hirdetés
hirdetés

15 vezetett túrát tervez idén Mórahalom

A korábbi évekhez hasonlóan idén is együttműködésre hívta partnereit a mórahalmi TDM szervezet a vezetett túrákhoz, garantált programokhoz kapcsolódóan – mondta el Kovács Ildikó TDM menedzser.

hirdetés

Az ökoturizmus fejlesztése, népszerűsítése továbbra is hangsúlyos a szervezet munkájában és a jelenlegi helyzet is rámutatott a fokozódó igényre e téren. A kialakítandó programokhoz kapcsolódó egyeztetés részleteiről Kovács Ildikó mesélt nekünk: „Mint minden évben, idén sem maradhat el az ’Értékeink nyomában’ túrasorozat, mely Mórahalom és térségének természeti és kulturális értékeire szeretné ráirányítani a figyelmet. Ennek érdekében 2021. január 19-én online meetinget tartottunk korábbi és új térségi partnereinkkel annak érdekében, hogy egy gazdag, informatív, de egyben élményteli túrakínálatot hozzunk létre. A találkozó fő témája az éves túrák programtervének összeállítása volt, mely végére több mint 15 vezetett túra tervével zártuk az eseményt.”

A térségben idén is megrendezésre kerül a közkedvelt naplementés bivalyos túra, az éjszakai kerékpáros túra, valamint a gombatúra, és a tavaly indított nordic walking „botkóstoló” események sem maradnak el. Újdonságokkal is készülnek a szervezők, mint például a Szent Iván éji Szerelemdomb túra, az amatőr fotós túra a Csipak – semlyéken, a kerékpáros bunker-felfedező túra, de a tervek között szerepel egy kincskereső túra is Ferenc József nyomában.„A vezetett túrákon kívül további érdekes, egyénileg (szakvezető nélkül) teljesíthető programok is színesítik a kínálatot az idei évtől” – emelte ki az új kihívásokra adott válaszként a TDM menedzser.

„TDM szervezetünk indít majd egy kihívást, ahol különböző állomásokon kell fényképet (selfie-t) készíteni a résztvevőknek, és ezeket elküldeni vagy bemutatni a szervezőknek. A kihívás teljesítőit oklevél, valamint meglepetés is várja a kellemes kikapcsolódáson túl.”

Ezen kívül egyik partnerük a tavalyi évben olyan digitális ismertterjesztő segédanyagokat dolgozott ki, melyek lehetővé teszik az egyéni felfedezés lehetőségét a Röszke térségében található tanösvényekhez, élővilághoz kapcsolódóan. „Külön éredekessége a kezdeményezésnek, hogy az ismeretszerzést elősegítő szakmai anyagok már elérhetőek a Beretzk Péter Természetvédelmi Klub honlapján és akár már most, a téli hónapokban is fel lehet készülni a későbbi „terepszemlére”, de a helyszínen is használhatóak az anyagok a digitalizációnak köszönhetően.”

Az egyeztetésen kerékpáros szervezet képviselői, természetvédelemmel foglalkozó egyesület vezetői, oktatók, és egyéb szakemberek vettek részt, ami nagy mértékben hozzájárul évről-évre a változatos tematikákhoz.

Kovács Ildikó zárásként elmondta, hogy gazdag ökoturisztikai programkínálatukkal szeretnék a környékbeli kirándulókat is megszólítani, de egyúttal készülnek a vírushelyzet utáni nyitást követő vendégeknek is természetközeli élményeket kínálni.

A túrák szervezése ugyan még folyamatban van, addig is az érdeklődők figyelemmel kísérhetik a www.visitmorahalom.hu oldalt, valamint a Móra-Tourist facebook-oldalát a folyamatosan megújuló tartalmakért!

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai