hirdetés

Nyolc tuti tipp vendégszobák takarításához

A szállodai takarítószemélyzetnek, akiknek gyakran naponta tucatnyi vagy annál is több szállodai szobát kell rendbe tenniük, nemcsak gyorsnak és hatékonynak, de precíznek is kell lenniük: az újabb és újabb vendégek számára a szoba minden egyes szeglete - az ágyneműtől a ruhás polcig, a szőnyegen át a lámpabura tetejéig - makulátlanul tiszta kell, hogy legyen.

hirdetés

Thekitchn ellesett néhány szállodai takarítási technikát, amit érdemes alkalmazni.

1. Mindig legyen nyitva az ablak, ha takarít 

A helyiség folyamatos szellőztetése egészségügyi szempontból is fontos lehet, takarítás közben pedig nemcsak azért érdemes nyitva hagyni a helyiség egyik ablakát, hogy friss levegő jöjjön be, és kimenjen a rossz levegő, de azért is, mert a takarítás által felverődött pornak egy jó része így az ablakon át távozik, és nem rakódik le más felületeken. 

2. Hagyja, hogy minden megszáradjon! 

Akár fa felületeket tisztít, akár mást, a megtisztított felületeket sose hagyja nedvesen. Konyhai vagy fürdőszobai bútorokon a víz nyomot hagyhat, egyéb, például fa felületek pedig púposodni kezdhetnek akkor, ha túl sokáig pihen rajtuk a vizes közeg. Mindig legyen keze ügyében egy száraz rongy, mikroszálas törlőkendő, amivel szárazra és pormentesre törölhet minden nedves felületet. 

3. A hideg zsíroldó nem csak a konyhába való

Hideg zsíroldóval a fürdőszobában s csodákat művelhet, a szappan-tusfürdő-sampon által keletkezett foltokat a tükrön vagy a zuhanykabinon akár ezzel a tisztítószerrel is könnyen eltüntetheti. 

4. Kezdje a száraz takarítással, csak utána jöjjön a vizes rész

A takarítás egyik alapszabálya, hogy először mindent szárazon tisztítunk meg, ha pedig már túl vagyunk a seprésen, portörlésen és porszívózáson, jöhet a nedves ronggyal való törölgetés, tisztítószerrel való takarítás, fertőtlenítés, amire éppen szükség van az adott felület tisztításához.

5. Mindig olvassa el a használati utasítást

A hatékony takarítás érdekében mindig olvassa el a tisztítószerek oldalán lévő használati utasításokat, nézze meg, milyen hatóidővel működik a legjobban az adott vegyszer, milyen felületeken működik jól, és azt is, milyen felületeket nem szabad takarítani vele. Ez a tipp akár már vásárláskor is jól jöhet, a Tudatos Vásárlók Egyesületének applikációja ugyanis nemcsak abban segít, melyik a legjobb tisztítószer, de abban is, melyik káros a legkevésbé a környezetre.

6. Van, amit érdemes kétszer fertőtleníteni

Az elmúlt másfél év megtanított minket arra, hogy a legmakacsabb baktériumok, kórokozók, vírusok akár napokig képesek életben maradni egyes felületeken. Kilincsek, lámpakapcsolók, csapok, szekrényfogantyúk, ezeket a sokszor használt elemeket érdemes a takarítás végeztével még egyszer lefertőtleníteni, az ősz és az újabb vírusos betegségek feltűnésével pedig legalább háromnaponta újra megtisztítani. 

7. Fa felületeket tisztítsa ecettel

A fa bútorokat kímélni kell, nem szabad akármilyen tisztítószerrel letörölni. A kényes fa felületekre használjunk meleg vizes-ecetes tisztítót, az ecet ugyanis nemcsak fertőtleníti, de frissíti is a fa felületeket. 

8. Víz és ecet az üvegre is

Ablakmosó helyett tisztíts a vízköves üvegfelületeket vízzel és ecettel 1:1 arányban. A folyadékot öntse szórófejes flakonba, fújja be vele az üveget, hagyja pár percet hatni a tisztítószert, majd egy szivaccsal dörzsölje át az üveget.  

(forrás: Thekitchn)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei év hátralévő részét?

Kiadónk társoldalai