Összegzés

Flesch Tamással, az MSZÉSZ elnökével az idei közgyűlést lezáró siófoki gálavacsora végén ültünk le, hogy megtudjuk, ő hogy látja, miképp értékeli az elmúlt két nap történéseit.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Személy szerint nagyon jól éreztem magam, mert úgy érzem, hogy egy nagyon jó hangulatú két napos programon vagyunk túl. Igazán felszabadult szakmai csapat gyűlt itt össze, hogy meghallgassa azokat a friss és trendi témájú előadásokat, és részt vehessen egyéb más programokon – például hazánk gasztronómiai megújulásából is kaptak kóstolót -, arról nem beszélve, ahogy a vendéglátóink, a Hotel Azúr teljes csapata Polgár András igazgató vezetésével, maximálisan kitettek magukért.

Nekem úgy tűnt, sikerült azokkal a témákkal foglalkozunk a két nap során, amelyek ma nagyon életszerűek és fontosak a szakmánk szempontjából. A munkaerőkérdéssel tudjuk, hogy milyen nagy gondok vannak, nem akartunk most erről hosszasan értekezni, de beszéltünk ellenben rengeteget az újdonságokról, így sok előadás érintette a digitalizmust is. Viszont nem abban a formájában, hogy ez egy látványos csoda, hanem konkrét tanácsokat kaptunk ahhoz, hogyan érdemes használni a digitális megoldásokat a mindennapi munkánk során.

Az idei eredmények, amikről beszámoltunk most a tagságnak (pl. oktatási roadshow) látható, hogy szolgáltató szövetségként szeretnénk működni, és bízom benne, hogy a tagság is látja már ennek az első jeleit. Friss gondolatok mellett egy kiváló titkársági csapattal, úgy látom, jó irányba haladunk.

A két nap során rendkívül sok értékes előadást hallhattunk kiváló előadóktól, talán az egyik személyes kedvencem Kovács Balázs előadása volt arról, mit érdemes eltanulni az osztrák turisztikai megoldásokból. Az osztrákok példaértékűen építették fel és működtetik a turizmusukat.

Az MTÜ és a Horwath HTL közös tanulmánya, és előadása a rövid távú lakáskiadásról nagyon fontos és izgalmas téma nem csak szállodásoknak. Külön hangsúlyoznám, hogy így hívjuk, ne pedig tévesen airbnb-kérdésnek, hiszen rövid távon a budapesti lakások 90 százalékát a booking.com-on értékesítik, nem az airbnb-n.

Nagyon pozitívnak látom az irányt az NTAK-kal, jó a szándék, hogy megtörtént a hazai helyzet felmérése annak érdekében, hogy minden tisztességes versenyző pályán maradjon, aki pedig nem, az álljon át a fehér oldalra, vagy pedig ne folytathassa ezt a tevékenységet.

Jövőre tavaszi közgyűlés, majd az őszi tisztújító közgyűlés, a hagyományok szerint akkor majd a fővárosban találkozunk a szállodás kollégákkal. Rengeteg izgalmas feladat és megoldandó kérdés áll előttünk a jövő évben, de biztos vagyok benne, hogy 2020 is egy nagyon sikeres év lesz a magyar turizmus történetében.

Forrás: turizmusonline.hu


Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.