hirdetés
hirdetés

Új járatok Budapestről Montreálba és Torontóba

Felveszi Budapestet járathálózatába a 2015-ös nyári menetrendtől a kanadai Air Transat légitársaság - írta szerdán az Airportal.hu légügyi szaklap a légitársaság közleményére hivatkozva.

hirdetés

Igazi bombahírt talált az airportal: az Air Transat heti járatot indít Montreál és Torontó, valamint a magyar főváros között. Emellett 2015-től növeli kapacitásait a párizsi, londoni, barcelonai, athéni, lisszaboni, marseille-i, római és velencei járatokon. 

Az Air Transat egy montreali székhelyű légitársaság, amely közel hatvan charter- és menetrend szerinti járatot üzemeltet 30 országba. Évente mintegy 3 millió utasa van, és kétezer főt foglalkoztat. A társaság sajtóközleménye megjegyzi, hogy az Air Transat lesz az egyetlen légitársaság, amely közvetlen járatot üzemeltet Kanada és Kelet-Európa között. 

Időközben a budapesti repülőtértől megtudtuk, hogy az első Air Transat Airbus A330-200-as típusú repülőgép 2015. június 8-án délelőtt 11.10-kor száll le Budapesten. A kanadai légitársaság 345 személyes gépén 12 helyet töltenek meg a Club Class utasai, a fennmaradó 333 ülőhelyet pedig a hagyományos turista (economy) osztálynak tartják fenn. Az Air Transat járat helyi idő szerint 12.55-kor indul vissza Kanadába. Ezzel a Budapest Airport útvonalkínálatában ismét elérhető lesz Észak-Amerika egy közvetlen transzatlanti járattal.

Forrás: wikimedia
Forrás: wikimedia

A társaság azt is bejelentette, hogy Monteálból és Torontóból új járatokat indítanak Athénba és Barcelonába, illetve Montreálból Lisszabonba. Ugyanakkor Nyugat-Kanada és Németország között leállítják járataikat, és Törökországba sem repülnek már jövőre.  

A Transat A. T. Inc. Észak-Amerika vezető tour-operátorai közé tartozik, amely vertikális integrációs stratégia jegyében folyamatosan növelte érdekeltségeit. A társaság az 1980-as évek elején alakult, amikor három utazási irodai szakember megalapított a Trafic Voyages-t azzal a céllal, hogy Franciaországba utaztassanak Quebecből. 1987-ben döntött a vállalat a vertikális integráció és a dinamikus növekedés mellett. Ekkor vették fel a mai is használt Transat nevet, és tőzsdére mentek. A sikeres részvényjegyzésből befolyt több mint 8,25 millió dollárból megalapították az Air Transat légitársaságot. A társaság árbevétele az évek során folyamatosan nőtt, és a legnagyobb utaztatóvá vált Európa és a nyaralócélek felé Kanadából. Időközben a legnagyobb kanadai beutaztatóvá is fejlődtek. Több tour-operátort vásároltak fel Európában is, így a Look Voyages-t Franciaországban, a Tourgreece-t Görögországban vagy a brit Canadian Affairt. A spanyol H10 szállodavállalattal közösen építettek 1600 szobás üdülőközpontot Mexikóban és a Dominikai Köztársaságban. A Transatnak közel 600 utazási irodája van Kanadában. 60 országba utaztatnak több mint 5000 alkalmazottal, és több mint 3 millió utast szolgáltak ki tavaly.

(forrás: MTI/Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai