hirdetés
hirdetés

Utazási irodások a királyok városában

Január 28-án Székesfehérvár adott otthont a Magyar Utazási Irodák Szövetségének immár 90. közgyűlésének.

hirdetés

A Magyar Király Hotelben rendezett eseményen Molnár Judit, a MUISZ elnöke köszöntőjében elmondta, amit később elnöki beszámolója során is külön hangsúlyozott: a MUISZ küldetése, hogy igazi szolgáltató- és érdekvédelmi szervezetként működjön, amihez három pillér – a szakma érdekében kifejtett lobbitevékenység, a szakmai utak és képzések, valamint a tagság és a nagyközönség felé irányuló kommunikáció – összehangolt munkája szükséges.

A tavalyi esztendő nagy sikerei közé sorolta, hogy a kötelező árrés áfa alkalmazásáról szóló törvény – lobbitevékenységüknek köszönhetően – nem idén, hanem majd csak egy év múlva lép életbe, valamint a Pénzügyminisztériummal továbbra is folynak különböző egyeztető tárgyalások – szintén az utazási irodások jobb működésének érdekében. Emellett szintén sikernek könyvelte el, hogy egyre több utazási iroda alkalmaz teljes árat.

A megoldásra váró feladatok sorában az elnökasszony beszámolójában a hatósági ellenőrzéseket említette (a jogosulatlan utazásszervezők kiszűrése érdekében), és ezzel összefüggésben azt is kiemelte, fontos, hogy a beutaztatás során kötelező legyen majd a nyilvántartásba vétel – az ügyeskedők kiszűrése érdekében.

Szintén fontos feladat még az elkövetkezőkben, hogy a helyi iparűzési adóra vonatkozó törvényt szinkronizálják a többi adótörvénnyel, valamint szó esett még a kötelező felelősségbiztosításról, és a főváros turisztikai problémáiról (jogosulatlan idegenvezetés, turistabuszok közlekedése a városban, a repülőtér jobb megközelítése, autóbuszok parkolása, pénzváltók irreális árfolyamai váltáskor stb.) A Várnegyed egyre nehezebb megközelítése, valamint a Parlament látogatói díjának évközi emelése szintén szóba került.

A tavalyi évre visszautalva az elnöknő kiemelte a MUISZ tavaszi, beleki közgyűlését, valamint szervezetük 45. évfordulós vacsoráját, és további rendezvényeket (vacsorákat vendégelőadók részvételével, reggeliket egy-egy fontos témára fókuszálva, az Utazás Kiállításon közös megjelenést) is megemlített. Tavaly számos tanulmányutat (Esztergom, várprogramok, Irán, Sanghaj) szervezett a MUISZ, és nemzetközi konferenciákon  is részt vett, emellett 70 különböző jelentős sajtómegjelenésük is volt. Kiderült az idei, tavaszi közgyűlés helyszíne is: ez Egyiptom lesz, Hurghada és Luxor kincseinek felkeresésével összekötve.

 

Díjazottak régi és új kategóriákban

A közgyűlésén hirdették ki a szervezet idei díjazottjait, immár összesen öt kategóriában:  

Az év rendezvényhelyszíne: Four Points by Sheraton Kecskemét

Az év személyszállítója: Gál-Busz Transzport

Az év légitársasága: Turkish Airlines

Az év szállodája: Mercure Hotel Korona

Az év utazási tanácsadója: Munkácsi Mihály (IBUSZ Eger) 2. helyezett: Éles Orsolya (Orex Travel Budapest), 3. helyezett: Kováts Annamária (IBUSZ Baja)

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai