Elektromos töltőállomások a Danubius Hotels Group szállodáinál

Az MVM Partner Zrt. 32 e-töltőpontot épít ki a Danubius Hotels Group vidéki és fővárosi szállodáinál. A frekventált turisztikai pontokon megtalálható hotelek közül most az elsők között a budapesti Danubius Hotel Helia területén helyez üzembe egy villámtöltőt az MVM Partner Zrt. A fejlesztés eredményeként az elektromobilitás így beépül a kiemelt szállodai szolgáltatások közé.

Az MVM Partner Zrt. és a Danubius Hotels Group stratégiai együttműködése keretében a szállodalánc 13 vidéki és budapesti szállodájánál 32 töltőpontot alakít ki az energetikai cég. Ezek közül 30 úgynevezett gyorsított töltőpont, amelyek egy átlagos kapacitású akkumulátort 1-3 óra alatt töltenek fel, szemben a hagyományos töltési módok 6-8 órás idejével.

A fejlesztés részeként egy nagy teljesítményű, közismert nevén villámtöltőt is üzembe helyez az MVM Partner Zrt. a Danubius Hotel Helia területén, amelynek segítségével mindössze 20-30 perc alatt 80-100%-os töltési szint érhető el.

Az MVM Partner Zrt újabb elektromos közlekedéshez kapcsolódó beruházása a turisztikai szektort érinti. Az e-töltőállomások vonzóbbá varázsolják a szálláshelyeket, így a vendégek kompromisszumok nélkül élvezhetik a maximális komfortot.

„Az MVM Partner Zrt., érzékelve az elektromobilitás térhódítását, a villamosenergia-értékesítés és az energiahatékonyságot támogató értéknövelt szolgáltatásai mellett, segíti partnereit, ügyfeleit az elektromos közlekedés által támasztott kihívásoknak történő megfelelésben is” – mondta el Bujáki Zsolt, az MVM Partner Zrt. értéknövelt szolgáltatások igazgatója.

A Danubius Hotels Group szállodacsoport is bizakodva tekint az együttműködésre, szeretne ebben a szegmensben is az élen járni, hozzájárulni vendégei maximális kényelméhez és elégedettségéhez.

Az időzítés sem véletlen, hiszen a július 14-én induló 17. FINA Világbajnokságra érkező vendégek elsőként vehetik használatba a kiépített villámtöltőt és a gyorstöltő pontokat is.

„A Danubius Hotels Group fontos szerepet szán a fenntartható megoldásoknak, amiket a következő években megvalósuló beruházások során is szem előtt tart. A szállodáink energiafogyasztásának csökkentését, környezeti lábnyomának minimalizálását, valamint a munkatársaink környezettudatosságának erősítését a Danubius Goes Green programunk foglalja össze, és szívesen csatlakozunk a céljainkkal összeegyeztethető külső kezdeményezésekhez is” – fejtette ki beszédében Varga Csaba, a Danubius Hotel Helia & Radisson Blu Béke Hotel igazgatója.

Évről évre gyarapodik hazánkban az elektromos hajtású járműveket használók köre, amelyhez az energiaszektorban fontos szerepet betöltő MVM Partner Zrt. töltő-infrastruktúra hálózat fejlesztése is hozzájárul. Az MVM Partner hamar felismerte az e-mobilitás fontosságát, az elsők között, 2012-ben kezdte meg tevékenységét a szegmensben.


Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában

Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában 

Bayer Bence másfél év kihagyás után visszatért a Mellow Mood Hotels-hez.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?