hirdetés
hirdetés

Kiemelt szolgáltatásunk: A településmenedzsment

“Cégünk létrejöttének ihletét a turisztikai attrakciókkal rendelkező önkormányzatok vállalkozói és menedzsment szemléletű működésének megsegítése, menedzselése adta. Ezen területen szeretnénk továbbra is kiteljesedni, természetesen a szállodamenedzsment, marketing és értékesítés szolgáltatásainkkal kéz a kézben járva.

(X)

hirdetés

Kiemelt szolgáltatásunk: A településmenedzsment

“Cégünk létrejöttének ihletét a turisztikai attrakciókkal rendelkező önkormányzatok vállalkozói és menedzsment szemléletű működésének megsegítése, menedzselése adta. Ezen területen szeretnénk továbbra is kiteljesedni, természetesen a szállodamenedzsment, marketing és értékesítés szolgáltatásainkkal kéz a kézben járva. 

 

Az elmúlt 8 évnek és Orosháza-Gyopárosfürdőnek köszönhetően rendelkezünk egy teljes turisztikai vertikum működtetéséhez szükséges tapasztalattal és tudással, melyhez a vállalkozásaink megléte és egy kiváló csapat párosul 2019 év eleje óta. Az előbbiekben említett időszakban lehetőségünk volt TDM szervezetet, fürdőt, kempingeket, kalandparkot, szállodát és rendezvényközpontot is működtetni, melyhez nagyrendezvények szervezése, új termékek bevezetése, marketing és értékesítési feladatok ellátása is párosult kimagasló eredményekkel (lásd lentebb). 

 

Fotó: Orosháza-Gyopárosfürdő Hőlégballon Fieszta, Griecs Krisztián
Fotó: Orosháza-Gyopárosfürdő Hőlégballon Fieszta, Griecs Krisztián

 

Az új szolgáltatást mi így hívjuk: településmenedzsment. 

 

Számtalan önkormányzat rendelkezik olyan turisztikai egységekkel, melyek fenntartása minden évben a költségvetés elkészítésekor, annak elfogadásakor több tíz millió, vagy rosszabb esetben több száz millió forintos refinanszírozást igényelnek. Ennek a kiküszöböléséhez sokszor a tudatosan felépített marketing-eszköztár, költségek racionalizálása, szolgáltatás-és termékfejlesztések és rendszerfejlesztés is megoldást nyújthatnak. 

 

Hozzátartozik, hogy elmúlt időszakban a turisztikai egységeket üzemeltető önkormányzatok komoly megpróbáltatásokon mentek keresztül. A költségvetési intézmények, önkormányzati tulajdonú vállalkozások működése, s a személyi állomány megtartása komoly erőfeszítésekkel járt, sok helyen fájdalmas döntéseket kellett hozni például a kollégákat illetően. Véleményem szerint a következő időszakban még inkább fókuszba fog kerülni a vállalkozói szemléletű, profitorientált működési modell melyre cégünk szakosodott, hiszen sokan "ugyanarról a vonalról” indulnak most, egyenlő esélyekkel.

 

Ezzel együtt számtalan kiaknázatlan terület fellelhető a települések mindennapjaiban, melyek integrálása és a turisztikai palettára helyezése segíti mind a település költségvetését, mind a helyi vállalkozókat akár már rövid távon is, s ehhez nem mindig szükséges hatalmas beruházás vagy újabb attrakciók építése.

 

Hogyan épül fel mindez?

 

Az adott település és térség rendelkezésre álló erőforrásait feltárjuk, azokat rendszerbe foglaljuk, új szolgáltatásokat, termékeket vagy működési modellt bevezetve tervezett: 3-5 éves intervallumban menedzseljük a különböző stratégiai szinteket teljeskörűen, sikerokozókkal. Nehéz ezt általánosítani, minden településen más és más... A marketing, értékesítés, rendszerfejlesztés, továbbá a rendezvények halmaza egy olyan hozzáadott értéket teremt, melyek mindegyike nagyban hozzájárul a vendégszám, vendégéjszakaszám, idegenforgalmi adó és az árbevételszint emelkedéséhez települési szinten. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy mindez tudatosan, több éven keresztül egy irányba mutatva, az előre szegmentált célcsoportokra irányulva menjen végbe. Kollégánk ezen folyamatokat egyszerűen megfogalmazta: “Minél több kiáramoltatás, annál nagyobb beáramlás…

 

Fotó: Kiss László, Pearl Marketing and Management Kft. tulajdonos
Fotó: Kiss László, Pearl Marketing and Management Kft. tulajdonos

Mindezek hatása természetesen rövid vagy középtávon multiplikálódik több szinten, hiszen egy település/térség turisztikai fellendülésének haszonélvezője lesz a lakosság, a szállásadók, a vendéglóegységek tulajdonosai, továbbá akár a kisbolt vagy gyógyszertár is egyaránt, mindenki számára win-win.”

Amennyiben az alábbi problémák valamelyikét sajátjának érzi, vegye fel velünk a kapcsolatot, s egy kötetlen beszélgetést eszközöljön kollégáinkkal:

  • Refinanszírozást igényel önkormányzatának tulajdonában álló turisztikai vállalkozások működése? 
  • Szeretné a települését híressé tenni és/vagy brandet építeni?
  • Üzleti alapokon működő forprofit önkormányzati turisztikai vállalkozásokat szeretne?
  • Tervezésben, stratégiai szinten vonalvezetőre van szüksége a működéshez?

 

Pearl Marketing and Management Kft.

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

+36-30-714-44-08

 

Turisztikai elismeréseink:

·      2019- “TOP 10 Legbefolyásosabb fiatal a turizmusban”(Kiss László)

·      2019- Magyar Marketing Szövetség Marketing Diamond Award márkaépítés kategóriában

·      2019- Magyar Marketing Szövetség Marketing Diamond Award tartalommarketing kategóriában

·       2019- Magyar Marketing Szövetség 3x Városmarketing Gyémánt Díj belső-és külső kommunikációs megoldások kategóriában

·       2018- “TOP 10 Legbefolyásosabb fiatal a turizmusban”(Kiss László)

·       2018- Év Feltörekvő Fürdője I. hely (Orosháza-Gyopárosfürdő)

·       2017- Magyar Marketing Szövetség 3x Városmarketing Gyémánt Díj külső kommunikációs megoldások kategóriában

·       2017- Magyar Marketing Szövetség Marketing Gyémánt Díj márkaépítés kategóriában

·       2017- “Év Fürdője” szavazás Gyopárosfürdő III. hely(Orosháza-Gyopárosfürdő)

·       2016 – Magyar Marketing Szövetség Városmarketing Gyémánt díj külső kommunikációs megoldás kategóriában

·       2016 – 4. Legkedveltebb fürdő Gyopárosfürdő a termalfurdo.hu szerint

·       2016 – Magyar Marketing Szövetség Gyémánt díj márkaépítés kategóriában

·       2015 – Magyar Marketing Szövetség Városmarketing Gyémánt díj kommunikációs megoldások kategóriában

·       2014 – TOP 25 turisztikai város Magyarországon

·       2014 – eFesztivál – Legjobb weboldal

 

(X)

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai