Bujtor István és Ötvös Csöpi alakját kelti életre a Budapesti Fesztiválzenekar

Bujtor István és Ötvös Csöpi alakját kelti életre a Budapesti Fesztiválzenekar 

A nyári vitorlás szezont Bujtor István emlékesttel nyitják a Budapesti Fesztiválzenekar zenészei.
Két hajó égett az alsóörsi kikötőben

Két hajó égett az alsóörsi kikötőben 

Egy vitorlás hajó és egy segédmotoros elektromos hajó égett a Veszprém vármegyei alsóörsi kikötőben.
A világ legnagyobb szállodavitorlását fejleszti az Accor

A világ legnagyobb szállodavitorlását fejleszti az Accor 

Az eredeti Orient expressz megálmodója, Georges Nagelmackers állítólag amerikai utazása során, az  óceánjárók fényűző lakosztályaiból, pazar dekorációiból, éttermeiből és társalgóiból is merített ihletet a legendás vonat megalkotásához. Most fordult a kocka, és egy hajó fogja megkapni az Orient expresszről ismert csillogást.
Új kikötő nyílt Balatonfüreden

Új kikötő nyílt Balatonfüreden 

A 140 vitorláshajónak otthont adó Kékszalag Port a Magyar Vitorlás Szövetség, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a balatonfüredi önkormányzat beruházásában valósult meg.
Kávészállítás vitorláshajóval

Kávészállítás vitorláshajóval 

Megvalósult a környezetbarát kávéimport. Az ötlet majdnem egyidős az emberiséggel, de újításnak tűnhet egy olyan világban, ahol a cél a fosszilis energiafüggőség csökkentése. Az Avontuur holland vitorláshajó befutott a délnyugat-franciaországi Bordeaux kikötőjébe a kolumbiai kávészállítmánnyal - írja az euronews.

Füreden átélheti, milyen a viharos Balatonon vitorlázni 

Megkezdődött a tavaszi szünet. Többek között Balatonfüreden, a Vitorlázeumba is bejelentkeztek már diákcsoportok, hogy megnézzék a múzeumot, amely a balatoni vitorlázás első klubházának emeletén van.
Már a kisvasutaknak is van kormánybiztosa

Már a kisvasutaknak is van kormánybiztosa 

Révész Máriusz kerékpározásért és kisvasutakért felelős kormánybiztos lett.

Új vitorláskikötőt adtak át a Balatonon 

Átadták a Balatoni Hajózási Zrt. újabb vitorláskikötőjét szerdán Alsóörsön. Az önerős, összesen 352 millió forintos beruházás keretében első ütemben 51 kikötői férőhely készült el több mint 200 millió forint ráfordítással, a második ütemben, legkésőbb jövő tavaszra pedig 150-re bővül a férőhelyek száma.

Rangos világbajnokság érkezik Balatonföldvárra 2017-ben 

A magyar pályázat nyerte el a 2017-es vitorlázó Finndingi-világbajnokság rendezési jogát, így két év múlva Balatonföldvárra látogatnak majd a hajóosztály legjobbjai.

A tengerhajózás jövője 

A nagy óceánjárók akár napi 600 tonna üzemanyagot is elhasználhatnak, ezért egyre jelentősebb a törekvés az alternatív megoldásokra. Visszatérnek a vitorlák?

Tananyag lehet a balatoni iskolákban a vitorlázás 

A vitorlázás ma is fontos eleme a balatoni turizmusnak, és a jövőben még inkább erre lehet számítani, állítja dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnöke.

Vitorlást mentettek a Velencei-tavon 

Egy nádasban eltévedt vitorlást és utasait mentették ki a vízi rendőrök a Velencei-tóból vasárnap este - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Eltűnt a hajózó magyarok tizede az Adriáról 

Tavaly tizedével kevesebb magyar hajó és turista fordult meg a horvát tengeri kikötőkben mint egy évvel korábban, de még így is a magyarok számítanak a 8. legjelentősebb hajósnemzetnek Horvátországban. Az első negyedév adatai azonban kedvezőbb képet mutatnak, bár a magyar vendégek száma nem változott, az ide érkezők a korábbinál több időt töltöttek az adriai államban - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője szerdán az MTI-vel.

Új vitorláskikötő épül Balatongyörökön 

Összesen 462 millió forintos beruházással, 50 százalékos európai uniós támogatással 77 vitorlás befogadására alkalmas kikötő épül Balatongyörökön. A projekt támogatási szerződését pénteken írták alá a Balaton északi partján található településen.

Kikötőt adtak át Fonyódon 

Száz vitorlás befogadására alkalmas kikötőt adtak át szerdán Fonyódon; a már meglévő két kikötővel együtt így összesen 240 vitorlásnak van hely a Balaton-parti városban.

Újra vízen a Lillafüred 

Újjáépülve, megfiatalodva, 62 évesen versenyhajóvá válva a héten vízre került Balatonfüreden a Lillafüred nevű vitorlás, a legendás Nemere II. és a Sirocco 75-ös cirkáló testvére.

300 férőhelyes kikötő a Balcsin 

Megkezdődött az előkészítő tereprendezés a Balaton egyik legnagyobb, 300 férőhelyes, egymilliárd forintba kerülő balatonfenyvesi kikötőjének beruházásához, amelynek megépítése több mint egy évtizednyi várakozás és előkészítés után év végén beindulhat - tájékoztatta Heves István, a beruházó Előny Kft. egyik tulajdonosa az MTI-t kedden.

Növekszik az érdeklődés a balatoni vitorlások iránt 

A szeles időjárás kedvez a vitorlázóknak, ennek is köszönhető, hogy a vártnál nagyobb érdeklődés mutatkozik az EastCraft Kft. tavasszal vízrebocsátott balatoni vitorlás hajó flottája iránt, amelynek foglaltsága júniusban elérte a 60 százalékot.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!