hirdetés
hirdetés

Szombaton balatoni öbölátúszás

Szombaton rajtol el a balatoni öbölátúszás: több száz amatőr és profi veselkedik neki a Balatonfűzfő és Balatonalmádi közötti 3, illetve 9 kilométeres távnak.

hirdetés

Közel 1000 amatőr és profi úszót várnak, őket 35 hajó kíséri. Szombaton rajtol el a balatoni öbölátúszás: több száz amatőr és profi veselkedik neki a Balatonfűzfő és Balatonalmádi közötti 3, illetve 9 kilométeres távnak. Az úszókat 20 vitorlás és 15 mentőhajó kíséri a biztonság érdekében. Az esemény az Open Water Tournament (OWT) nyíltvízi úszóbajnokság első fordulója is egyben.

 

Az öbölátúszásoknak komoly hagyománya van a Balatonon, azonban a kiváló szélviszonyok miatt a vízisportoknak kedvező fűzfői öbölben már tíz éve nem versenyeztek az úszás szerelmesei. Idén az OWT részeként mindez megváltozik, a 3 kilométeres távra mintegy 800, az embert próbáló 9 kilométeres távra több mint 100 jelentkezőt várnak. Az úszófolyosót 60 darab bója szegélyezi majd és 500 méterenként iránymutató tábla is segíti a tájékozódást. Az úszók reggel 8-tól a Budatava Strandon gyülekeznek, innen buszok szállítják át őket a Zagykazetta Szörf Beachre a starthoz. Az indulók között lesz Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízipólós is.

Néhány tipp profiktól a nyíltvízi úszóknak:

 

  • Hullámok: Ne ijedj meg a természeti erőktől, inkább élvezd ki minden pillanatát. Feküdj fel a hullámra, és szörfözz, ameddig tart az ereje

 

  • Hajlatokat kend be: De csak azokat! Felesleges 5kg vazelint elpazarolnod, ez úgyis leázik pár száz méter után. Óvjuk ezzel is a környezetünket.

 

  • Egy úszásnemben ússz: Akkor fogsz begörcsölni, ha 2km után változtatsz az úszásnemen. Figyelj a technikára és azt csináld végig.

 

  • Ne keress tájékozódási pontokat: Az orrodig sem látsz majd, figyelj a bójákra és a megbeszéltekre.

 

Az öbölátúszásra itt lehet regisztrálni: http://openwater.hu/regisztracio

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai