Ha hétvégén Vácott jár - kedvére vígadhat!

Ha hétvégén Vácott jár - kedvére vígadhat! 

Összművészeti fesztivált rendeznek Vác varázslatos helyszínein július 19-21 között.
Nyíló virágok Vácott

Nyíló virágok Vácott 

Lehet vidéknek nevezni egy olyan kisvárost, amely 27 percnyi vonatútra van Budapest központjától? Aligha. Viszont hamar elérhető kirándulási célpontnak nagyon is ajánlott. Főleg most, hiszen szombaton megnyílt a pécsi Janus Pannonius Múzeum Zsolnay vendégkiállítása.
Hétvégétől karácsonyig adventi vásár és programkavalkád Vácott

Hétvégétől karácsonyig adventi vásár és programkavalkád Vácott 

Adventtel kezdődően a váci Főtér népi játszótérrel, karácsonyi díszbe öltöztetett kisvonattal, óriás karácsonyfával és természetesen forralt borral, téli finomságokkal várja a város apraja-nagyját és az odalátogató turistákat.
Vác: cement-nagyhatalomból a slow turizmus úttörője

Vác: cement-nagyhatalomból a slow turizmus úttörője 

"A Váci TDM szervezet óriási szerencséje, hogy az önkormányzat kultúra és turizmusbarát" – hangsúlyozta Kelecsényi Ágnes a Vác és Környéke TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője azon a tanulmányúton, amelyet a Magyar Beutaztatók Szövetsége számára szerveztek, hogy bemutassák az utazási irodáknak Vác vonzerőit és a város turizmusának fejlődési irányait.
Ha Vácon jár, ezt látni kell!

Ha Vácon jár, ezt látni kell! 

A Sajdik Gyűjtemény Vác idén is megrendezi a Karikatúra Napot, amelynek alkalmából a névadó művész, Sajdik Ferenc is tiszteletét teszi állandó életmű kiállításán.
Újra látogatható a váci Püspöki Palota

Újra látogatható a váci Püspöki Palota 

Augusztustól újra megnyitja kapuit a váci klasszicizáló barokk Püspöki Palota és kertje, amely szervezett formában, idegenvezetéssel lesz látogatható.
Négy Duna-menti város, ha összefog

Négy Duna-menti város, ha összefog 

A Dunakanyar négy városának - Esztergom, Szentendre, Vác és Visegrád - turisztikai szervezeteinek szakmai napján jártunk autentikus környezetben, a szentendrei Skanzenben.
Sajdik életmű kiállítás Vácon

Sajdik életmű kiállítás Vácon 

Július 22-én megnyílt Sajdik Ferenc, Kossuth- és Munkácsy-díjas grafikus, karikaturista életmű kiállítása Vácon, a Pannónia Házban.
Új köntösben a váci Tourinform iroda

Új köntösben a váci Tourinform iroda 

A Vác barokk főterén működő Tourinform iroda a Magyar Turisztikai Ügynökség fejlesztési programja keretében 20 millió forintos pályázati forrásból újult meg.

Színháztól koncertig a VéNégy Fesztiválon 

A hagyományos színházi előadások mellett utcaszínházi produkciókat és koncerteket is tartanak a VéNégy Fesztiválon, amely vasárnapig várja a közönséget a váci Duna-parton.

Íme a legjobb cukrászdák országszerte! 

Magyarország legnívósabb gasztronómiai kalauza, a Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz továbbra is tartalmazza a legjobb cukrászdák listáját. Hol kapható Magyarország legjobb krémese, az a bizonyos ikonikus Dobos desszert, és merre induljunk, ha valami újhullámos édességre vágyunk?  Íme a lista, hova érdemes menni. 2019-ban a Dining Guide Az Év Cukrászdája Díj nyertese a Mihályi Patisserie.

Ahol a Dunakanyar szíve dobog 

Kopogó utcakövek közt kézen fog valami néma varázs, a faluba rejtett pazar ékszerdobozban – élve a költő, Lukáts János szavaival és átélve azt az élményt, amely a váci „pazar ékszerdobozban” barangolva, néhány óra alatt is magával ejtő, varázslatos. 

Ünnepi gőzfelhős különvonat indul Vácra 

Ünnepi gőzfelhős különvonat indul a 170 éves Pest–Vác vasútvonal megnyitásának alkalmából 2016. július 15-én, pénteken Budapest-Nyugati pályaudvarról 10 óra 10 perckor. A MÁV Nosztalgia szerelvényét a 424-es gőzmozdony húzza, a nosztalgiaflotta legszebb vasúti járműveit felsorakoztatva. A különvonat indulása előtt a Nyugati pályaudvar Királyi Várójában ünnepi köszöntővel emlékeznek meg a 170 éve átadott első magyar vasútvonalról. 

Kultúra minden mennyiségben a Dunakanyarban 

A Dunakanyar sokszínű kínálatát és újdonságait május 12-én szezonnyitó sajtótájékoztatón mutatták be Visegrádon. A térség kerékpáros turizmusának fejlesztése a rendezvény visszatérő gondolata volt, amelynek megvalósulása az idegenforgalom és a helyi lakosok számára is sokat jelentene. Aktualitást adott az újságírók meghívásának, hogy tanúi lehettek a visegrádi hajóállomás ünnepélyes átadásának is.

Új utazási iroda nyílik Vácon 

2016. június 1-jén nyitja meg kapuit a RONA Travel utazási iroda.

2015 az összefogás éve a Dunakanyarban 

Visegrádon sajtótájékoztató keretén belül mondták el, hogy ez az év a Dunakanyarban lévő városok összefogásának éve lesz. Együttesen fejlesztik az infrastruktúrát, és törekednek arra, hogy növeljék a vendégéjszakák számát, éppen ezért kedvezményekkel és számos kulturális programmal készülnek a külföldi és belföldi vendégeknek.

Megújult csarnok várja az utasokat a váci állomáson 

Megnyílt az újjáépített utascsarnok Vác vasútállomáson, ahol a napi közel 7000 utast éjjel-nappal nyitva tartó pénztárakkal várja a MÁV-START. Az állomás műemléki igényességű, teljes rekonstrukciója folyamatban van, de az utazók számára – a magasabb szintű kiszolgálásuk érdekében – már rendelkezésre áll a megszépült csarnok.

A barokk és modern Vác 

Sikerlistás lesz a belföldi autóbuszos utazásszervezők körében ez a Duna bal partján fekvő barokk város, mely korábbi korszakának szürkeségét gyors ütemben vonzó arculatra váltotta. 

Itt is, ott is, amott is, mobilgátat Vácott is 

Árvízvédelmi fal védi majd Vácot, az 1,8 kilométer hosszú mobilgát 1,5 milliárd forintba kerül - tájékoztatta az MTI-t a város alpolgármestere.

Ki volt az angol királyi ház könyvkötője? 

Újabb művészeti gyűjteményekkel gyarapodott a patinás, történelmi arculatát visszanyerő Vác.

Összefogással a családbarát a turizmusért Vácon 

„Váci turisztikai attrakciók összefogása a TDM szervezet keretében” címmel országos sajtóbemutatóra és tájékoztatóra hívták a szakújságírókat pénteken Vácra. 

Megújult Vác belvárosa 

Befejeződött a váci belváros modernizálási projektjének első üteme. A munkálatok több mint 950 millió forintos költségét zömmel uniós forrásból fedezték - tájékoztatta a projektmenedzser kedden az MTI-t.

Dunakanyari Advent 

Van élet a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron is túl. Két napos, ünnepi hangulatú tanulmányúton ismerkedtünk meg a Dunakanyar legújabb és legizgalmasabb turisztikai attrakcióival.

Vác feltámad poraiból 

Eddig jobbára csak annyi tudtunk róla, itt található az ország egyetlen Diadalíve és egy szép Székesegyház, Vác azonban több ennél. Időszerű volt már a turizmus fellendítése, melyhez 48 milliós támogatást is kaptak. De hogyan is történt mindez?

Európa Tanács díjazta magyar tájak 

Megszületett a 2010. évi nemzeti szintű tájdíj pályázat eredménye.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!