88 forint a süti az újranyíló híres szegedi cukrászdában

64-féle fagylalttal és 88 forintos süteményárakkal nyit újra hat évi zárva tartás után július 23-án csütörtökön Szeged legendás cukrászdája, a Kis Virág. 

Hat év után végre újra kinyitja kapuit Szeged egykori híres cukrászdája, a Kis Virág. Gyuris László mestercukrász, a Virág cukrászda üzemeltetője reméli, hogy a turisták is felfedezik maguknak az üzletet. 64-féle fagylaltkülönlegességgel várják a vendégeket, a klasszikus süteményeket, mint a Rákóczi Túróst vagy az Eszterházy fagyit a régi árakon kínálják. Gyuris László nem tudja meddig marad az akció, egy darabig azonban az egykor népszerű ízeket 88 forintos áron kínálják a vendégeknek.

A Kis Virág csütörtökön 9 órakor nyit. Csak az A Cappella cukrászda tulajdonosának, Gyuris Lászlónak a cége, az Aranytopáz Kft. pályázott a Kis és a Nagy Virág üzemeltetésére harmadjára kiírt pályázaton. Akkor Gyuris László cukrászmester a portál kérdésére elárulta, szeretné aranyközépúton tartani a Klauzál téri Kis és Nagy Virág üzleteit, vagyis biztos kézzel nyúlna vissza a több évtizedes cukrászda hagyományaihoz, szem előtt tartva ugyanakkor a megváltozott fogyasztói igényeket. Egy visszafogott, ugyanakkor modern köntösbe bújtatott cukrászdát álmodott meg, olyan süteményekkel, mint a klasszikus dobos torta, a variációktól mentes sacher szelet, pohárkrémek és az Eszterházy-szelet – mind-mind a régi receptúra alapján.

Forrás: SZEGEDma


Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.
Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.
Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.