Most már ezek is a magyar szellemi kulturális örökség részei

Most már ezek is a magyar szellemi kulturális örökség részei 

A hortobágyi pásztorok hagyományos tudása, Méhkerék román néptánchagyományai és az úrihímzés hagyománya gyarapítják legújabb elemekként a nemzeti jegyzéket - tájékoztatta lapunkat a Skanzen Press.
Munkaerőt keres? Akciónkkal segítünk!

Munkaerőt keres? Akciónkkal segítünk! 

Hiányoznak kollégák az újranyitáshoz? Találja meg őket a segítségünkkel! A Turizmus Online-on most egy álláshirdetés áráért kettőt kap!
Biztonságos Kikapcsolódás - Vendégélmény másképp kiadványunk letölthető!

Biztonságos Kikapcsolódás - Vendégélmény másképp kiadványunk letölthető! 

Biztonságos Kikapcsolódás - Vendégélmény - másképp. Ezzel a címmel jelent meg a Pont Itt magazin tematikus online különszáma, amelyben külföldi jó példákból, a vírushelyzetre adott kreatív megoldásokból is szemezgettünk.
Így várják a vendégeket az újranyitás óta

Így várják a vendégeket az újranyitás óta 

Márics József, a Danubius Hotels központi üzemeltetési igazgatója mesél arról, milyen náluk a biztonságos vendégvárás
Biztonságos vendégvárás kiadványunk letölthető

Biztonságos vendégvárás kiadványunk letölthető 

Megjelent online különszámunk Biztonságos vendégvárás címmel, amely az újranyitó szállás- és vendéglátóhelyek vezetői, üzemeltetői számára szolgál fontos információkkal, hasznos tanácsokkal, ötletekkel.

Tovább nő az összefüggő kerékpáros úthálózat Budapesten 

Hamarosan újabb helyszínen lehet biztonságosabban kerékpározni Budapesten, a XI. kerületi Villányi úton 1,7 kilométer hosszú kerékpársávot hoznak létre, közvetlenül csatlakozva a már közkedvelt Bartók Béla úti biciklisávokhoz. Az átalakítással az autók által használható forgalmi sávok száma nem csökken.
Minket érintő fontos változást jelentett be az American Airlines

Minket érintő fontos változást jelentett be az American Airlines 

Óriási kapacitáscsökkentést jelentett be teljes útvonal-hálózatára az American Airlines: nem közlekedik az idei nyári időszakban a szezonális Philadelphia–Budapest járat, és nem indul el a korábban bejelentett Chicago–Budapest járat sem.

Új Z(s)eppelin katalógus 

Megjelent a Z(s)eppelin Programok 2018-2019' téli katalógusa! Hagyománytiszteltő programok mellett új programokkal készülünk az ünnepekre! Keresse honlapunkon programjainkat az elérhető kedvezményekkel: www.zseppelin.hu. Z(s)eppelin Programok - Az utazás kulturája
Rugalmas európai utazási szabályozást az irodák érdekében!

Rugalmas európai utazási szabályozást az irodák érdekében! 

ECTAA sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz a MUISZ, benne a visszatérítési szabályok változtatásáról szóló fontos információkkal.
Utazás - Elhagyott borospincékből turisztikai élményhegyek

Utazás - Elhagyott borospincékből turisztikai élményhegyek 

Van egy határokon átívelő program a nyugat-magyarországi és a burgenlandi régió közt, amire érdemes odafigyelni.

Itt a Dining Guide idei győzteseinek teljes listája 

Nagy meglepetések nem születtek. Egy kezünkön meg lehet számolni, akik újként kerültek be a régi nagy nevek közé a február 24-én este megtartott díjátadón.

A MUISZ a Millennium Házába ment 

Budapest egyik legújabb látványosságában tartotta a hazai utazási irodák szakmai szövetsége idei első közös esti találkozójukat.

Amikor a kék zöldre vált 

Fenntarthatóság, innováció: kevesebb elpazarolt papírral készülő új termékkel rukkolt ki a TORK a Sirhán - a nyitónapon a sajtó képviselőinek is bemutatták.

15 küldőpiac 15-15 percben - Külpiaci trendek a sikeres beutaztatásért 

Magyarország legfontosabb, illetve feltörekvő küldőpiacainak bemutatása, a turisztikai hálózat fejlesztésének támogatása a fő célja szerkesztőségünk 15 küldőpiac 15-15 percben címmel szervezett konferenciájának.

10 érv, hogy miért érdemes itthon kastélyt látogatni 

Ráadásul új programpontként szerepelhet idén a hazai utakat kínáló irodák kínálatában.

Ünnepel a Budapest Marriott Hotel: 25 + 50 

Akkora látványos bulival ünnepelte kettős évfordulóját január 23-án, csütörtök este a Marriott-lánc hazai tagja, amelyet még nem látott a sokat megélt ház. Jelen voltunk, itt a beszámoló arról, mi történt.

Színözönnel ünnepel az 50 éves Heimtextil 

Keddtől péntekig - január 7-10-ig - nyitva a világ egyik legnagyobb textíl témájú nagyközönségi és szakmai vására, a most 50. évfordulóját ünneplő frankfurti Heimtextil kiállítás.

Burgenlandi fogadás a nagyköveti rezidencián 

Bár az osztrák nagykövetasszony nem lehetett jelen, budai rezidenciáját átengedte az esti fogadás alkalmára.

#fizetetthirdetés, avagy hogy reklámozhat egy influencer?  

Mivel a véleményvezérek sok esetben a hagyományos hirdetési eszközöknél jóval több fogyasztót érnek el, szerepük felértékelődött a hirdetők körében. Az elmúlt években lefolytatott versenyhivatali vizsgálatok azonban feltárták, hogy az általuk alkalmazott gyakorlat nem mindig volt megfelelő.

A Neckermann utasai már Antalya felé tartanak 

A mai - Thomas Cook-kal és ezzel kapcsolatosan a Neckermann-hoz köthető - hírek rossz ómen egy nyaralás kezdetéhez, de végül elhárultak az akadályok, és a Neckermann Magyarország ma Törökországba induló utasai rendben elindulhattak Budapestről úticéljuk felé. 

Csőd szélén a Thomas Cook 

Nagy bajban a világ egyik legnagyobb brit utazási irodája, most épp 200 ezer angol utazik velük valemerre a világban, adja hírül az euronews.com hírportál.

Visszatér Győr egyik látványossága 

A tavaly nagy sikert aratott óriáskerék az idén is Győr látványossága lesz. Az építése a héten veszi kezdetét, az óriáskerék pedig szeptember 27-től üzemel újra.

Itt az Indulj! őszi száma! 

Filmes és zenei utazások, önkéntes programok, túrák a Himalájában és a Balkánon, pekingi kacsa Sanghajban és boros kalandozások itthon. 

Annyi a turista Amszterdamban, hogy már inkább Hágába küldik őket 

Megállapodást kötött a két holland város arról, hogy segítenek minél több turistát valahogy átcsatornázni a főváros Amszterdamból Hágába, az ország államigazgatási központjába.

Magyarország kulturális és turisztikai kínálata Düsseldorfban 

Észak-Rajna-Vesztfália tartomány fővárosában mutatkozott be Magyarország kulturális és turisztikai kínálata. A Magyar Napokon a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) is képviseltette magát kiállítóként szeptember 5-8. között.

Egy textiles cég, két szállodai parti 

Nem borzolnánk a kedélyeket, hogy mi lehet ez? A megfejtés: a JAB magyarországi képviseletének őszi kollekcióját bemutató páros partin jártunk.

Utaztatók, figyelem: útlezárások! 

A BSI Sport Kft. a soron következő sport esemény miatt alábbi útlezárásokra hívja fel az utazási irodák figyelmét.

A hazánkban is jelen lévő görög légitársaság, 

...a most 20 éves Aegean Airlines, hamisítatlan slow borvacsoraestre invitálta magyarországi partnereit.

Még egy hétig várják a jelentkezéseket a HR-szakma legnépszerűbb versenyére 

3 év, közel 200 nevezés, szakmailag felkészült zsűri, a HR szakma egyik legnagyobb elismerése. Röviden összegezve ez a HRKOMM AWARD, amelyre idén harmadik alkalommal várjuk a legígéretesebb pályázatokat, meghosszabbított nevezési határidővel: szeptember 6-ig!

Elköteleződés a bruttó árazás bevezetése mellett 

Szakmai partnerünk, a MUISZ évek óta elkötelezett a bruttó árazás általános bevezetése mellett, mely törekvést a Magyar Turisztikai Szövetség is támogatja. Bízunk benne, a kötelezően alkalmazandó bruttó árazás hamarosan bekerül a 472/2017. Kormányrendeletbe. Továbbiakban a Szövetség közleményét olvashatják

Új egzotikus utak a sarkvidéktől a trópusokig 

Jakutföldtől Izraelen át Pápua Új-Guineáig válogathatnak az egzotikus utakra vágyók az új úticélok közül az 1000 Út Utazási Iroda frissen bemutatott 2019/2020-as egzotikus katalógusából.

RGB néven kreatív designdíjat indít a Kreatív 

Egyúttal ez alá vonjuk be két népszerű versenyünk, a Pakk csomagolásdesign és a Mediadesign tematikáját. Lesz service design és event design kategória is. Nevezési határidő: augusztus 30.

A város legjobb Wiener Melange-a, bécsi reggelivel 

... egyértelműen ma a Corvin sétányon van. Persze, mondhatnánk, úgy könnyű, hogy valakinek a családja Bécsben is üzemeltet évtizedek óta sikeres cukrászdát, pékséget, de azért a magas minőséget megőrizni és garantálni hosszú éveken át, heti hét napos nyitva tartással - az már igencsak elismerésre méltó.

Szerényebb nyereséggel zárt a Sziget 

Az idén kissé csökkent a Sziget fesztivál látogatottsága és nyeresége.

Lassan alakul a turizmuselemző állami adatbázis 

Sok szálloda nem küldi még az adatokat, de ahonnan igen, ott a külföldi szállóvendégeket lecsekkolja az idegenrendészet - írta a Napi.hu.

Nincs napirenden a reptér eladása 

 A kemény kormányzati fellépés hatására tárgyalóasztalhoz ültek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér külföldi tulajdonosai, az üzemeltetési jogok értékesítése azonban nem téma - írta a Világgazdaság.

Lejárt a türelmi idő, jönnek a GPDR bírságok 

Lejárt a GPDR szabályozással kapcsolatos türelmi idő, adatvédelmi incidens után jóhetnek a bírságok Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke szerint.

Rekordforgalom a csongrádi határátkelőknél 

Az idén a legtöbb, 330 ezernél is több utazó használta a hétvégén a Csongrád megyei határátkelőhelyeket, az utazók összesen 102 ezer járművel lépték át az országhatárt - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Ipari műemléket adományoz a Budapest Airport 

Múzeumba kerül a meglepetés relikvia.

Elhunyt Hegedűs Ernő 

Életének 76. évében elhunyt Hegedüs Ernő Tanár úr, a BGE KVIK nyugalmazott egyetemi docense.

Virágzik a származás turizmus 

Az Egyesült Államokban egyre elterjedtebb a 23andMe DNS minta értékelésének otthon is elvégezhető eszköze, amely alkalmas arra, hogy kimutassa a vizsgálatot végző személy őseinek származási országát, országait. Ebből indult néhány éve egy új, egyre népszerűbb utazás trend, amely szerint a DNS tesztet elvégzők előszeretettel utaznak a teszt által kimutatott őseik országába, országaiba - derült ki szakmai partnerünk, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének nemzetközi híreiből.

Az idei Sziget után már nem kell sorban állni 

Idén már a szigetes fesztiválokon könnyebb nyomon követni a karszalagra feltöltött összeget és automatikussá tehető a maradék egyenleg visszaigénylése is. 

Kutyával fürödni szabad! 

Jövőre fogadja vendégeit Keszthely új, igazán hiánypótló strandja, ahol a város és a Kutyabarát.hu együttműködésének köszönhetően végre a házikedvencek is nyugodtan lubickolhatnak a Balatonban.

Kardhalbontás a Myfish seafood teraszán 

A Lupa idei gasztroestjeinek egyik leglátványosabb eseménye ígérkezik július 11-én, este fél 8-tól, amikor Budapest tengerpartjának pálmafás környezetében megtudhatjuk, hogyan kell kifilézni és elkészíteni professzionális módon a „mélyvizek magányos vadászát”, a kardhalat, amit helyben meg is kóstolhatunk. Ez alkalommal a többi büfében és éttermében is érdekes tengeri fogásokkal várják az érdeklődőket.

Változások a ceglédi vonalon 

A MÁV a Budapest–Cegléd–Szolnok elővárosi vonalszakaszon több ütemben pályakarbantartást végez szeptember végéig, az utómunkák után várhatóan október végére feloldják az ideiglenes sebességkorlátozásokat. Mintegy 19 pályaszakaszon, állomáson közlekedhetnek majd gyorsabban a vonatok, ez mintegy 8 perces menetidő-csökkenést eredményez, jobban tarthatóvá válik a menetrend.

Milyenek a külföldre látogató magyar turisták - igényei? 

Vajon, melyik ország a magyar nők és a fiatalok kedvenc úti célja? Repülünk vagy inkább még mindig négy keréken indulunk külföldre pihenni? Kik indulnak felfedezni a világot egymaguk, és kik viszik magukkal a családot? Többek között ezekre az érdekességekre is fény derült a Groupama Biztosító kutatásából, mely a nyaralási szezon apropóján vizsgálta a magyarok külföldi utazási szokásait.

A fenntarthatóság érdekében újrahasznosított papírra... 

...nyomtattuk a Pont Itt most megjelent számát!

"Addig minden marad a régiben, amíg az új tulajdonos nem kezdi el a felújítást" 

Június 22-én jelentették be a szenzációs hírt: a Danubius Hotels Group eladta portfóliójának egyik ékkövét, a Szabadság-híd budai lábánál álló Gellért Hotelt egy magyar ingatlanbefektető cégnek, az Indotek Csoportnak. A történet részleteiről kérdezzük a szállodalánc vezérigazgatóját, Kovács Balázst.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!