Ők az idei Best of Budapest & Hungary díjazottak

A  vendéglátás és az idegenforgalom két  rendkívüli  teljesítményét  díjazta a Best of  Budapest & Hungary április 22-én. Bár a szokásos kategóriákban nem tudtak díjazni, a pandémia idején is szeretnék felhívni a figyelmet az értékteremtő szakmai munkára. A koronavírus-járvány idején különösen  nagy  szükség van ugyanis az összefogásra és a  túléléshez elengedhetetlen vállalkozói  szemléletre - tájékoztatták lapunkat.

A Best of Budapest & Hungary, a Freed Peter alapította minősítési rendszer 1993 óta az egyik legismertebb résztvevője a hazai, különösen a fővárosi turisztikai ágazatnak.

"Évről évre díjazzuk a legjobb szállodásokat és éttermeseket, a kiemelkedő teljesítményt nyújtó gasztrovállalkozókat, pékeket, cukrászokat és borászokat, sőt, 2019 óta alegjobb sommeliereket is. A pandémia betörésével a 2020-as díjátadó gála elmaradt, mint ahogy az éttermek és szállodák jelentős része is bezárta kapuit, illetve házhozszállítással, üzleti célból utazó vendégek fogadásával igyekezett átvészelni a korlátozások időszakát. Aki azonban valóban talpon akart maradni, annak rátermett vállalkozónak kellett lennie, és meglátnia a lehetőséget azokban az átmeneti megoldásokban is, amelyek a túlélés zálogát jelentik" - hangsúlyozták.

Hegyi Attila, a Pasztell Étterem és az Albatros Partyservice tulajdonosa Gastro Entrepeneur kategóriában vehette át a Best of Budapest & Hungary díját. Hegyi Attila catering vállalkozását különösen rosszul érintette a rendezvények megszűnése. Ő azonban szinte azonnal tudott reagálni egy házhozszállítással foglalkozó üzletág felépítésével, miközben jótékonysági akciókat is szerveztek. Hegyi Attila szerint a legfontosabb szempont a munkavállalók megtartása volt, ami sikerült is nekik. Mindemellett egymás és a rászorulók támogatásával tehetett a legtöbbet a szakma azért, hogy motivációt találjon a túlélésre, és ott segítsen, ahol a legnagyobb szükség van rá.

A HotelHero elnevezésű országos kezdeményezés „Hősöket keresünk, hősöknek segítünk!” mottóval, a szállodai szakma összefogásával, különböző alapítványokat és szervezeteket támogat jótékonysági akciókkal, takarítással, ruhagyűjtésekkel, főzésekkel. Az elmúlt időszakban többek közt az Accor Pannónia Hotels Zrt. szállodalánc, a Meininger Budapest Great Hall, a Budapest Marriott Hotel vagy épp a Kempinski Hotel Corvinus Budapest is segítő kezet nyújtott a rászorulóknak – az akcióhoz országos szinten számos szálloda csatlakozott. A Best of Budapest & Hungary díját Helping Hands kategóriában – amely kategóriában most először díjaztak – olyan kezdeményezésnek szerettek volna adni, amely a lehető legtöbb embert szólítja meg a szakmában egy jó cél érdekében. A HotelHero képviseletében Anek Dóra, a Mamaison Hotels & Residences értékesítési igazgatója elmondta, alig egy éve indult a kezdeményezés, így a Best of Budapest & Hungary díja különösen nagy elismerés számukra.

A Best of Budapest & Hungary díját Gastro Entrepeneur és Helping Hands kategóriában április 22-én adtát át a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben. Freed Peter, a Best of Budapest & Hungary alapítója és tulajdonosa elmondta: "Bízunk abban, hogy lépésről-lépésre visszatérhetünk megszokott életünkhöz, és a teraszok nyitásával lassan megkezdődik a turizmus és a vendéglátóipar újjáéledése".


TKI: az ágazat szereplői romlónak látták helyzetüket

TKI: az ágazat szereplői romlónak látták helyzetüket 

Az index értéke a múlt havi három pontos emelkedés után négy ponttal csökkent az év hatodik hónapjában.
Új fejezetet nyit a Zsolnay Fényfesztivál

Új fejezetet nyit a Zsolnay Fényfesztivál 

Elképesztő látványvilág költözik a Zsolnay Negyedbe.
MME: ne etesse a vízimadarakat!

MME: ne etesse a vízimadarakat! 

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) hétfőn közzétett lakossági felhívásában arra kér mindenkit, hogy semmivel se etessék a vízimadarakat.
Nyíregyházán és Varsányban bírál a táj- és környezetszépítő verseny nemzetközi zsűrije

Nyíregyházán és Varsányban bírál a táj- és környezetszépítő verseny nemzetközi zsűrije 

Az egyik legjelentősebb nemzetközi környezetszépítő megmérettetés zsűrije június végén érkezett azért, hogy értékeljék a két települést.
Kerékpáros fejlesztés Szolnokon

Kerékpáros fejlesztés Szolnokon 

Új szolgáltatással gazdagodik a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum.
Új kerékpáros térkép a Kis-Balatonnál

Új kerékpáros térkép a Kis-Balatonnál 

A kiadvány a kerékpárral és gyalogosan bejárható útvonalakat ábrázolja, megkönnyítve a természetbarát látogatók tájékozódását.
Ünnepi kavalkád a Mélyvölgyben

Ünnepi kavalkád a Mélyvölgyben 

Izgalmas sportprogramok, vidám zenei és gasztró élmények.
Több, mint tízezer nevező a Balaton-átúszáson

Több, mint tízezer nevező a Balaton-átúszáson 

Négy héttel a rajt előtt a 43. Balaton-átúszás összes távja elérte a létszámlimitet.
Éjszakai futóláz Budapesten – telt házas félmaraton napnyugtától

Éjszakai futóláz Budapesten – telt házas félmaraton napnyugtától 

Közel ötezer nevezővel rekordot döntött a 31. KIPRUN Futóest, ahol idén külföldi futóturisták is nagy számban indultak.
A magyar festészet ikonja – új megvilágításban

A magyar festészet ikonja – új megvilágításban 

Egyedülálló digitális művészeti utazás a veszprémi CODE-ban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.