Az Év Budapesti Szállodása pedig...

Árvai Zoltán szállodaigazgatót „Az Év Budapesti Szállodása” elismeréssel jutalmazta a Budapest Week Publishing.  A Danubius Hotels Group kötelékébe tartozó Gundel étterem a Best Fine Dining Restaurants kategóriában került díjazásra, a Hilton Budapest a Best 5 Star Hotels, míg a Danubius Health Spa Resort Büköt a Best Countryside Hotel kategóriában ismerték el a XXVI. Best of Budapest & Hungary Díjátadó Gálán.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Budapest Week Publishing idén 26. alkalommal rendezte meg díjátadó Gáláját, ahol az előző év legkiemelkedőbb éttermeseit, szállodásait, és szolgáltatóit díjazták. Idén a szakmai zsűri 15 szakembernek ítélt oda különdíjat, négyen pedig különleges elismerésben részesültek. Árvai Zoltán, a Danubius Hotels Group munkatársa, aki több mint 10 évig vezette a Hilton Budapest szállodát, 2019. márciusától pedig a Hotel Hungaria City Center és a Danubius Hotel Arena szállodaigazgatója – az „Év Budapesti Szállodása” díjat vehette át.

A díj átadásakor a szakmai zsűri kiemelte Árvai Zoltán elmúlt 10 éves sikeres szállodaigazgatói munkáját, a Danubius Hotel Zrt. tulajdonában lévő Hilton Budapest hotel vezetése alatt elért eredményeit, valamint a Hiltonban általa koordinált négy éven át tartó felújítást, amely a szálloda történetének legátfogóbb megújulása volt.

 „Nagyon megtisztelő az elismerés. Hihetetlenül izgalmas időszak van mögöttem a Hilton négy évig tartó felújítási időszakával. A szálloda a pincétől a padlásig új, egységes külsőt kapott, ami hatalmas büszkeség az egész Danubius csapat számára. Egyszerre kellett a felújítást vezényelni és a tőlünk elvárt magas minőségben üzemeltetni a szállodát.” – mondta el Árvai Zoltán. "Úgy érzem a díjjal azt értékelte a szakmai zsűri, hogy a fizikai megújulás mellett, a Hilton előírásoknak is végig meg tudtunk felelni és a régió Top 15 Hilton szállodája között tudtunk maradni a felújítás teljes időszaka alatt.”

Árvai Zoltán 2019. márciusától két Danubius szálloda, a Hotel Hungaria City Center és a Danubius Hotel Aréna szállodaigazgatójaként folytatja karrierjét. „Ahogyan a Best of Budapest Award zsűrije is fogalmazott, a közeljövőben ismét láthat a szakma ütvefúróval a kezemben. Feladatom, hogy a két szálloda felújítását a csapattal előkészítsük és a piaci elvárásoknak megfelelő 4 csillagos szállodakoncepciót hozzunk létre. Nagy a kihívás megint, a Hotel Hungaria City Center Magyarország legnagyobb szállodája. A két szállodával összesen 878 szobáért felelek. És két csapat menedzselése is izgalmas vezetői feladat.” – mondta el Árvai Zoltán.

A Danubius Hotels Group kötelékébe tartozó Hilton Budapest a Best 5 Star Hotels, a Gundel étterem a Best Fine Dining Restaurants kategóriában került díjazásra, míg a Danubius Health Spa Resort Bük a Best Countryside Hotel kategóriában került díjazásra a Best of Budapest & Hungary gáláján.

A szavazások menete

"Az online szavazás a 2018-as év legjobb szolgáltatóira, 2019 januárjában indult el. A három hónap alatt több mint 14.000 szavazat érkezett, s a szavazás lezárása után áprilisban 41 kategóriában összesen 252 szolgáltatót díjaztunk. A kategóriákba minden évben felterjesztünk 2-10 szolgáltatót, de nem csak rájuk lehet szavazni: felveszünk a szavazóktól érkezett ajánlásokat is, ha megfelelnek a minőségi elvárásoknak. Az idei év újdonsága, hogy kategórián belül megversenyeztettük a szolgáltatókat, s a győzteseknek ’Best in Class’ díjat ítéltünk. Gratulálunk a Danubius Hotels Group büki szállodájának, a Gundel étteremnek, a Hilton Budapestnek és Árvai Zoltánnak, aki idén az Év budapesti szállodása különdíjat kapta, s akit szeretettel várunk a jövő évi zsűribe."- mondta el Francisck Réka Alíz, a Best of Budapest & Hungary főszerkesztője.


A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.