Szállodai szén-dioxid kibocsátás semlegesítése?

Az AccorHotels a COP 21 Klímacsúcs hivatalos partnereként és a klímavédelem melletti elkötelezettsége jeleként semlegesíti a konferencia ideje alatt az Ile-de-France régió valamennyi szállodájában eltöltött összes vendégéjszaka szén-dioxid kibocsátását, továbbá 200 fiatal szállodaipari szakmai képzését vállalja, akik majd a rendezvényen fognak dolgozni.

A világ vezető szálloda-üzemeltetője, az AccorHotels a hivatalos partnere a november 30 és december 11 között Párizsban megrendezésre kerülő 21. Nemzetközi Klímaváltozás Konferenciának (COP 21), melynek célja egy nemzetközi egyezmény megkötése.

„A COP 21 egy kiemelt esemény a világ vezetői és a civil szereplők számára, ahogy számunkra is, akik elkötelezettek a fenntartható fejlődés mellett. Több, mint 90 országban vagyunk jelen, s a fenntartható szállodaipar vezetőjeként a COP 21 sikere közel áll a szívünkhöz. Ezért az AccorHotels egyrészt vállalja 200 fiatal szállodaipari szakmai képzését, másrészt pedig vállalja, hogy semlegesiti a konferencia ideje alatt az Ile-de-France régióban található valamennyi saját, illetve konkurens szállodában eltöltött összes vendégéjszaka szén-dioxid kibocsátását. Ez a kezdeményezés hasonló a saját „Plant for the Planet” programunkhoz, mellyel a globális felmelegedés ellen küzdünk. A legutóbbi éves közgyűlésünkön az AccorHotels részvényesei támogatták, hogy 10 millió fát ültessünk 2021-ig. Követve ezt a kezdeményezést most ezzel a komoly gesztussal szeretnénk megerősíteni a vezető szerepünket ebben a kérdésben az iparágon belül” – nyilatkozta Sébastien Bazin, az AccorHotels elnök-vezérigazgatója.

Forrás: AccorHotels

Forrás: Vendég&Hotel Online


Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.