hirdetés
hirdetés

Adatokat törölt telefonjáról a szállodahajó kapitánya

A dunai hajószerencsétlenséget okozó a Viking Sigyn ukrán kapitányának már áprilisban is volt egy balesete Hollandiában, de a hajózási vállalat szerint akkor nem kapitányként szolgált az érintett hajón.

hirdetés

„Meg tudjuk erősíteni, hogy a Viking Sigyn kapitánya április 1-jén a Viking Idun fedélzetén volt, de az incidens idején nem ő volt a hajó kapitánya. A hajót egy másik kapitány irányította” - a Viking Cruises hajózási vállalat szóvivője a Reutersnek , de több részletet nem árult el, arra hivatkozva, hogy mindkét ügyben vizsgálat folyik. Korábban csütörtökön a Fővárosi Főügyészség az Eurojust magyar nemzeti tagján keresztül szerezte be azt a hivatalos információt, hogy a Hollandiában idén április 1-jén balesetet okozó hajó kapitánya és a jelen ügyben gyanúsított kapitány ugyanaz a személy, őt Hollandiában is gyanúsítottként vonták felelősségre.

Az ügyészség szerint az ukrán kapitány a dunai baleset után adatokat törölt a telefonjáról. Egyelőre nem világos, hogy a törölt adatoknak közük volt-e a balesethez. 

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sygin szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és kéttagú magyar személyzet. A tragédiát heten élték biztosan túl, 9 eltűntet még keresnek. A Viking Sigyn 64 éves, odesszai, ukrán állampolgárságú kapitányát, Jurij C.-t gyanúsítottként tartják őrizetben a magyar hatóságok. Ő ártatlannak tartja magát. (Reuters/MTI)

(forrás: !!444!!!)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai