A muzsika hangja

Lakatosék hosszas vívódás után 1988-ban végleg Kanadában telepedtek le. István, az idehaza már neves muzsikusként számon tartott családfő éttermekben játszott, aztán a család beszállt egy gasztronómiai vállalkozásba: Montrealban egy tekintélyes, százfős éttermet működtettek…

Bangó Margit, Járóka Sándor is fellépett náluk, István is gyakran elővette a tokjából a hegedűt. Nejével, fával közösen hétből hat napot voltak az étterem- ben, muzsikáltak, a vendégeikkel foglalkoz- tak, azonban mivel alaposan megváltoztak a bérlés feltételei – odébbállt a család.

A PAPRIKÁS CSIRKÉT IMÁDJÁK A KANADAIAK

Ez még 1996-ban történt, utána csak a mű- vészetnek, a muzsika hangjainak éltek. Azonban 2011-ben adódott egy új lehetőség, és azóta bérlői egy 20-25 fő befogadására alkalmas kis üzlethelyiségnek abban a fes- tői házban, amely Montreal hangulatos művésznegyedében, a Plateau szívében áll. Egy magyaros vacsorázóhelyet működtet itt a család, étlapjukon négy-ötféle étellel: van gulyásleves, hús- vagy zöldborsóleves, paprikás csirke galuskával, töltött káposzta vagy paprika, lecsó és desszert.

PALACSINTA, MINIKONCERTTEL

Szombat estére mindig már jó előre lefog- lalják a Budapest Roma Restaurant-ba a he- lyeket, ilyenkor ugyanis a családfő, gyakran brácsaművész fával közösen, élő zenével szórakoztatja vendégeit. Egyrészt ünnep- lik, hogy szeretett vendégeikkel együtt le- hetnek, másrészt azt, hogy abból „főznek”, amihez a legjobban értenek: imádják és értik a magyar konyhát, zsigereikben érzik a cigánymuzsikát, de emellett persze tőlük aztán nyugodtan kérhetnek akár Brahmsot, Paganinit, Bartókot, Kodályt, operettet vagy bármi más zenei műfajt vacsoravendégeik – közel száz műből áll a családi repertoár.

CSALÁDBAN MARAD

Apa és fa azt vallja, nem kell ahhoz a szülő- földig utazni, hogy beszerezzék a főzéshez a hozzávalókat: pirospaprikát, kolbászfélé- ket a sarki magyar hentestől vesznek, ro- pogós fehér kenyeret egy portugál pékség- ből, a nagybani piacra mennek húsféléért, amelyből maguk darálják le a tölteléknek valót. Lekvárokat és kovászos uborkát ott- hon készítenek, ahogy fűszernövényeket is maguk termesztenek. Vendégkörük nagy része visszatérő, hiszen aki egyszer megkóstolja Lakatosék főztjét, úgy érzi, egy kedves, bohém, intelligens magyar család- hoz érkezett vendégségbe, amely azonnal befogadta őt, és még zeneszóval is köszönti.


15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel

Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel 

Jó ideje árulták, mostanra megszületett a megállapodás: tulajdonost váltott a Duna-parti ötcsillagos szálloda.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda

Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda 

Elsőként a balatoni házak közül Green Globe-minősítést kapott a Mövenpick BalaLand Resort.
Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás

Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás 

Rövidülnek, de nem maradnak el a nyaralások. Tények és tervek a magyarok belföldi vakációjáról – a szállásfoglaló portál adatai alapján.
„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött?

„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött? 

A milliárdos, akiről ma mindenki beszél, de kevesen ismerik igazán.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.