hirdetés

100. születésnapját ünnepeli a Hilton

A Hilton, a világ első globális szállodavállalata ma, a vállalat történetének legdinamikusabb éve során ünnepeli 100. születésnapját.

hirdetés

A Hilton története 1919. május 31-én kezdődött, amikor Conrad Hilton Texasba utazott, hogy megvásároljon egy bankot. Amikor az üzlet kútba esett, Hilton inkább megvette azt a szállodát, amelyben vendégeskedett. Az 1950-es évek elejére Hilton megalapította az első országos hotelláncot az Egyesült Államokban, megnyitotta az USA kontinentális területein kívüli első szállodáját, az ikonikus Hilton Caribe-ot Puerto Ricoban, terjeszkedett a tengerentúlon: a Hotel Istanbul volt a II. világháború után az első újonnan épített szálloda Európában; és ő volt az első szállodatulajdonos, aki a TIME magazin címlapján szerepelt.

Rövidesen a  szállodalánc az egész világot behálózta, és innovatív, a modern szállodaipart megteremtő szolgáltatásokat vezettek be. Ezek közé tartozik a ma már megszokott szobaszervíz, a központi foglalási rendszer, a reptéri szállodák és az igen kedvelt minibár. A szállodalánc elsőként vezette be a légkondicionálók használatát a lobbikban, elhelyezett televíziókat szobáiban, számítógépes foglalási rendszert használt és megalkotta a piña colada-t. Mára egyike a világ vezető szállodaipari vállalatainak,113 országban és területen üzemeltett 17 világszínvonalú lánchoz tartozó 5700 szálloda tartozik, amelyekben összesen több mint 923 000 szoba van - és hamarosan még egy új egységgel is bővíti portfólióját.

footó: 123rf

“Örülök, hogy hamarosan megnyitjuk az első Hilton Garden Inn szállodát Budapesten szinte egyidőben a Hilton 100. születésnapjával.” – mondta Manuela K. Brode, a Hilton Garden Inn Budapest City Centre szállodaigazgatója. “Az új hotel Budapest pezsgő belvárosában található, és nagy örömünkre szolgál, hogy hamarosan a Hilton Garden Inn élményt élvezhetik vendégeink, akik ebbe az örökké érdekes, számos lélegzetelállító látnivalót, kulturális-, ínycsiklandozó gasztronómiai- és nyüzsgő éjszakai életet kínáló európai fővárosba látogatnak.” – tette hozzá.

 A 42 országban több mint 820 hotelből álló lánc új tagja rövid sétára lesz a híres Andrássy úti üzletektől és a legfontosabb látnivalóktól, a Magyar Állami Operaháztól, a Szent István Bazilikától, a Parlamenttől és a Lánchídtól. A szállodában 214 vendégszoba, egy étterem, egy bár és könnyen átalakítható rendezvénytermek beépített audiovizuális eszközökkel állnak rendelkezésre.

A Hilton Garden Inn lánc magas színvonalú, megfizethető szállást és izgalmas szolgáltatásokat kínál. A Hilton Garden Inn Promise garantálja minden egyes vendég nagyszerűbb és kényelmesebb szállodai tartózkodását.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai