MUISZ díjak a legkiválóbb szolgáltatóknak 2019-ben is

MUISZ díjak a legkiválóbb szolgáltatóknak 2019-ben is 

2019 februárjában második alkalommal adja át a Magyar Utazási Irodák Szövetsége a legjobb szolgáltatóknak járó díjakat egy MUISZ vacsora keretében.

Új év, új kihívások 

Izgalmas és előremutató megújulásnak lehetnek majd tanúi a Turizmus & Vendég olvasói 2019-ben.
Ha elég étel is lett volna - fergeteges buli lett volna

Ha elég étel is lett volna - fergeteges buli lett volna 

A jól beharangozott szilveszteri előbuliról van szó - a Hold utcai Belvárosi Piacon.
Széll Tamásék szilvesztere

Széll Tamásék szilvesztere 

Széll Tamás és Szulló Szabina az év utolsó napján sem hazudtolják meg magukat: szilveszteri menüjük  köszönőviszonyban sincs a hagyományos évbúcsúztató fogásokkal. 
Zsidai Csoport: üzletnyitás Budán

Zsidai Csoport: üzletnyitás Budán 

A pesti Gozsdu udvar-beli első megjelenés, valamint külföldi nyitások után most egy budai bevásárlóközpontban is várja vendégeit Zsidaiék egyik kellemesen laza helye, Spíler Buda néven.

Kellemes Karácsonyi ünnepeket kíván a Turizmusonline.hu 

Kedves Olvasónk! Elérkeztünk az év végéhez, sikeres szezont tudhat maga mögött a turizmus. Ahhoz, hogy jövőre is eredményesek lehessünk, pihenni kell egy keveset. Mi is ezt tesszük, így hírlevéllel csak a következő esztendőben, január másodikán jövünk ki! Addig is rengeteg szép élményt kívánunk!
50 ezer látogatót vonzott tavaly - erre idén is képes?

50 ezer látogatót vonzott tavaly - erre idén is képes? 

A tavaly nagysikerű szuperprodukció, az Álomutazó idén felújítva újraéled, ugyanúgy a BOK csarnokban, sztárokkal, lenyűgöző látványvilággal és slágerekkel. Tomi és Bárány az álmokért küzdenek, kalandjaikkal tavaly 50 ezer látogatót vonzottak.
Komolyan vesznek minket

Komolyan vesznek minket 

A MUISZ decemberi tisztújító közgyűlésén elsöprő többséggel választották meg Molnár Juditot, az OTP Travel Kft. ügyvezető igazgatóját, a MUISZ eddigi alelnökét, az érdekképviseleti szerv vezetőjének. 
Varázslatos szépségű Budapest új ötcsillagosa

Varázslatos szépségű Budapest új ötcsillagosa 

Bár még csak néhány hét múlva nyílik, néhányan már láthattuk a főváros egyik legkülönlegesebb módon átépített, luxusszállóként újjászületett házát.
Sikeres évet zárunk

Sikeres évet zárunk 

Értékelte 2018 eredményeit Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a Magyar Utazási Irodák Szövetségének tisztújító közgyűlésén december 12-én.

Változás az MSZÉSZ titkárságán 

Könnyid László MSZÉSZ elnök közleményben tájékoztatta a turizmusonline.hu-t, hogy Gaál Miklós a továbbiakban nem tölti be a szervezet főtitkár-helyettesi pozícióját, november 30-án Gaál Miklós munkaviszonya közös megegyezéssel megszűnt.

Bezár a Buddha-Bar 

A Váci utcai ingatlan tulajdonosának és a szálloda üzemeltetőjének közösen hozott döntése alapján 2019.01.10-i hatállyal a Buddha-Bar Hotel befejezi működését a Klotild palotában - tájékoztatott pénteken a szálloda vezetősége.

Fesd korallszínre a falakat! 

Csakis korallvörös lehet 2019-ben minden falfelület, ha szíveden viseled a trendeket!

SZÉP kártya: kik nem kaphatnak új munkáltatói feltöltést 

December elejéig valamennyi kártyabirtokos megkapta szerződését levélben vagy e-mailben. Azok, akik legkésőbb január 5-éig nem veszik át a szerződésüket, nem kaphatnak új munkáltatói feltöltést kártyájukra.

Indul az online turisztikai Sales House rendszer 

Mi ez? Egy új platform. És mire jó? Mindjárt kiderül.

Újabb vizes-vb jöhet? 

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezet (FINA) bejelentette, hét nemzeti szövetség - közte Budapesttel a magyar - szeretné megrendezni a 2025-ös és a 2027-es világbajnokságot.

Egy picit nehezebb lesz a munkáltatóknak 

Ahogy arról már korábban beszámoltunk 2019-ben az eddigi cafeteria rendszer jelentős mértékben átalakul. A munkáltatói juttatások közül kizárólag a SZÉP-kártya három (vendéglátás, szállás, szabadidő) alszámlájára utalt támogatás minősül kedvezményes adózással adható béren kívüli juttatásnak.

Gyertyagyújtás, fényfestés, kultúra és hütte 

A 20 éve fennálló vásárt egy olyan nagyszabású téli fesztivállá kívánja fejleszteni folyamatosan a BFTK, ahol egy hatalmas közösségi téren, az adventi időszakban, a karácsonyra méltóképpen lehet készülni és ahol fontos a hagyomány, az ünnep és a család. Az Európa 10 legszebb karácsonyi vására közé választott Vörösmarty téri Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásárba még a mikulás is ellátogat.

Javulnak a balatoni sétahajózás feltételei 

A Gazdasági Versenyhivatal a Balatoni Hajózási Zrt. piaci erőfölényével való feltételezett visszaélését vizsgálta . A vállalkozás az eljárás hatására több, a versenyt élénkítő lépést tett, és további, újszerű intézkedések foganatosítását is vállalta. A Hivatal – tekintettel a kötelezettségvállalásra – jogsértést nem állapított meg az ügyben, így bírságot sem szabott ki.

Több körözött embert fogtak el a bulinegyedben 

Több körözött embert fogtak el és többek ellen indítottak eljárást a hatóságok az újabb, az úgynevezett bulinegyedben tartott ellenőrzések nyomán - közölte a rendőrség kedden a honlapján.

Turistaáradat jöhet Budapestre 

A KPMG tanulmánya szerint nemsokára Budapestet is elérheti a Velencét, Amszterdamot, Barcelonát már elérő overtourism, azaz túlturistásodás.

Megújult Budapest egyik legismertebb kirándulóhelye 

Megújult a Libegő János-hegyi végállomásának környéke a Normafán; pihenőpark létesült mobil pavilonokkal, valamint az egykori Jánoshegyi vendéglő volt teraszrészén kilátópontot alakítottak ki. A területet múlt csütörtökön adták át.

Hogy az étterem mindig tele legyen 

Új magyar applikációt fejlesztettek az éttermek csúcsidőszakon kívüli kapacitásainak feltöltésére, az alkalmazásban jelenleg 70 minőségi budapesti étterem ajánlja időpontra foglalható üres asztalait jelentős kedvezménnyel - közölte a DiningHour pénteken.

Hal hallal, a Mester emlékére 

Családias, bensőséges ünnepi ebéd az MVI rendezésében, ahol az egy éve elhunyt mesterre, sokak mentorára, Jakabffy Lászlóra emlékeztek a Gundel Károly díjátadó során.

A wagyu marhától az őszinte vendéglátásig 

Családias hangulatú programmá alakult az MSZÉSZ közgyűlés szemináriumi napjának délutánján a Gasztronómiai szekció gyűlése Hamvas Zoltán vezetésével.

A civileket is bevonják Budapest fejlesztésébe? 

Erről beszélt Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes az MSZÉSZ közgyűlésén.

Elkészült a Spa Brand Book 

Az MSZÉSZ közgyűlésén megismerhették a résztvevők.

8 szinttel megnyílt a D8 

3 csillag superior ház a Belváros sétálóutcájában: nyitva a D8, és máris teltházzal üzemel.

Milyen, ha az étterem- és szállodatulajdonos könyvet ír? 

Nem tudni, honnan van rá ideje, de megvalósult. A karácsonyi könyvdömpingre meg is jelenik műve. Ő amúgy a "Kiégett séf" szerzője is egyszemélyben.

Felhőkarcoló, mi?! 

A Magyar Urbanisztikai Társaság elnöke, Körmendy Imre kezdeményezésére több szervezet nyilatkozatot fogalmazott meg a Budapestre tervezett magasházakról.

Neszmély 25 

Negyedévszázadnyi tapasztalat érett szakmai díjjá Neszmélyen, a Hilltopnál.

Szombattól itt a hétvégi trolijárat 

Szombattól hétvégenként City-troli nevű új trolibuszjárat közlekedik a fővárosi Fővám tér és a Lehel tér között - jelentették be csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Heuréka! - Horeca 

Környezettudatos csomagolás, higiéniai módszer, szállodaszoftver és légtér illatosítás: új fejlesztések a szálloda- és vendéglátóiparban.

A BKV már a szilveszterre készül 

Szilveszterkor egész éjjel járni fog a 2-es és a 4-es metró, valamint Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között a 3-as metró - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Egyre menőbb a kutyabarátság Magyarországon 

A Kutyabarát.hu 2014-ben szervezte meg először az Év kutyabarát helye kampányt elsődlegesen azzal a céllal, hogy a kampányban induló kutyabarát szolgáltatások és helyek kitüntetett figyelmet kaphassanak az év ezen szakaszában. Évről évre egyre több vendéglátó – és szálláshely, valamint vállalkozás figyel fel arra, hogy hazánkban is egyre több kutyatartó a kutyájával együtt szeretné igénybe venni az adott hely szolgáltatásait.

"Pontosan értik a megszállottságunkat" 

Egy hazai fine dining-sikersztori, a foodstyling és a kuponos, kedvezményes ajánlatok világa került terítékre tegnap, a nagy sikerű Horeca Meetup-unk idei záró eseményén a budapesti Gerbeaud-ban.

Romlik a hangulat 

A negyedik negyedévben is folytatódott a müncheni ifo gazdaságkutató intézet világgazdasági hangulatindexének az év eleje óta tartó romlása. 

A sportturisták költése 43 százalékkal magasabb 

Néhány év alatt megnégyszereződhetnek a sportturizmusból származó bevételek, Budapest aktuális sportinfrastrukturális beruházásai révén profitálhat a kedvező folyamatból - derül ki a BDO Magyarország felméréséből.

Tovább nőtt a turizmus teljesítménye 

A turizmus jó teljesítménye nem szakadt meg a nyári szezon végével, szeptemberben az ország minden részében nőtt a vendégforgalom, a belföldi forgalom pedig jelentős emelkedést mutatott. Az első háromnegyed év adatai alapján arra számítunk, hogy 2018-ban is kiemelkedő évet zár a turizmus Magyarországon, hiszen az ágazat minden fontos mutatója javult: tovább emelkedett a vendégek és a vendégéjszakák száma, és a szálláshelyek árbevétele is.

Milliárdos eredmény a Hunguestnél 

A Hunguest Hotels Zrt. üzemeltetésében működő saját és partner hotelek 17,6 milliárd forint nettó árbevételt értek el 6,4 milliárd forint üzemelési eredmény (GOP) mellett szeptember végéig, az adózás előtti eredmény így 3,6 milliárd forint lett - tette közzé a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

Két kategóriában Magyar Brands díjas 

A Bükfürdő Thermal & Spa -ahogy tavaly- idén is elnyerte a Magyar Brands díjat. A Kiváló Fogyasztói Márka mellett sikeresen pályázott a Kiváló Munkáltatói Márka kategóriában is, melynek díjátadó ünnepségét tartották 2018. november 7-én a Büki Gyógyfürdő pihenőterében.

Törékeny iparág 

Idén az MTA rendezte Magyar Tudomány Programsorozathoz a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) szerdán egy nemzetközi konferenciával csatlakozott. Az előadások a fenntartható turizmus és a felelős érintettek bevonása körül forgott.

Munkaerőhelyzet, változó piaci pozíció, új generáció 

Vasadon, a Nádas Pihenőparkban zárta a Szállodai és Éttermi Szakmai Találkozó (SzÉSzT )idei rendezvénysorozatát.

Nyolc másodperc 

Mindössze ennyi idő áll rendelkezésre, hogy az oldalukat felkereső ne kattintson tovább, tanácsolták a stájereknek Dublinban, a Google központban. Sok más mellett ez is elhangzott november 7-i budapesti sajtótájékoztatójuk alkalmával, ahol a tartomány téli újdonságait mutatták be.

Egy építészetileg kiemelkedő épület született 

Október 25-én Londonban az ibis Styles Budapest Airport nyerte a neves Európai Ingatlan Díj 2018 díjat a szállodaépítés & belsőépítészet kategóriában - közölte velünk szerdán a cég.

Egyetlen szállodavállalatként az Élelmiszerbank kezdeményezésében 

Mint az egyetlen vállalat a szállodaiparból, az AccorHotels ismét csatlakozott az Élelmiszerbank kezdeményezéséhez, hogy támogassa a rászorulókat. A Planet 21 fenntarthatósági programjához igazodva, az AccorHotels elkötelezett az élelmiszer-pazarlás csökkentése és a szállodaipar fenntarthatósága iránt. Az Élelmiszerbanknak az Élelmezési Világnap alkalmából megrendezett Adománykonvojjal a célja, hogy partnereivel az élelmiszer- és szolgáltatószektorokból közösen felhívják a figyelmet az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelemre. A Konvoj budapesti nevezetességeket látogatott meg október 16-án és az eseményen 21 vállalat 30 tonna élelmiszert juttatott el a rászorulóknak.

Blaha Lujza, Rigó Jancsi, távozó igazgató 

Elegáns születésnapi retroparti keretében a 120 éves múlttal rendelkező patinás körúti hotel igazgatónője, aki az újranyitás óta – 10 éve – vezeti a házat, most elköszönt.

Magyarországra irányuló kínai turistaforgalom 14%-kal nőtt és még tovább is fog 

Jövő nyártól a világ hetedik legnagyobb légitársasága, a China Eastern várhatóan heti négy alkalommal közvetlen repülőjáratot indít Sanghaj és Budapest között - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfői sanghaji megbeszélései után.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!