Korlátlan és ingyenes wifi a Singapore Airlines járatain

Korlátlan és ingyenes wifi a Singapore Airlines járatain 

A légitársaság korlátlan, ingyenes wifi elérést biztosít járatain minden business class utasának és a PPS club tagoknak.
Fedélzeti wifi-szolgáltatás a KLM járatain

Fedélzeti wifi-szolgáltatás a KLM járatain 

Európai járatain is bevezeti a fedélzeti internet szolgáltatást a holland légitársaság.
Nemcsak a vonatok, hanem a net is hasít majd a MÁV-nál

Nemcsak a vonatok, hanem a net is hasít majd a MÁV-nál 

Jelenleg közel 900 vasúti kocsiban érhető el az utasok számára ingyenesen vezeték nélküli internet, harmadik generációs (3G-s) routerek segítségével. A vasúttársaság célja – az adatátviteli technológia fejlődésének kihasználásával – a meglévő eszközök modernizálása, azok negyedik generációs (4G-s) routerre történő lecserélése. Erre a tervek szerint nagyrészt még az idén sor kerülhet.

Már a hosszú távú járatokon is netezhet a Norwegian-nél 

A Norwegian lesz az első diszkont légitársaság, amely a hosszú távú járatain felszállástól a landolásig ingyenes internetelérést biztosít az utasainak.

Két év múlva a teljes Air France-flottán lesz wifi 

A légitársaság azt tervezi, hogy 2020-ra minden járatán elérhetővé teszi a wifit. A jelenlegi vezetékes internettel felszerelt repülőgépjáratain az Air France új kapcsolódási szolgáltatást kínál, az Air France CONNECT-et - adta hírül a francia légitársaság.
Az első év eredménye: 31 ezer kiránduló

Az első év eredménye: 31 ezer kiránduló 

A Dunakanyarra egyedülálló panorámát nyújtó Prédikálószéki-kilátóra egy évvel ezelőtt szerelt látogatottság számlálót a Pilisi Parkerdő Zrt. A számláló adatai szerint ez idő alatt több mint 31 ezer kiránduló fordult meg a kilátóban, hogy még magasabbról tekinthesse meg a Dunakanyar csodáit. Ez az adat, illetve az erdei turizmus és a kilátók kiemelkedő népszerűsége összhangban van az Országos Erdészeti Egyesület által 2017-ben végzett országos reprezentatív erdőismereti közvélemény kutatás eredményeivel is.
Felturbózott wifit kapnak az utasok karácsonyra

Felturbózott wifit kapnak az utasok karácsonyra 

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalmi területein, az indulási és az érkezési szinten is jelentősen javult a vezeték nélküli internet elérhetősége. A Budapest Airport a korábbinál is jobb lefedettséget és jelerősséget ígér az új rendszerrel, amely a korábbi kapacitás többszörösét nyújtja a wifis eszközöket használó utasoknak.

Ingyenwifis fülkéket állítanak fel Londonban 

New York után London is gigabites ingyenwifis fülkéket állít fel a városban, hogy lehessen netezni vagy a mobilt tölteni - olvasható a 24.hu-n. 

Ingyenes wifi kiépítését tervezik a budapesti metrókban az oroszok 

Ingyenes wifi kiépítését tervezi a budapesti metróban az orosz MaximaTelecom - közölte a Vedomosztyi című gazdasági napilappal a cég társtulajdonosa, Szergej Aszlanyjan.

Ingyen wifire lehet majd pályázni 

Politikai megállapodásra jutottak az uniós intézmények az úgynevezett WiFi4EU kezdeményezésről, amelynek értelmében 2020-ra ingyenes internet-hozzáférési pontok ezreit fogják kiépíteni a kontinensen - jelentette be az Európai Bizottság kedden.

Ingyen wifit kínál minden járatán a fapados 

Az amerikai JetBlue diszkont légitársaság összes járatára kiterjesztette a nagy sebességű wifi díjmentes használatát.

Ingyenes reptéri wifi: itt a globális lista 

Egyetlen térképen a világ összes fontos repterének wifikódja. 

Tudja biztonságban kütyüjeit a nyaralás alatt is! 

Fogkefe? Megvan. Törölköző? Megvan. Laptop, okostelefon, táblagép? Megvan. Ha mi is olyan utazók vagyunk, akik nem képesek útra kelni az összes létező számítástechnikai eszközünk nélkül, akkor tudatában kell lennünk azoknak a veszélyeknek is, amelyeket a nyílt Wi-Fi kapcsolatok, az online bankolás vagy az útközben lebonyolított vásárlások jelentenek.

Októbertől a Lufthansa rövid- és közepes távú járatain is netezhetünk 

Megkapta az engedélyt a német légitársaság, hogy flottája A320-as családhoz tartozó gépeit is szélessávú internettel lássa el — közölte hétfőn a légitársaság.

Ingyenes wifi lesz a III. kerületben 

Ingyenes vezeték nélküli internetszolgáltatás indul a főváros III. kerületében, az Óbuda Napja rendezvénysorozaton, amelyet pénteken és szombaton tartanak.

Ahogy a repülőket szinte sosem látjuk 

Munkatársunk eljutott egy olyan helyre, ahová kevés kívülállót engednek be: a ferihegyi szerelőhangárban nézett szét, miközben ott éppen brazil, orosz és norvég repülőgépeken dolgoztak a szakemberek.

Luxusszállodák wifi hálózatába törnek be 

Ma már nem lehet tudni mikor éri támadás egy-egy szálloda WI-FI hálózatát. A luxusszállodákban vendégeskedő felsővezetők a hackerek elsődleges célpontjai. A Hacking Team fájljainak kiszivárogtatását követően több hackercsoport kezdte használni rosszindulatú célokra a napvilágra került eszközöket, kódokat - jelent meg a Biztonságportálon.

Ingyen ebéd nincs, ingyen wi-fi igen 

Mind többen, havonta 500-700 ezren csatlakoznak fel a MÁV állomási ingyenes wifi-szolgáltatására, amelyet néhány napja a Miskolc-Tiszai pályaudvaron is használhatnak az utasok. Így már nyolc pályaudvaron működik a vezeték nélküli nyílt internethálózat, de nyárig további két állomáson, Kelenföldön és Pécsett is beüzemeli a wifit a vasúttársaság - tudtuk meg csütörtökön.

Bedrótozott szálláshelyek 

Elvétve akadnak igazán előremutató, a vendégek kényelmét 21. századi módon szolgáló szállodai informatikai és telekommunikációs megoldások Magyarországon. Ugyanakkor a szálláshelyen „kívül” már az internet diktál, csak a szállásadók saját weboldala átlagosan a forgalom harmadáért „felel” – derült ki a Szallas.hu és a Samsung közös felméréséből.

Blokkolná a Marriott a konferenciavendégek wifijét Amerikában 

A Marriott International szállodalánc kitart amellett, hogy a hoteleknek joguk van megakadályozni a vendégek saját WiFi-hálózatainak használatát a konferencia- és tárgyalótermeikben, ám a Google és a Microsoft ezzel nem ért egyet.

Miért nem működik a plázákban a wifi? 

A legtöbben talán jártunk már úgy, hogy megpróbáltunk felcsatlakozni egy bevásárlóközpontban az ingyenes wifi hálózatra, de valami mégsem működött. Némi fejvakargatás, majd beletörődés után a legtöbben ilyenkor bekapcsolják a 3G-t, és azon keresztül csatlakoznak a világhálóra, minderre azonban nem feltétlenül lenne szükség.

Ezeken a helyeken van ingyenes wifi Egerben 

Már nyolc helyszínen lehet tesztelni a wifit, a lista pedig még tovább bővül.

Ezekben a városokban van ingyen wifi 

Egyre többen, átlagosan naponta kétezren veszik igénybe a MÁV állomási wifi szolgáltatását, akár 6-7 Gbyte adatforgalmat is lebonyolítanak 24 óra alatt a felhasználók. Jelenleg hat állomáson lehet ingyenesen internetezni, de még idén újabb két városban, Szegeden és Miskolcon is lehetőség nyílik erre.

A hackerek már a repülőgépet is "feltörhetik" 

A fedélzeti wifin keresztül a műholdas kommunikáció is feltörhető, így a repülőgép navigációja is megzavarható.

Fizetős wifi és bunkó személyzet 

Egy friss kutatás szerint a szállodákba érkező vendégek elsősorban a nem túl szíves vendéglátástól, a ki nem takarított szobáktól és a pénzért kapható wifitől tartanak. 

Uncsi a vonatozás, wifizzen! 

A MÁV-START Zrt. péntektől hétszáz internetezésre alkalmas járművet közlekedtet, így évente akár ötvenmillió utasnak lesz lehetősége ingyen netezni a vonatokon. A vasúttársaság szolgáltatásának bővítése összesen 735 vasúti kocsit érint, amely európai összehasonlításban is kiemelkedőnek számít a MÁV szerint.

A wifi veszélyei 

Már szinte ösztönösen kapcsolódik az ember a publikus Wi-Fi hálózatokhoz, hogy elidőzzön egy kávé mellett, sokan mégsem gondolják, hogy mekkora veszélynek lehetünk kitéve - jegyzi meg a technet.hu szerzője.

Hasít a net az Accornál 

Mindegy, hogy okostelefonról, tabletről vagy laptopról van szó, manapság a gyors és megbízható internetkapcsolat elengedhetetlen mind az üzleti, mind a magánéletben. Az Accor követi a trendeket, így Németországban már 200 szállodájába bevezette az optikai kábelhálózatot, amely a gyors és valóban megbízható internetkapcsolat technikai feltételeit teremti meg. 2013 végéig Magyarországon is optikai kábelhálózat kerül az Accor 17 szállodájába.

Ingyen wifi New York-szerte 

A város gazdaságfejlesztésének részeként ingynes wifihálózatot építenek ki New York mind az öt várásrészében.

Forgalomban az ötszázadik wifis kocsi 

Októbertől már ötszáz internetezésre alkalmas járművet közlekedtet a MÁV-START, így napról napra növekszik azoknak az utasoknak a száma, akik ingyenesen használhatják ezt a szolgáltatást. A bővítés folyamatos, a hatszázadik wifis kocsi várhatóan november végén fog az utazók rendelkezésére állni.

Fedélzeti wifi az Air France-KLM utasoknak 

Az Air France-KLM csoport kísérleti jelleggel elindítja vezeték nélküli internetes szolgáltatását két repülőgépük fedélzetén. A szolgáltatás az év hátralévő részében üzemel.

Facebook-ingyentelefon végre magyaroknak is 

Magyarországon is bekapcsolta a Facebook a Messenger ingyenes mobiltelefonálást lehetővé tevő funkcióját, írja a hvg.hu.

Forgalomban a kétszázadik wifis vonat 

A mai naptól már kétszáz internetezésre alkalmas járművet közlekedtet a MÁV-START, így naponta több mint harmincezer körül van azoknak az utasoknak a száma, akik ingyenesen használhatják a szolgáltatást. A bővítés folyamatos, a háromszázadik wifis kocsi várhatóan már május végén az utazók rendelkezésére áll.

Már 100 wifis vonat jár 

A mai naptól már száz internetezésre alkalmas járművet közlekedtet a MÁV-START, így naponta húszezer körül van azoknak az utasoknak a száma, akik ingyenesen használhatják a szolgáltatást. A bővítés folyamatos, a kétszázadik wifis kocsi várhatóan már májusban az utazók rendelkezésére áll.

Ingyenwifi az összes IC-n és elővárosi vonaton 

A MÁV-START összes Intercity- és elővárosi járatán ingyenes wifi-kapcsolatot építenek ki. Évente akár 50 millió utast élvezheti a kényelmi szolgáltatást. 

Repülőtereken kockázatos a wifi használata 

Kockázatos a wifi használata a repülőtereken, ugyanis kémkedők hamis internetállomásokon keresztül ellenőrizhetik az internetezők kommunikációját - hívja fel a figyelmet a svéd honvédelem kutatóintézetének (FOI) informatikai szakembere.

Az Accor 500 szállodájában ingyenes lesz a wifi 

Az Ibis, Mercure, Sofitel és Novotel láncokat magáénak tudó francia szállodalánc bejelentette, hogy 500 szállodájában nem kér ezentúl pénzt a vezetéknélküli internetért. 

Fedélzeti internet az Air France és a KLM gépein 

A Panasonic Avionics társasággal közös fejlesztéseknek köszönhetően az Air France és KLM járatok utasai nemsokára internetezhetnek, vagy élő online közvetítésű műsorokat nézhetnek a két légitársaság fedélzetén. A  hosszú távú járatokon az internet szolgáltatás tesztüzeme 2013. elején indul.

Ingyen wifi minden InterCity-n és az elővárosi vonatokon 

A MÁV-START legújabb szolgáltatásfejlesztésével valamennyi InterCity vonaton és a budapesti elővárosi forgalomban közlekedő vonatok jelentős részén biztosítja a vezeték nélküli internetelérés lehetőségét. A díjmentes wifi szolgáltatás már ősztől egyre több vonaton vehető igénybe. A fejlesztés évente ötvenmillió utasnak ad majd lehetőséget a menet közbeni ingyenes internetezésre.

Egyre többen használják a wifit a vonatokon 

Folyamatosan növekvő igény mutatkozik a vonatokon az ingyenes, vezeték nélküli internetelérésre – ezt mutatják a tapasztalatok és a közvélemény-kutatások. Az adatforgalom dinamikusan, havonta 30-40 százalékkal nőtt. További bővítésként – az utasigényeknek megfelelve – a MÁV-START Zrt. az InterCity hálózatán közlekedő járművein tervezi az ingyenes wifiszolgálaltás biztosítását és ehhez kapcsolódódva konnektorok kiépítését, tájékoztatta lapunkat a vasúttársaság.

A szentgotthárdi vasútállomáson is van wifi 

Szombathely után újabb Vas megyei városban, Szentgotthárdon is ingyenes internethasználatot biztosít a GYSEV utasai részére - közölte az MTI-vel szerdán a vasúttársaság.

WiFi a fedélzeten 

A fedélzeti WiFi szolgáltatás korlátozott bevezetése mellett döntött a kínai Air China légitársaság, amely november 15-én indítja szolgáltatását egy belföldi járaton - jelentették be pénteken Szecsuan tartomány székhelyén, Csengtuban (Chengdu).

Telekommunikációs fejlesztések 

...a vasúti ágazat kiugrási lehetőségét jelentik. Többek között ez is elhangzott a Nokia Siemens Networks (NSN) által életre hívott kerekasztal beszélgetésen, amelyen a napokban megrendezésre kerülő nemzetközi RNS Vasúti Hálózati Megoldások című konferencia főbb témáit vitatták meg a szakemberek.

Ingyen wifi 10 IC-n 

Új szolgáltatást indított el a MÁV-START Zrt. a napokban több vonatának fedélzetén: díjmentes internetelérésre van lehetősége az utasoknak tíz InterCity kocsiban, amelyek az északkeleti országrészben közlekednek.

Ingyen wifi az InterCityken 

A MÁV-START Zrt. pénteken elindította a díjmentes, fedélzeti internetszolgáltatását tíz InterCity kocsijában, amelyek az északkeleti országrészben közlekednek. 

Ingyenebéd a GYSEV-nél... 

Március 1 óta érhető el a GYSEV utazóközönsége számára a cég 17 személykocsijában az ingyenes, GSM hálózaton keresztüli, vezeték nélküli internet szolgáltatás. Munkatársunktól

Újra fedélzeti internet a Lufthansa járatokon 

A Lufthansa hosszútávú járatain utazók ismét élvezhetik a korlátlan online kommunikáció szabadságát. A Lufthansa a Panasonic Avionics Corporationnel és a Deutsche Telekommal az első légitársaság lesz, amely szélessávú internetet kínál utasainak a nemzetközi járatokon.

Ingyen wifi a Volánbusz járatain 

A távolsági járatainak kétharmadát, összesen nyolcvan járatot látott el ingyenes internettel a Volánbusz.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!