hirdetés
hirdetés

Kazán ad otthont az idei WorldSkills versenynek

Kazán a 2013-as nyári Universiade után, a tavalyi foci világbajnokság meccsei után újabb nemzetközi verseny házigazdája, amely újabb lehetőséget ad Tatárföldnek, amely az ország legjobb turisztikai, üzleti és oktatási helyeként szeretne felkerülni a térképre. Oroszország gyorsan fejlődő tatár köztársaságának fővárosában, 700 kilométerre Moszkvától, 60 ország több mint 1300 fiatalja vesz részt az idei WorldSkills versenyen.

hirdetés

A WorldSkills kétévenkénti versenyén mérik össze a fiatalok tudásukat a virágkertészettől az elektronikán át a kenyérsütésig. A verseny komoly karriereket indíthat be: a 2017-es Abu-Dzabi-i győztes, Caroline Söderquist most a svéd honvédség repülőgépeit szervizeli: "korábban még csavarhúzó sem volt a kezemben, aztán hallottam a repülőgépszerelésről, és nagyon megfogott az összetettsége. Belekezdtem, és minden pillanatát élvezem!" - mondta.

Az ezeréves múltra vissza tekintő Kazán városa sokat változott ezeken az eseményeken. A város infrastruktúrája javult, fejlődtek a közlekedési kapcsolatok, és a WorldSkillsre külön kiállítási területet építettek. Októbertől a Wizz Air járatai minden szerdán és vasárnap közlekedik majd ide Budapestről.

A jó gazdasághoz magasan képzett emberekre és befektetőkre van szükség. "A turisták körében népszerű Tatárföld a külföldi befektetők kedvelt célpontja is lett – a legtöbb pénz Törökországból, Németországból és Franciaországból érkezett. A kormány támogatni szeretné őket, Tatárföld fejleszteni szeretné a tudásgazdaságát és a high-tech iparágakat" - mondta Tatárföld elnöke, Rustam Minnikhanov.

Technológiáról

Négy évvel ezelőtt alapították Innopoliszt. A városnak ma már 3500 állandó lakója van, különleges gazdasági övezet és Oroszország első robotikai és számítástechnikai egyetem is itt van. Az innopoliszi egyetem az orosz IT és robotikai szakértők új generációját szeretné kinevelni, akik világszerte versenyképesek lehetnek. Huszonkét országból több mint 80 oktató jött – köztük Bertrand Meyer, a zürichi ETH vezető szoftverszakértője.

A közeli Technoparkban, 99 cég működik, IT-óriásoktól kezdve diák-startupokig. A francia Schneider Electric IT biztonsági és biztonsági megoldásokon dolgozik. Itt Tatárföldön közel vannak az ügyfelekhez és a kutatóintézetekhez, amelyek kitűnő szakemberekkel rendelkeznek. A modern infrastruktúrával és a vonzó befektetői klímával Tatárföld szeretné egy helyre gyűjteni a tudást és a gazdasági lehetőségeket.

(forrás: Euronews.com)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai