hirdetés
hirdetés

Jövőre mutatják be Budapesten a Levi Strauss-musicalt

2015-ben ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Budapest Klezmer Band. Erre az alkalomra a zenekar alapítója, az idén Kossuth-díjjal kitüntetett Jávori Ferenc „Fegya” musicalt ír, amelyben megzenésíti a farmergyártó életét.

hirdetés

A lassan 25 éve aktív Budapest Klezmer Band nem mutatja a kifáradás jeleit, az idén nyáron és ősszel is teljes gőzzel dolgoznak – hangzott el a zenekar mai sajtótájékoztatóján. A Veszprémi Várszínházzal közös produkcióban, országjárás keretében mutatják be a nyár folyamán a Hegedűs a háztetőn című világhírű darabot.

Forrás: Wikipedia
Forrás: Wikipedia

Augusztus 24-én a budapesti közönség is láthatója az előadást a RaM Colosseumban. Az esemény előzetese a hónap végén kezdődő Zsidó Nyári Fesztiválnak, amelynek keretében a zenekar három alkalommal is színpadra áll.

Szeptemberben Robert Capa-emlékest lesz az Uránia filmszínházban, ezen fellép a zenekar három tagja, Fegya, Nagy Anna, és Kohán István. Szeptemberben Európa legészakibb zsinagógájában, Trondheimben lép fel a Budapest Klezmer Band, októberben Kassán, Keszthelyen, Tokajban és Budapesten vendégszerepelnek. Novemberben az Operettszínházban 200. alkalommal láthatja a közönség a Menyasszonytánc című darabot, amelyet Fegya jegyez. Decemberben Ajka és Debrecen következik a fellépések sorában, január elsején pedig a Budapesti Kongresszusi Központban találkozhatnak velük kedvelőik újévi koncertjükön.

2015-ben igazi nagy „durranással”, egy új musical bemutatójával ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a zenekar. Jávori Fegya musicalt írt a legendás farmergyártó, a Németországban született, és Amerikába kivándorolt Levi Strauss életéről. A librettót Kállai István író, humorista jegyzi. A betétdalok szövegei most készülnek, és néhány héten belül kiderül, hogy melyik színház repertoárjába kerül be jövőre a darab.

Megújult a zenekar honlapja (www.budapestklezmerband.hu) és Facebook-oldala is.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai