hirdetés
hirdetés

Cáfol a Kormányzati Tájékoztatási Központ, az MSZÉSZ visszavonulót fúj

A hétfőn kiadott szakmai tájékoztatásra reagált kedden mindkét fél.

hirdetés

Visszavonta a járvány miatti korlátozások feloldásával kapcsolatos, a tagjainak kiküldött tájékoztatóját a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ). A legnagyobb hazai szakmai érdekképviseleti szervezet a másnap estére visszavont levelében arról tájékoztatta előző nap, azaz hétfőn a tagjait, hogy pünkösdig nem várható a koronavírus-járvány miatt elrendelt szigorítások feloldása.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ keddi közleménye szerint viszont alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az éttermeknek Magyarországon. A közleményben leszögezték: a kormány nem hozott ilyen döntést. Kitértek arra is: a brüsszeli forrásból érkező vakcinák nem elegendőek, ezért a kormány Kínával és Oroszországgal is tárgyal a vakcinák beszerzéséről, hogy mielőbb elinduljon a tömeges oltás Magyarországon.

A kormányzati oldal cáfolatának megjelenés után, kedd este az MSZÉSZ elnöke, Flesch Tamás, kiadott egy közleményt,  amelyet a Kormányzati Tájékoztatási Központ aznapi cáfolatával indokolt. Ebben az áll, hogy a vonatkozó kormányrendelet értelmében a szállodák, éttermek jelenleg is működhetnek korlátozásokkal. A tömeges oltást követően korlátozás nélkül, ahogy lehet, kinyithatnak a szektorban működő vállalkozások.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai