Sikeres szezont zár a bolgár téli turizmus

Sikeres szezont zár a bolgár téli turizmus 

Bár a 2022/2023 síszezonnak még nincs vége a bolgár Turisztikai Minisztérium jelentése szerint az idei bolgár téli turizmus teljesítménye 8,7% -kal haladta meg a világjárvány megjelenése előtti szintet. A 2021/2022 szezon pedig az azt megelőző négy év téli turizmus időszakainak a legsikeresebb éve volt - tájékoztatta lapunkat Dr. Tütünkov-Hrisztov Jordán, a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatója.
Sikeres téli szezonban bíznak a francia szakemberek

Sikeres téli szezonban bíznak a francia szakemberek 

Bár a téli sportok hazai kedvelői közül relatíve kevesen utaznak Franciaországba, a szerdai workshopon Magyarországra érkező francia utazási irodák, szállodák és turisztikai szervezetek szerint idén is élénk a magyar érdeklődés síterepeik iránt – hangzott el a Hotel Kozmoban rendezett workshopon.
Veszélyben a téli szezon Olaszországban

Veszélyben a téli szezon Olaszországban 

Több város is csődközeli állapotban van Olaszországban az energiaárak miatt: az önkormányzatok egyre nehezebben tudják fizetni a számláikat. Közben egyre több szálloda és síparadicsom dönt úgy, hogy részben vagy teljesen bezár – számolt be Sárközy Júlia, a közmédia római tudósítója az M1 Híradóban.
Veszélyben a szlovákiai síszezon?

Veszélyben a szlovákiai síszezon? 

A szlovák kormány által meghatározott Covid-automata aránytalanul hátrányosan érinti a gasztronómiai szektort és a turizmust. Annak ellenére, hogy 2,5 millió szlovákiai lakos már megkapta a koronavírus elleni védőoltást, a számukra ígért kedvezmények eddig elmaradtak, így már a második téli turisztikai szezon is veszélybe kerül – állítja a Szlovák Idegenforgalmi Szövetség.
Az oroszok már a téli turistaszezonra készülnek

Az oroszok már a téli turistaszezonra készülnek 

Oroszország három újabb országgal újítja fel a légiközlekedést, melyek klasszikus télből a nyárba nyaralóhelyek, amelyek az orosz turisták körében is kedveltek vagy idén azok lehetnek.
Felkészült a télre Szlovákia

Felkészült a télre Szlovákia 

A Tátra már négy évszakos úti cél: tavasszal és ősszel konferenciákat rendeznek, télen pedig összesen 24 kilométer sípálya várja a sportolókat. Szlovákia téli lehetőségeiről, többek között a XVI. Hórukk Amatőr Sí- és Snowboard Bajnokságról és a XXVI. Honda Kupa eseményeiről számoltak be november 15-én, szerdán a Szlovák Intézetben.

Újdonsággal készül a télre a szigligeti strand 

A strandon készül az új kiszolgáló épület, a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program strandfejlesztési pályázata támogatásával és önerőből.
Tudja, mit jelent a repülőtéri szakzsargonban a havas készültség?

Tudja, mit jelent a repülőtéri szakzsargonban a havas készültség? 

A ferihegyiek felkészültek a komolyabb téli kihívásokra is. A Budapest Airport, amelynek havas flottája felér egy megyei közútkezelőjével, közel kétszáz emberrel várja téli szezont november közepétől márciusig - nyugtatta meg a kétkedőkett a Budapest Airport pénteken.

Rekordot döntött Ausztria vendégforgalma a téli szezonban 

Ausztria pozitív eredménnyel zárta a 2015/2016-os téli szezont. A novembertől áprilisig terjedő időszakban összesen 18,4 millió vendég 68,5 millió vendégéjszakát töltött el Ausztriában, ezzel újabb rekordot felállítva. Ez a vendégérkezések tekintetében 5%-os, míg a vendégéjszakák számánál 4%-os növekedést jelent.
Szakad a hó Ausztriában

Szakad a hó Ausztriában 

Itt a korai szezon első jelentősebb havazása, a tiroli és salzburgi hegyekben már a völgyekben is esik a hó. Egyre több hegyi út csak hólánccal járható. A gleccsereken holnap reggelig akár 60-70 cm friss hó is összejöhet.

Már foglalható a Kartago Tours téli árualapja 

Többek között Egyiptomba, a Zöld-foki szigetekre és az Egyesült Arab Emírségekbe.

Dinamikus utazási csomagok és rugalmas átfoglalási rendszer a Neckermann-nál 

Szeptember 8-án rendezték meg a Neckermann formabontó katalógusbemutatóját, mely a 2015/16-os téli árualapot hivatott bemutatni. A helyszín a budapesti Sugár mozi volt, ahol nagy számban jelentek meg a Neckermann partnerirodáinak képviselői.

Télen is lesz egyiptomi charter az Anubisnál 

Saját charterjáratot indít az utazási iroda két egyiptomi desztinációba.

Növekvő trend: síelés helyett tengerpart télen is 

Az ITB Berlin és az IPK International piackutatást végzett az európaiak téli utazási szokásairól.

Salzburg tartomány felkészült a téli szezonra 

Az Osztrák Turisztikai Hivatal a Kempinski szállodában mutatta be a 2013/2014 téli szezonra szánt programkínálatát. A fókuszban ez alkalommal Salzburg tartomány állt, amely igazi télisport-nagyhatalom. 

Sikerrel zárta a téli szezont Ausztria 

Az elmúlt téli szezonban ismét rekordszámokat ért el Ausztria. A vendégérkezések száma 1,8%-os növekedéssel 16,7 millióval zárt, míg a vendégéjszakák 1,9%-os növekedéssel 65,6 milliót ért el.

Ausztria készen áll a téli szezonra 

18 osztrák kiállító mutatkozott be a napokban Budapesten megrendezett turisztikai workshopon.

Utazom.com: tízszer több saját szervezésű program az idei télen 

Az Utazom.com megtízszerezte saját szervezésű programjainak számát a 2012/13-as téli szezonra. Őszre európai városlátogatásokkal és egyedi aktív programokkal, télre pedig egzotikus nyaralásokkal és síutakkal bővítették árualapjukat.

Beállt a Balaton jege, de azért ésszel! 

Péntekre beállt a Balaton jege, vagyis a tavat összefüggő, de egyenetlen vastagságú jégréteg borítja; a rendőrség azt kéri, hogy a kijelölt jégpályákat használják a sportolni vágyók - mondta Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője az MTI-nek pénteken.

Rockos szezonnyitó Schladmingban 

Évről- évre igazi sztárokkal nyitják meg a téli szezont Schladmingban.

Osztrák sípályák: Nyitás később 

Az osztrák sípályák egy része már elhalasztotta vagy várhatóan elhalasztja a hét végére tervezett szezonnyitást, a legtöbben december 8-i nyitásban reménykednek - számolt be róla kedden az osztrák média.

A világ legmagasabban fekvő sörfőzdéje... 

várja vendégeit Ausztria Salzburg tartományában, de nem csupán ezért érdemes arrafele menni - derült ki az Österreich Werbung szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján, melynek során Salzburg tartomány téli üdülésre csábított. Munkatársunktól

Stájerország már a 2013-as Sí- Világbajnokságra „gyúr” 

Beruházásokkal és vendégmarasztaló ötletek tucatjaival várják a turistákat a Schladming/Dachstein, HochSteiermark és Murtal sí régiókban - hangzott el a Corinthia Hotel Budapestben tartott sajtóreggelin. Munkatársunktól

Idén sem marad el a tél Karintiában 

És hogy erről meggyőződjünk, két kérdés és válasz hangzott el az Österreich Werbung és Karintia közös, csütörtöki sajtótájékoztatóján. Munkatársunktól

Tovább újít a Morton’s 

Új B2B termékkel lépett a piacra a Morton’s Légi Utazási Iroda. A társaság Budapesten tartott bemutatóján közel száz viszonteladó vett részt. 

Sikeres nyarat zárt a Proko Travel 

Erős nyári szezonon van túl a Proko Travel Utazási Iroda, amelynek nyári körutazásos forgalma 15%-kal jobb volt a tavalyi évnél, tudta meg a TurizmusOnline.

Ausztria: enyhe mínusz a téli szezonban 

Enyhe mínusszal zárták az idei téli idényt az osztrák szálláshelyek, elsősorban amiatt, mert a korábbihoz képest kevesebb német kereste fel az alpesi országot.

Omlanak az egri vár falai 

Az elmúlt év rekord mennyiségű csapadéka és az idei rendkívüli hideg, szélsőséges téli időjárás vis maior helyzetet teremtet az egri várban. Munkatársunktól

Fel a léceket, még tart a hazai síszezon! 

Néhány centiméteres friss hó hullott az elmúlt napokban a magyar hegyekben, és a hideg időben a húágyúk is folyamatosan működtek, így több pályán ideális viszonyok várják a síelőket - közölte a SíTv.hu.

Turisták, roham Spanyolországba! 

Mert pont ez az, amire számítanak az idei téli szezonban a tunéziai és egyiptomi zavargások miatt.

És lőn megint jég a Balatonon 

Miközben a tó felületének több mint háromnegyedén hullámzik a víz, január 25-én Siófoknál ismét megnyitották a hivatalosan kijelölt jégpályát.

Fel a léceket, nyomás a hazai sípályákra! 

Amíg ismét üzemelnek. Szombattól 3magyar síterepen járnak a felvonók. Eplény, Kékestető és a Sípark is várja a vendégeket - közölte a Sí TV.

Melegedés jegelheti a téli szezont 

Aggódnak a jövő hétre előrejelzett felmelegedés miatt a téli szezonra rákészülő tó parti vendéglátók.

A korcsolyázók nyitották meg a szezont 

Nem bírták ki a hétfői hivatalos nyitásig a balatoni korcsolyázók, és az óév utolsó napján a magyar tenger jégmezőire szálltak.

Korikat fel, idén is lesz jég a Balcsin! 

Újévvel beköszönt végre a balatoni korcsolyaszezon is - írja a Balatontipp.hu.

Nyitva az összes nagyobb magyar sípálya 

Hétfőtől indulnak a felvonók Bánkúton, a Kékestetőn és a mátraszentistváni Síparkban is A Mátrában majdnem 30 cm hó esett két nap alatt - tájékoztatta szerkesztőségünket a SiTV.hu.

Milliókba került a meleg idő 

Míg a gázszámlától vacogók inkább örömmel fogadták az elmúlt napok „hőhullámát”, addig a hazai síterepek igen bánatosak amiatt, hogy a téli szünet első felének bevételeit elvitte a meleg.

Bohóckodás a frankfurti repülőtéren 

Bohócok próbálják jobb kedvre deríteni a havazás és a heves téli időjárás miatt a frankfurti repülőtéren rekedt elcsigázott utasokat.

Ezrek rekedtek európai reptereken hétfőre 

Több ezer ember töltötte az erős havazás miatt a vasárnapról hétfőre virradó éjszakát Európa nagyvárosainak repülőterein. A legtöbben Párizsban és Londonban rekedtek a terminálban.

Libanonban is beköszöntött a síszezon 

Több mint egy méter hó hullott mostanra a libanoni Cédrusokban, a 3000 méter fölő nyúló hegyekben is megkezdődött az idei síszezon. Munkatársunktól

Indul a síszezon Szilvásváradon 

zombaton kezdődik a síszezon a Heves megyei Szilvásváradon, a pályán maximális kapacitással működik a hóágyú.

Snowboard piknik a Mátrában 

Magyarország is bekapcsolódik a hódeszkások világnapjába, a World Snowboard Day-be.

Síoktatók fedetlen keblekkel 

Amit síoktatójáról mindig is fantáziált, de lehetősége nem volt meglátni, azt most szobája falán nézegetheti. Pikáns naptár készült Európa legdögösebb síoktatóiról; hölgyeknek és uraknak egyaránt.

Vasárnaptól Eplényben is tombol a síszezon 

Vasárnap délelőtt rövid, de velős sajtótájékoztatót követően Eplényben is megkezdődött a síszezon.

Felpörgött a BWI kampány 

Európa szerte híre ment a március végéig tartó Budapest Winter Invitation (BWI) kampánynak - tájékoztatott a Magyar Turizmus Zrt (MT Zrt.).

Havazik, de Ferihegyen folyamatos a forgalom 

Ferihegyen nem okoz semmilyen fennakadást a havazás - mondta Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. vállalati és közkapcsolati igazgatója szerdán.

Támad már a tél 

Európai repülőterek forgalmát kavarják meg a sűrűn kavargó hópelyhek.

A Kitzbüheli-Alpok 1081 kilométernyi sípályáján 

Akár 359 felvonón és 1081 kilométernyi sípályán élvezhető a Kitzbüheli-Alpok üdülőrégió téli tája.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!