hirdetés
hirdetés

Tisza-tavi szabadstrand fejlesztés

Fejlődik a Tisza-tavi szabadstrand és az egész Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy, Tisza-tó kiemelt fejlesztési térség. Ennek részleteiről a héten tartottak sajtótájékoztatót az érintettek Abádszalókon.

hirdetés

2017. nyarától a kormány egységként kezeli a Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy, Tisza-tó kiemelt turisztikai fejlesztési térséget. A döntéssel a Balatoni; a Sopron - Fertő-tói; valamint a Tokaj, Felső-Tisza, Nyírségi után ez lett az ország negyedik kiemelt turisztikai régiója. 

A vendégéjszakák száma a teljes kiemelt térség vonatkozásában megközelíti az 1,7 milliót, melyből a Tisza-tavi térségé 2017. előtt 300 ezer volt átlagosan éves szinten. 2017-ben azonban a Tisza-tavi térség a hazai átlagot jóval meghaladó – több mint 20%-os - mértékben növelte a kereskedelmi vendégéjszaka és vendégforgalmi adatait az előző évhez viszonyítva - mondta el Piroska Miklós, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke a mai sajtótájékoztatón, amelyet a nemrégiben megkezdett Tisza-tavi szabadstrand fejlesztések kapcsán tartottak Abádszalókon. 

Fotó: MTI/Mészáros János

A térségben koplex fejleszés zajlik különböző forrásokból:  TOP, megyei-önkormányzati, uniós, és kormányzati támogatás is segíti a folyamatot.

Fontos változás lesz a hét települést érintő szabadstrand fejlesztés, egyenként 100 millió forint összegben- Abádszalók, Kisköre, Poroszló, Sarud, Tiszabábolna, Tiszafüred és Tiszanána. A strandfejlesztések a nyári szezon elejére befejeződnek, így ezeken a helyeken például új vizesblokkok, napozóstégek, -teraszok, felfrissült föveny, játszóterek, árnyékolók, gyermekmegőrzők, fogadóépületek várják a fürdőzőket idén júliustól. Abádszalókon TOP-os forrással kiegészítve teljesen megújul a part, és az ikonikus régi csúszda helyett már épül a három pályás új csúszda. 

A sajtótájékoztatón Kovács Sándor, országgyűlési képviselő, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács előző elnöke beszélt a folyamatban lévő további turisztikai beruházásokról is, mint például a Hortobágy-Tisza-tó élménykerékpárút, a 2020-ban induló óhalászi cölöpfalu, a kiskörei raftingpálya építése vagy a Tiszafüred-Poroszló közötti hiányzó kerékpárútszakasz befejezése.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai