Átadták Székelyföld első ülőliftes sípályáját

Átadták Székelyföld első ülőliftes sípályáját 

Január közepén üzembe helyezték Székelyföld első ülőliftes sífelvonóját Székelyvarság határában. A Skivarsag nevű sípályán egy 840 méter hosszú kétüléses felvonó létesült - írja a síelők.hu.
A hétvégén már síelhet Székelyföldön

A hétvégén már síelhet Székelyföldön 

Keddtől hó borítja Székelyföld csaknem teljes területét. A Madarasi Hargita síközpont közleményben tudatta: már a hét végén elindítják a felvonót az egyik - kezdőknek szánt - pálya mellett. 

Havazás nehezíti a közlekedést Székelyföldön 

Havazás nehezíti a közlekedést Székelyföld hegyvidéki útjain - jelentette pénteken az Agerpres hírügynökség.

Székelyföldi megyék kérik a pálinkatörvény módosítását 

A székelyföldi Kovászna, Hargita és Maros megye a pálinkatörvény módosítását kéri a magyar kormánytól, hogy a székelyföldi termelők is használhassák a pálinka terméknevet.

Már a Gyilkos-tó fölött is via ferratázhatunk 

Via ferrata épült a székelyföldi Gyilkos-tó fölötti Kis Cohárd sziklafalát meghódítani vágyó hegymászók számára - közölte Tatár Attila, a gyergyószentmiklósi turisztikai információs iroda vezetője.

Székelyföld, mint nem létező romániai desztináció 

A hivatalos romániai turisztikai oldalon szinte teljességgel mellőzve vannak a magyar vonatkozású turisztikai látványosságok, vagy ha említik is, elfelejtik odaírni, hogy magyar - olvasható a Transindex oldalán.

Figyelmeztetik a turistákat: megérkezett a hó a Hargitába 

Havazott szerda délelőtt a székelyföldi Hargitafürdőn - közölte az Agerpres hírügynökség.
Székelyföldi templom égett le egy villámcsapástól

Székelyföldi templom égett le egy villámcsapástól 

Villámcsapás következtében hétfőre virradóra leégett a székelyföldi Atyha római katolikus temploma - közölte az Élő Székelyföld portál. A hírt a katasztrófavédelem Hargita megyei egységének a szóvivője megerősítette.
Posztindusztriális székely dekor egy erdélyi vendégházban

Posztindusztriális székely dekor egy erdélyi vendégházban 

Teljes felújításon esett át egy székelyföldi vendégház, a tervezés során a modern és a tradicionális stíluselemeket ötvözték.

Erős turisztikai brand kell Marosvásárhelynek 

Soós Zoltán marosvásárhelyi polgármesterjelölt szerint Marosvásárhelynek a székelyföldi régió központjává és gazdasági húzóerejévé kellene válnia.

Összefogás a székelyföldi turizmusért 

Megalakult a Székelyföld Turisztikai Klaszter. A szerveződés célja a Székelyföld idegenforgalmának összehangolása.

Szakmai konferencia Székelyföld gyógyturizmusáról 

Mi a mofetta és hogyan működik? Milyen, sokmillió euróba kerülő egészségturisztikai beruházások voltak az utóbbi években Székelyföldön? 

Merre tovább, székelyföldi turizmus? 

2008 és 2014 között félmillióval csökkent a magyar turisták száma Székelyföldön - ez is kiderül abból az elemzésből, amely a Nemzetstratégiai Kutatóintézetben készült tavaly.

Májusban wellnessközpontot avatnak Bálványosfürdőn 

Májustól vehetik igénybe a vendégek a székelyföldi négycsillagos Grand Hotel Bálványos wellnessközpontját. 

Brüsszelben mutatkozik be Székelyföld 

Erdély arcai címmel nyílt kiállítás a brüsszeli Balassi Intézetben Dávid Botond székelyudvarhelyi művész fotóiból kedden.

Bírósági ítélet tiltja a székelyföldi turizmus népszerűsítését 

Mivel Székelyföld hivatalosan nem létezik, ezért turisztikai úti célként sem lehet népszerűsíteni – részben ezzel az indokkal utasította el a Hargita Megyei Törvényszék a Székelyföld turisztikai népszerűsítése érdekében létrehozott szövetség bejegyzését.

Székelyföldi turisztikai egyesületeket tömörít egy új szövetség 

Elkezdte működését a székelyföldi turizmusban érdekelt szervezetek által létrehozott Pro Turismo Terrae Siculorum Szövetség - közölte szerdán a Kovászna megyei önkormányzat.

A magyar kormány támogatná a háromszéki lovas turizmust 

Magyar állami támogatást ígért az oltszemi (Olteni) Mikó-kastély felújítására Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettese, a székelyföldi lovas turizmus fellendítése érdekében - közölte hétfői számában a kolozsvári Krónika című napilap.

Mini turnén a Virtuózok Székelyföldön 

„Gyerekek a gyerekekért” címmel három állomásból álló mini turnét szerveznek augusztus 4. és 10. között Erdélyben a Virtuózok, a világ első, Magyarországon lezajlott komolyzenei tehetségkutató fiataljainak részvételével. A bevételt a dévai Szent Ferenc Alapítványnak, vagyis Böjte atya pártfogoltjainak ajánlják fel.

Medvelesen Székelyföldön 

A Székelyföld szívében fekvő Székelyudvarhely nemcsak azért kedvelt az anyaország turistái körében, mert 40 ezer lakosának 98 százaléka magyar ajkú, hanem mert gyönyörű erdők és hegyek veszik körül, ahol akár még medvével is találkozhatunk.

Célzott támogatások kellenek a turizmus fejlesztéséhez 

Az állami és európai uniós támogatási lehetőségek, források minél célzottabb felhasználásával lehet a turizmust fejleszteni - mondta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna székelyföldi stúdiójában szombaton.

24 méterrel mélyebbre mehetünk a parajdi sóbányában 

Újabb szintet tesznek látogathatóvá a székelyföldi parajdi sóbányában – közölte hétfőn az Agerpres hírügynökség.

Nemzetközi repülőtér épülhet Székelyföldön 

Egy székelyföldi nemzetközi repülőtér megvalósíthatósági tanulmányát mutatta be keddi székelyudvarhelyi sajtótájékoztatóján Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.

Aszfalton a Hargita legmagasabb csúcsára 

E héttől aszfaltos úton közelíthető meg a székelyföldi Hargita hegység legmagasabb csúcsa, az 1801 méter magas Madarasi Hargita. A környék kedvelt célpontja a Magyarországról érkező turistáknak.

Sósvízű strandon fürödhetünk Székelyföldön 

A székelyföldi Parajdon szombaton nyitják az 1,3 millió eurós (400 millió forint) befektetéssel újjáépített sósvízű strandot - írja a Székelyhon portál.

Indul a székelyföldi síszezon! 

Hétvégén kezdődik a síszezon Székelyföldön, több üdülőtelepen is megnyitják a pályákat és beindulnak a felvonók.

Jézus-kilátót avatnak Székelyföldön 

Csaknem huszonhárom méter magas az a Jézus Szíve-kilátó, amelyet szombaton avatnak fel a székelyföldi Gordon tetőn, írja a hirado.hu.

Regionális TDM alakul Székelyföldön? 

Regionális turisztikai desztinációmenedzsment (TDM) szervezet alakulhat Székelyföldön - az első lépések már megtörténtek. 

Kalákában épül a kisbaconi fürdő 

Augusztus 7-étől kezdődően tíz napon keresztül az Ars Topia Alapítvány vezetésével magyarországi tájépítészek, egyetemi hallgatók, valamint a helyiek bevonásával a Székelyföldi Fürdőépítő Kaláka program keretében Kisbacon határában újabb népi fürdő épül, közölte Kovászna megye.

800 vendéget kellett evakuálni 

Szerda hajnalra eloltották a parajdi sóbányában előző nap keletkezett tüzet, sérülés nem történt, de a turisták még néhány óráig nem térhetnek vissza a gyógykezelésre kialakított tárnákba - közölte az MTI-vel szerdán Sebestyén József főmérnök.

A Bedő-borvíz lett a legjobb székelyföldi ásványvíz 

A mikóújfalusi Bedő-borvíz nyerte a székelyföldi ásványvizek versenyét a szombaton hetedik alkalommal megrendezett Aquarius borvízünnepen.

Összehangolják a székely megyék turisztikai programjait 

Az egységes Székelyföld megjelenítésének jegyében közös munkaülésen hangolta össze kedden a székelyföldi Hargita megye és Kovászna megye önkormányzatának vezetősége a két megye turisztikai és kulturális programjait.

Székelyföldi snowboardosok szevasztok! 

Az elmúlt napok kiadós havazásai nyomán a hét végétől várják a téli sportok kedvelőit a legtöbb székelyföldi sípályán.

Sokan választották a kánikulában a székely fenyvesek hűvösét 

Elégedettek az idei szezon vendégforgalmával Székelyföldön és a tengerparton is.

Aggasztóan indult a szezon Székelyföldön 

Rosszul indult, de váratlanul jól folytatódott az idei turistaszezon Székelyföldön - mondta el az MTI-nek a Romániai Faluturizmus Szövetség alelnöke.

Nem lesz sóhivatal a Sóvidéki társulás 

Programszervező, csomagértékesítő, a helyi idegenforgalom fellendítője, nem pedig sóhivatal lesz a Hargita és Maros megyék által közösen megalakítandó Sóvidéki társulás, tett ígéretet Borboly Csaba és Lokodi Edit, a két megyei önkormányzat vezetője.

Székelyföld – A tündérkert kapuja 

A Bukarestben a november 3-6. között megrendezésre kerülő Romhotel – szállodaipari és turisztikai vásáron mutatja be hivatalosan először a Hargita Megyei Önkormányzat a Székelyföld új, egységes turisztikai arculatát meghatározni kívánó emblémát és logót.

A rendszerváltás utáni legnagyobb beruházás a székelyeknél 

Fürdő- és wellnesközpont épül Borszéken, mely kimozdíthatja a régió turizmusát a holtpontról. Munkatársunktól

Hatalmas Jézus-szobor épül a Székelyföldön 

Rozsdamentes acélból készült, 20 méter magas Jézus-szobrot állítanak fel a romániai Hargita megyében található Székelyudvarhely és Farkaslaka közötti Gordon-tetőre. A tervek szerint a monumentális alkotás tetején kilátót is fognak működtetni.

Kiemelt fejlesztések várhatók tíz romániai gyógyfürdőben 

Románia turisztikai miniszterasszonya, Elena Udrea bejelentette, hogy tíz gyógyfürdőt, köztük több székelyföldit, kiemelt fejlesztési támogatásban részesítenek.

Ízes utazások Székelyföldön és környékén 

Székelyföldre csábít az Alexandra kiadó új, Fucskár Ágnes és Fucskár József Attila Csík és a moldvai csángó vidék – Ízes utazások Székelyföldön és környékén című kötete.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!