Nyolc tuti tipp vendégszobák takarításához

A szállodai takarítószemélyzetnek, akiknek gyakran naponta tucatnyi vagy annál is több szállodai szobát kell rendbe tenniük, nemcsak gyorsnak és hatékonynak, de precíznek is kell lenniük: az újabb és újabb vendégek számára a szoba minden egyes szeglete - az ágyneműtől a ruhás polcig, a szőnyegen át a lámpabura tetejéig - makulátlanul tiszta kell, hogy legyen.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Thekitchn ellesett néhány szállodai takarítási technikát, amit érdemes alkalmazni.

1. Mindig legyen nyitva az ablak, ha takarít 

A helyiség folyamatos szellőztetése egészségügyi szempontból is fontos lehet, takarítás közben pedig nemcsak azért érdemes nyitva hagyni a helyiség egyik ablakát, hogy friss levegő jöjjön be, és kimenjen a rossz levegő, de azért is, mert a takarítás által felverődött pornak egy jó része így az ablakon át távozik, és nem rakódik le más felületeken. 

2. Hagyja, hogy minden megszáradjon! 

Akár fa felületeket tisztít, akár mást, a megtisztított felületeket sose hagyja nedvesen. Konyhai vagy fürdőszobai bútorokon a víz nyomot hagyhat, egyéb, például fa felületek pedig púposodni kezdhetnek akkor, ha túl sokáig pihen rajtuk a vizes közeg. Mindig legyen keze ügyében egy száraz rongy, mikroszálas törlőkendő, amivel szárazra és pormentesre törölhet minden nedves felületet. 

3. A hideg zsíroldó nem csak a konyhába való

Hideg zsíroldóval a fürdőszobában s csodákat művelhet, a szappan-tusfürdő-sampon által keletkezett foltokat a tükrön vagy a zuhanykabinon akár ezzel a tisztítószerrel is könnyen eltüntetheti. 

4. Kezdje a száraz takarítással, csak utána jöjjön a vizes rész

A takarítás egyik alapszabálya, hogy először mindent szárazon tisztítunk meg, ha pedig már túl vagyunk a seprésen, portörlésen és porszívózáson, jöhet a nedves ronggyal való törölgetés, tisztítószerrel való takarítás, fertőtlenítés, amire éppen szükség van az adott felület tisztításához.

5. Mindig olvassa el a használati utasítást

A hatékony takarítás érdekében mindig olvassa el a tisztítószerek oldalán lévő használati utasításokat, nézze meg, milyen hatóidővel működik a legjobban az adott vegyszer, milyen felületeken működik jól, és azt is, milyen felületeket nem szabad takarítani vele. Ez a tipp akár már vásárláskor is jól jöhet, a Tudatos Vásárlók Egyesületének applikációja ugyanis nemcsak abban segít, melyik a legjobb tisztítószer, de abban is, melyik káros a legkevésbé a környezetre.

6. Van, amit érdemes kétszer fertőtleníteni

Az elmúlt másfél év megtanított minket arra, hogy a legmakacsabb baktériumok, kórokozók, vírusok akár napokig képesek életben maradni egyes felületeken. Kilincsek, lámpakapcsolók, csapok, szekrényfogantyúk, ezeket a sokszor használt elemeket érdemes a takarítás végeztével még egyszer lefertőtleníteni, az ősz és az újabb vírusos betegségek feltűnésével pedig legalább háromnaponta újra megtisztítani. 

7. Fa felületeket tisztítsa ecettel

A fa bútorokat kímélni kell, nem szabad akármilyen tisztítószerrel letörölni. A kényes fa felületekre használjunk meleg vizes-ecetes tisztítót, az ecet ugyanis nemcsak fertőtleníti, de frissíti is a fa felületeket. 

8. Víz és ecet az üvegre is

Ablakmosó helyett tisztíts a vízköves üvegfelületeket vízzel és ecettel 1:1 arányban. A folyadékot öntse szórófejes flakonba, fújja be vele az üveget, hagyja pár percet hatni a tisztítószert, majd egy szivaccsal dörzsölje át az üveget.  

Forrás: Thekitchn


Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.