 

A Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ) kezdeményezi a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP) felhasználásának kiterjesztését valamennyi éttermi és vendéglátó egységre, javaslatait eljuttatta a nemzetgazdasági szaktárcához - közölte a KISOSZ csütörtökön.

Kiszélesítené a SZÉP felhasználási körét a KISOSZ 

A Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Országos Szövetsége (KISOSZ) Somogy megyei tagszervezete kezdeményezi, hogy az érdekképviselet folytasson tárgyalásokat a kormánnyal az új Széchenyi Pihenő Kártya felhasználásának bővítéséről, mivel a jelenlegi szabályozás hátrányosan érinti a kiemelt üdülőkörzetek mikro- és kisvállalkozásait - közölte Kertész Rezső, a szervezet társelnöke hétfőn sajtótájékoztatón Siófokon. 

Szerdától bocsátható ki a Széchenyi Pihenő Kártya 

Hatályba léptek a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP) kibocsátásának és felhasználásának szabályai szerdán.

„Nagy durranás” lesz a Széchenyi Pihenő Kártya? 

A turisztikai kormányzat komoly eredményeket vár a Széchenyi Pihenő Kártya bevezetésétől, az előzetes várakozások, számítások szerint a kártya alkalmazása 3-5 éves időtávon belül a belföldi turizmus mintegy 35 százalékos fellendülését eredményezi – tudtuk meg a Turizmus Online a Nemzetgazdasági Minisztériumban. A Magyar Utazásközvetítők és Utazásszervezők Szövetsége optimista a változások tekintetében, és a Magyar Szállodaszövetség is úgy látja, a jó gyakorlati megvalósítás komoly mértékben lendítheti fel a hazai turizmust.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!