Szén-dioxid kibocsátás terén a WIZZ alulmúlta önmagát

Szén-dioxid kibocsátás terén a WIZZ alulmúlta önmagát 

Ugyanis szén-dioxid kibocsátása 6,8 százalékkal kevesebb volt 2023-ban, mint az azt megelőző évben.
Újabb szintet lépett a WIZZ a szén-dioxid kibocsájtás területén

Újabb szintet lépett a WIZZ a szén-dioxid kibocsájtás területén 

A 2023-as pénzügyi évben utaskilométerenként számítva 53,8 grammra redukálták karbonkibocsátásukat, ez 11 százalékos csökkenést jelent az előző pénzügyi évben nyújtott teljesítményükhez képest.
Repülés és faültetés - miért önámítás?

Repülés és faültetés - miért önámítás? 

A turizmus helyváltoztatással jár, és a közlekedés az, ami miatt az ágazat a legnagyobb fejtörést okozza a klímavédelem számára. Kérdés, hogy mennyire tehető fenntarthatóvá a légiközlekedés. Figyelem, tabudöntögetés következik! Cikkünk a Pont Itt magazin májusi számának hasábjain jelent meg.
Kevesebb repülés, kevesebb szén-dioxid

Kevesebb repülés, kevesebb szén-dioxid 

A légi járatok számának csökkenésével szinte megegyezően mérséklődött az európai légtérben a légi járatok szén-dioxid-kibocsátása 2020-ban, de az egyes országokban nagyok a különbségek - hozta nyilvánosságra az európai légiforgalmi szolgálat, az Eurocontrol.
Százmilliárdos adóelőnyben a légiközlekedés

Százmilliárdos adóelőnyben a légiközlekedés 

Magyarországon több adót fizet a gyalogos vagy a kerékpáros is, mint aki repülőre száll, a költségvetés pedig évi 78 milliárd forintnyi jövedéki adótól és 68 milliárdnyi áfától esik el - írta a G7.hu.
200 európai repülőtér lehet kibocsátásmentes 2050-re

200 európai repülőtér lehet kibocsátásmentes 2050-re 

A Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) kezdeményezésére 194 európai repülőtér vállalta, hogy 2050-re üzemelése nem jár szén-dioxid-kibocsátással, a kezdeményezéshez a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport is csatlakozott.

Tudja, mi felel az összes szén-dioxid-kibocsátás 8 százalékáért? 

Először számolták ki kutatók pontosan a turizmussal járó szén-dioxid-kibocsátást, és a Nature Climate Change-ben publikált eredmény szerint az jóval nagyobb mértékű, mint a korábban kalkulált 5 százalék: a szektor az összes CO2-kibocsátás 8 százalékáért felel. A Sydney-i Egyetem, a Queenslandi Egyetem és a kínai Nemzeti Cseng Kung Egyetem kutatói a turizmus teljes ellátási láncát – közlekedést, szállást, étkezést és italfogyasztást, szuvenírvásárlást, öltözködést, kozmetikumokat – vizsgálva jutottak erre az eredményre.

Szállodai szén-dioxid kibocsátás semlegesítése? 

Az AccorHotels a COP 21 Klímacsúcs hivatalos partnereként és a klímavédelem melletti elkötelezettsége jeleként semlegesíti a konferencia ideje alatt az Ile-de-France régió valamennyi szállodájában eltöltött összes vendégéjszaka szén-dioxid kibocsátását, továbbá 200 fiatal szállodaipari szakmai képzését vállalja, akik majd a rendezvényen fognak dolgozni.

Szén-dioxid-kibocsátás: globális megállapodás kellene 

A légi közlekedésre kivetett, szén-dioxid-kibocsátás utáni uniós adókötelezettség felfüggesztését javasolta hétfőn Brüsszelben Connie Hedegaard, az Európai Bizottság klímavédelmi biztosa.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!