Az Év Fiatal Szállodása 2023 győztese a Duna ölelésében lévő szigetről érkezett

Az Év Fiatal Szállodása 2023 győztese a Duna ölelésében lévő szigetről érkezett 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége kihirdette az Év Fiatal Szállodása 2023 pályázat nyertesét. Idén négy versenyző jutott shortlist-re - közülük került ki a győztes.
Itt az Év Szállodája 2023 verseny győzteseinek sora

Itt az Év Szállodája 2023 verseny győzteseinek sora 

Az MSZÉSZ a Hilton Budapestben tartott ünnepélyes gálaest alkalmával, március 8-án, mintegy nőnapi ajándékként, kihirdette az Év Szállodája 2023 pályázat nyerteseit.
Az Év Fiatal Szállodása 2023 döntősei a következők:

Az Év Fiatal Szállodása 2023 döntősei a következők: 

Megvan a shortlistre kerültek névsora, és az is kiderült, ki lett a verseny közönségdíjasa - mutatjuk.
Vezetőváltás az MSZÉSZ Keleti Régiójában

Vezetőváltás az MSZÉSZ Keleti Régiójában 

A régióvezetői feladatot az eddigi régióvezető helyettes Nótin Zsolt, a Tisza Balneum hotel igazgatója veszi át.
MSZÉSZ: legyél Te az Év Fiatal Szállodása!

MSZÉSZ: legyél Te az Év Fiatal Szállodása! 

Az MSZÉSZ idén ismét meghirdeti az Év Fiatal Szállodása pályázatot!
MSZÉSZ: induljon az Év Szállodája díjért!

MSZÉSZ: induljon az Év Szállodája díjért! 

Az MSZÉSZ idén ismét meghirdeti az Év Szállodája pályázatot.
MSZÉSZ Termék Innovációs Díj: íme, a shortlist-re kerültek névsora

MSZÉSZ Termék Innovációs Díj: íme, a shortlist-re kerültek névsora 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) kihirdette a három legjobb Termék Innovációs Díjra érdemes pályázatot a szakmai zsűri döntése alapján.
MTÜ-vezér: "Soha rosszabb nyarunk ne legyen"

MTÜ-vezér: "Soha rosszabb nyarunk ne legyen" 

Rendhagyó sajtótájékoztatót tartott október 4-én a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ), amelynek során közösen értékelték és elemezték az idei nyár turisztikai eredményeit.
Kiállítással ünnepelték a Turizmus Világnapját Veszprémben

Kiállítással ünnepelték a Turizmus Világnapját Veszprémben 

A Turizmus Világnapját a Pannon Egyetem idén 20 éves Gazdaságtudományi Karának Turizmus Intézeti Tanszéke rendhagyó módon ünnepelte Veszprémben.
Már a kormány asztalán van a szállodai szervizdíj ötlete

Már a kormány asztalán van a szállodai szervizdíj ötlete 

Éttermi mintára szeretne szervizdíjat a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége - ezzel próbálnának javítani a munkaerőhiányon.

Az ágazat, amelyet még az ág is húz 

A Balaton északi partján, most, főszezon idején, akár egy éjszakára is foglalható szállodai szoba. Ami azért erősen meglepő, mert ilyentájt rendszerint ügyelnek arra a szálláshelytulajdonosok, üzemeltetők, hogy a nyereségesnek éppen nem nevezhető egy éjszaka időtartamra ne lehessen náluk szobát foglalni. Most azonban a kényszer nagy úr - ezért sutba dobták ezt az íratlan szabályt. És az az igazság, ez szinte csak a legapróbb gond a tó északi partján, annak is a fővárosaként emlegetett Balatonfüreden járva, látva az ott tapasztaltakat. Közismert, hogy a turizmus, ezen belül is a szállodaipar az egyik legsérülékenyebb terület, amelyet a különböző válsághelyzetek negatívan érinthetnek. Abból pedig most van elég.

MSZÉSZ pályázat: keresik az Év Technológiai újítását 

Pályázzon és nyerjen: az idei évben a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ)  újból meghirdeti - immár ötödik alkalommal - az "Év technológiai újítása" pályázatot.

Megjelent az MSZÉSZ áprilisi Trendriportja 

3,3 százalékkal több vendégéjszakát regisztráltak a hazai szállodákban idén áprilisban, mint tavaly ugyanebben a hónapban. Megjelent a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének áprilisi Trendriportja.

Felhívás az MSZÉSZ LVIII. Közgyűlésének megrendezésére 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) keresi őszi közgyűlésének helyszínét.

Visszafogottan, de emelik az árakat a balatoni szállodák és vendéglátóhelyek 

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, valamint Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének vezetője az Indexnek hangsúlyozta, várható áremelkedés, de a vendéglátók önmegtartóztató módon kezelik ezt a kérdést.

Tripadvisor: Budapest szállodáinak elemzése 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének közgyűlésén Lázár Levente István a Tripadvisor Közép-Kelet-Európáért felelős regionális fejlesztési menedzsere előadást tartott a hazai szállodákról.

Adatvezérelt marketing a turizmusban 

Ahogy Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke fogalmazott a szövetség csütörtöki ülésén, ma az adatoknak, a tényeknek van a legnagyobb szerepe a turisztikai döntésekben. Ezt a gondolatot támasztotta alá és fejtette ki az Adatvezérelt marketing a turizmusban című előadás, Jakab Zsófiának, a Magyar Turisztikai Ügynökség marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettesének tolmácsolásában.

Négy szállodafejlesztésből egy várhatóan meghiúsul 

A hazai szállodaberuházások helyzetét és jövőjét járta körbe a parázsvitát sem nélkülöző kerekasztal-beszélgetés elismert szállodai szakemberek részvételével a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének 57. közgyűlésén.  

Vidéken csökkent, a fővárosban nőtt a vendégéjszakák száma 

Az MSZÉSZ tagjai számára közzétette a márciusra vonatkozó szállodai vendégforgalmi adatokat.

MSZÉSZ: dübörögnek a régióülések, magas részvétel várható a közgyűlésen 

Az MSZÉSZ tavaszi régióülés-sorozata Alsópetényben, Debrecenben és Győrben folytatódott. A három ülésen több mint 200 szállodás szakember és társult tag volt jelen.

Dobogón a budapesti hotelek a régióban  

Megjelent a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének legfrissebb Trendriportja.

Kihirdették az Év Szállodája győzteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége  (MSZÉSZ) három év kihagyás után 2022 végén végre ismét meghirdethette az Év Szállodája pályázatot. Március 14-én, a Hilton Budapest Báltermében exkluzív gálaest keretében kihirdetésre kerültek a győztesek. Dr. Szauter István zsűrielnök, a győztesek neveinek kihirdetése előtt megjegyezte, hiányoztak nagyon a 2022. évi megmérettetésen az ötcsillagos hazai házak pályázatai.

Szegedről érkezett az Év Fiatal Szállodása nyertese 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) által kiírt Év Fiatal Szállodása 2022 pályázatra 35 év alatti tehetséges szállodai részlegvezetők, igazgatók nevezhettek. A pályázat célja, hogy példaképeket állítson a fiatal kollégák, pályakezdők, és a most még csak iskolapadban ülő hallgatók elé. 

Januári vendégforgalmi elemzés az MSZÉSZ-től 

Megjelent a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének legfrissebb Trendriportja.

Már lehet jelentkezni két MSZÉSZ régióülésre 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége megnyitotta a jelentkezést a budapesti és az északi régióülésekre, melyekre külön-külön szükséges regisztrálni az adott online felületen.

Hamarosan Év Szállodája Gála 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) március 14-én, kedden, 17:15-23:00 között, a Hilton Budapest szálloda Báltermében rendezi meg az Év Szállodája Gálát, ahol ünnepélyes keretek között adják át az Év Fiatal Szállodása 2022 díjat és kihirdetik az Év Szállodája 2022 pályázat nyerteseit.

Négy döntős az Év Fiatal Szállodása pályázaton 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) által meghirdetett Év Fiatal Szállodása 2022 pályázatra 16 színvonalas pályamű érkezett be. 

Bizakodók a dél-dunántúli szállodák 

Az MSZÉSZ dél-dunántúli régiójának szállodaigazgatói február 15-én egy reggeli keretében beszélgettek a kihívásokról, kilátásokról, értékelték az elmúlt időszakot. A beszélgetésnek a teljeskörűen felújított pécsi, négycsillagos Palatinus Boutique Hotel adott otthont.

MSZÉSZ: igazgatói reggeli Pécsett 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) dél-dunántúli régiójának igazgatói február 15-én, egy reggeli keretében beszélgettek a kihívásokról, kilátásokról, értékelték az elmúlt időszakot.

Szavazzon, ki legyen idén a legjobb! 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége  (MSZÉS Év Fiatal Szállodása 2022 pályázói közt között ott szerepel a győztes is.

Save the date: MSZÉSZ közgyűlés, régióülések, Év Szállodája gála 

Most érdemes beírni a naptárba a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének soron következő jeles eseményeit.

Így nyilatkoznak szállodás szakemberek az év végéről 

Az MSZÉSZ decemberi Trendriportjában négy szállodás szakember mondja el tapasztalatait vendégforgalomról, energiaárakról, munkarőhiányról és a kilátásokról.

Így értékeli a decemberi vendégforgalmat az MSZÉSZ 

Megjelent a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének legfrissebb Trendriportja.

Helyszínt keres tavaszi közgyűléséhez a szállodaszövetség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége májusi ülésének megrendezésére budapesti, vagy Budapest környéki szállodát keres.

Novemberi Trendriport az MSZÉSZ-től 

Így foglalja össze a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a tavalyi év novemberének vendégforgalmi alakulását.

Szállodaszövetség: októberi vendégforgalom értékelése 

Októberben a múlt évhez képest a vendégéjszakák száma országos szinten 3,8 százalékkal emelkedett. Egyebek között ez is kiderül a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) legfrissebb Trendriportjából.

Trendriport: Budapesten szalad a szekér, vidéken kevésbé 

Budapesten a külföldi vendégek száma igen magas volt az ősz első hónapjában, azonban a vidéki szállodák esetén a belföldi kereslet szeptemberben elmaradt a tavalyitól.  

MSZÉSZ: a szakma elkönyvelhet egy kisebb győzelmet 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) azonnal reagált a kormányinfón  november 16-án, szerdán elhangzottakra.

Díjeső a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségétől 

Idén 40 jelentkezés érkezett a Zöld Szálloda 2023-24 pályázatra, amelyből 6 győztest hirdettek,  és három szakember részesült Marencich Ottó emlékplakettben.

Komoly rezsitámogatást kapnak jövőre a német hotelek 

Marcus Luthe, a Német Szállodaszövetség elnöke szerint a legnagyobb kihívások a német szállodaipar és vendéglátás számára súlyossági sorrendben még mindig a koronavírus-járvány, az energiaárak-emelkedése és munkaerőhiány.

Ez a cég nyerte az MSZÉSZ innovációs versenyét 

A szállodaszövetség rendes tagjainak szavazatai alapján egy online törzsvendég-, és hűségprogram szoftver lett a legjobb innovációs szállodaipari termék 2022-ben.

Ismét Flesch Tamás lesz a szállodaszövetség elnöke 

Az MSZÉSZ LVI. tisztújító közgyűlésén megválasztották elnöknek Flesch Tamást, aki a tiszteletbeli elnöki pozíciót januártól újra aktív közreműködésre cseréli.

Létszámstop, hírlevél, MSZÉSZ 2023-ban 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége  (MSZÉSZ) őszi, tisztújító LVI. közgyűlésének kezdő napján, a 139 tagot magába foglaló Társult Tagok megbeszélésénmi is részt vettünk.

Jót tett a járvány a direkt foglalásoknak 

Bogár Zoltán, a Danubius Hotels központi fejlesztési igazgatója a HOTREC megbízásából készült disztribúciós felmérés eredményeit osztotta meg a résztvevőkkel az MSZÉSZ közgyűlésének első napján.

A járvány után is csak döcög az üzleti turizmus 

A turizmus visszaesését a 2019 csúcseredményei után a koronavírus-járvány okozta, s abból a szabadidős turizmus támadt fel gyorsabban. Idén az üzleti turizmus is elkezdett lábadozni, de az utóbbi hónapokban a világ növekvő gazdasági nehézségei akadályozzák ennek a szegmensnek az újraéledését egy a Business Travel News-ban megjelent cikk szerint.

Északi régiós találkozóval zárult az MSZÉSZ őszi régióülés-sorozata 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) idei, az egész országot átfogó régióülés-sorozatát Tiszaújváros legújabb négycsillagos házában, a Tisia Hotelben zárta.

Helycsere a szállodaszövetség keleti régiójában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége régióülés-sorozatának következő állomása a Mercure Debrecen szálloda volt, ahol a keleti régió tagjai üléseztek.

Új vezető a szállodaszövetség balatoni régiójában 

A tisztújító régióülésre Balatonfüreden a nemrég nyitott LUA Resort szállodában került sor.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!