hirdetés
hirdetés

Ők az idei Best of Budapest & Hungary díjazottak

A  vendéglátás és az idegenforgalom két  rendkívüli  teljesítményét  díjazta a Best of  Budapest & Hungary április 22-én. Bár a szokásos kategóriákban nem tudtak díjazni, a pandémia idején is szeretnék felhívni a figyelmet az értékteremtő szakmai munkára. A koronavírus-járvány idején különösen  nagy  szükség van ugyanis az összefogásra és a  túléléshez elengedhetetlen vállalkozói  szemléletre - tájékoztatták lapunkat.

hirdetés

A Best of Budapest & Hungary, a Freed Peter alapította minősítési rendszer 1993 óta az egyik legismertebb résztvevője a hazai, különösen a fővárosi turisztikai ágazatnak.

"Évről évre díjazzuk a legjobb szállodásokat és éttermeseket, a kiemelkedő teljesítményt nyújtó gasztrovállalkozókat, pékeket, cukrászokat és borászokat, sőt, 2019 óta alegjobb sommeliereket is. A pandémia betörésével a 2020-as díjátadó gála elmaradt, mint ahogy az éttermek és szállodák jelentős része is bezárta kapuit, illetve házhozszállítással, üzleti célból utazó vendégek fogadásával igyekezett átvészelni a korlátozások időszakát. Aki azonban valóban talpon akart maradni, annak rátermett vállalkozónak kellett lennie, és meglátnia a lehetőséget azokban az átmeneti megoldásokban is, amelyek a túlélés zálogát jelentik" - hangsúlyozták.

Hegyi Attila, a Pasztell Étterem és az Albatros Partyservice tulajdonosa Gastro Entrepeneur kategóriában vehette át a Best of Budapest & Hungary díját. Hegyi Attila catering vállalkozását különösen rosszul érintette a rendezvények megszűnése. Ő azonban szinte azonnal tudott reagálni egy házhozszállítással foglalkozó üzletág felépítésével, miközben jótékonysági akciókat is szerveztek. Hegyi Attila szerint a legfontosabb szempont a munkavállalók megtartása volt, ami sikerült is nekik. Mindemellett egymás és a rászorulók támogatásával tehetett a legtöbbet a szakma azért, hogy motivációt találjon a túlélésre, és ott segítsen, ahol a legnagyobb szükség van rá.

 Fotó: Balról-jobbra: Bassler Eszter Kinga, aBest of Budapest & Hungary munkatársa,  Zsiros-Varga Kitti PR- és marketingigazgató Zeina Hotels, Freed Peter, Anek Dóra értékesítési igazgató, Mamaison Hotels & Residences, Dudás Ildikó PR-igazgató, Kempinski Hotel Corvinus Budapest
Fotó: Balról-jobbra: Bassler Eszter Kinga, aBest of Budapest & Hungary munkatársa, Zsiros-Varga Kitti PR- és marketingigazgató Zeina Hotels, Freed Peter, Anek Dóra értékesítési igazgató, Mamaison Hotels & Residences, Dudás Ildikó PR-igazgató, Kempinski Hotel Corvinus Budapest

A HotelHero elnevezésű országos kezdeményezés „Hősöket keresünk, hősöknek segítünk!” mottóval, a szállodai szakma összefogásával, különböző alapítványokat és szervezeteket támogat jótékonysági akciókkal, takarítással, ruhagyűjtésekkel, főzésekkel. Az elmúlt időszakban többek közt az Accor Pannónia Hotels Zrt. szállodalánc, a Meininger Budapest Great Hall, a Budapest Marriott Hotel vagy épp a Kempinski Hotel Corvinus Budapest is segítő kezet nyújtott a rászorulóknak – az akcióhoz országos szinten számos szálloda csatlakozott. A Best of Budapest & Hungary díját Helping Hands kategóriában – amely kategóriában most először díjaztak – olyan kezdeményezésnek szerettek volna adni, amely a lehető legtöbb embert szólítja meg a szakmában egy jó cél érdekében. A HotelHero képviseletében Anek Dóra, a Mamaison Hotels & Residences értékesítési igazgatója elmondta, alig egy éve indult a kezdeményezés, így a Best of Budapest & Hungary díja különösen nagy elismerés számukra.

A Best of Budapest & Hungary díját Gastro Entrepeneur és Helping Hands kategóriában április 22-én adtát át a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben. Freed Peter, a Best of Budapest & Hungary alapítója és tulajdonosa elmondta: "Bízunk abban, hogy lépésről-lépésre visszatérhetünk megszokott életünkhöz, és a teraszok nyitásával lassan megkezdődik a turizmus és a vendéglátóipar újjáéledése".

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk