hirdetés
hirdetés

Debrecen a csúcson

A vendégéjszakákat illetően Debrecen tavaly kiemelkedően jó eredményt ért el - közölte a város polgármestere pénteken, a helyi utazási vásár és autókiállítás megnyitóján.

hirdetés

Papp László (Fidesz-KDNP) elmondta: 2015-ben 159 ezer vendég több mint 386 ezer vendégéjszakát töltött el a megyeszékhelyen, ami 2014-hez képest 23,2 százalékos, az országban a legmagasabb növekedés. A vendégek 30 százaléka külföldi, 70 százaléka belföldi turista volt.

A polgármester hozzátette: az idén a turisták számának további növekedésére számítanak, amihez jelentősen hozzájárulhat, hogy decembertől a debreceni repülőtér a WizzAir légitársaság bázisrepülőtere, április 11-től pedig elindul a Lufthansa légitársaság München-Debrecen közötti járata.

Tavaly 180 ezer utas vette igénybe a debreceni repülőteret, az idén az utasszám elérheti a 350 ezret - tette hozzá megjegyezve, hogy ez a forgalom tovább növelheti a városban eltöltött vendégéjszakák számát, de akár szállodai fejlesztéseket is eredményezhet.

Az idei debreceni utazási vásár díszvendége a Közép-Dunántúl - A királyi régió. Lencsés Tamara, a Magyar Turizmus Zrt. közép-dunántúli regionális marketing igazgatója elmondta: igazgatóságuk négy társkiállítóval - Székesfehérvár, Duna-Gerecse, Bakony-Balaton, Velencei-tó - mutatkozik be Debrecenben.

Érdekességként említette, hogy Székesfehérvár óriásbáb kísérettel érkezett a cívisvárosba: a 4 méter magas és 2,5 méter széles figurákkal arra szeretnék ösztönözni a debrecenieket, hogy kedvet kapjanak egy székesfehérvári látogatásra.

A március 20-ig tartó utazási vásáron a Nagyerdei Stadion Halljában 45 standon 13 utazási iroda és 14 TDM-szervezet (TDM - turisztikai desztináció menedzsment) kiállítói várják az érdeklődőket.

A nyolcéves szünet után megrendezett autókiállításon, a stadion külső rendezvényterén 17 márkát képviselve 60 autót mutatnak ki.

A várakozások szerint mintegy húszezren is felkereshetik a rendezvényeket, ahol hagyományos vásári programok, táncbemutatók, zenekari fellépések szórakoztatják a közönséget.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai