Két kínai repülőtérrel is együttműködik a Budapest Airport

A Budapest Airport két nagy kínai cargo repülőtérrel is szorosabbra fűzi az együttműködését, a Magyarország és Kína közöt ti légi összeköttetések továbbfejlesztése érdekében. Ez a Pekingben rendezett Egy Övezet Egy Út Fórum csúcstalálkozó során aláírt együttműködési megállapodás (szándéknyilatkozat) egyik legfőbb célja.

A Budapest Airport tovább fokozza az erőfeszítéseit, ho gy Magyarország ot a Kínába irányuló magyar export, illetve a kínai áruk első számú közép - kelet - európai légi kapujává, egyfajta komplex logisztikai bázissá és elosztóközponttá fejlessze a régióban . Ez a lényege a Wang Zsendong, a Hszian Xianyang Nemzetközi Repülőtér helyettes ügyvezető igazgatója és René Droese, a Budapest Airport ingatlan és cargo üzletág - igazgatója által Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere jelenlétében aláírt dokumentumnak . A külügyminiszter a kínai fővárosban az Egy Övezet Egy Út Fórum csúcstalálkozóval párhuzamosan tartott Magyar - kínai Fórumon képviseli Magyarországot . A Budapest Airport májusban a Csengcsou Nemzetközi Repülőtérrel is együttműködési megállapodást köt , amikor egy kínai delegáció látogat Budapestr e .

„Két ilyen – földrajzilag távol lévő - ország között akkor lehet jó gazdasági együttműködés, hogyha vannak összeköttetések, ezért kiemelt jelentősége van a légi kapcsolatoknak , a légi járatoknak Magyarország és Kína között. Ezért is örömteli a Hszian - i repülőtér és a Budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér közötti együttműködési megállapodás aláírása, hiszen ez a megállapodás újabb kínai városokat kapcsolhat be abba a hálózatba, ahova közvetlenül lehet repülni Magyarországról, Budapestről. A gazda sági kapcsolatok mellett a turizmust is tovább tudjuk így fejleszteni, a tavalyi esztendőben 14 százalékos növekedést követően rekordszámú, 256 ezer kínai turista járt Magyarországon” – mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisz ter az aláírási ceremónián.

A Magyar - kínai Fórum során számos további megállapodás is létrejött a magyar és a kínai partnerek között , a beruházások és a gyógyszeripar terén . A logisztika és a légiáru - szállítás fejlesztése összhangban áll a Külgazdasági és Külügyminisztérium erőfeszítéseivel, hogy a két ország közötti együttműködést a kereskedelem és a közös beruházási projektek terén előmozdítsa . A magyar diplomaták és kereskedelemfejlesztési szakemberek támogatása fontos szerepet játszott abban, hogy a Bu dapest Airport a közelmúltban meg tudta duplázni a Budapest, Hong Kong és Csengcsou között üzemelő közvetlen cargo járatok heti kapacitását, illetve az Air China Peking és Budapest közötti, menetrend szerinti utasszállító járatainak rakterében történő légi áru - szállítás terén az összeköttetéseket tovább tudta fejleszteni .

„A csengcsoui repülőtérrel kialakított közvetlen cargo - kapcsolat volt az első fontos lépés, most pedig elérkezett az idő, hogy új kínai partnereinkkel tovább mélyítsük az e gyüttműködést, í gy kihasználva az áruszállítás terén fennálló hatalmas lehetőségeket . Csengcsou, Hszian és Budapest egyaránt gyors növekedésnek örvend; nagyon bízunk benne, hogy ez az együttműködés az összes érintett fél számára előnyös lesz ," mondta Jost Lammers, a Budap est Airport vezérigazgatója . A partnerek a jövőben még erőteljesebben népszerűsít ik Kínában a dinamikusan fejlődő budapesti repülőteret , mint a közép - kelet - európai régió egyik legfontosabb légi kapuját .

Az utasforgalomban rejlő turisztikai lehetőségeken k ívül ( a Shanghai Airlines idén június 7 - től heti három közvetlen járatot indít Sanghaj és Budapest között ) a fő cél a légiáru - szállítás fejlesztése Kína és Magyarország között . Ez t a felek rendszeres, közvetlen információcsere révén kívánják előmozdítani, illetve közös marketing kampányokat és eseményeket is terveznek, Kínában és a közép - kelet - európai régióban egyaránt. Április eleje óta a Cargolux heti két további közvetlen áruszállító járatot üzemeltet Budapest és Csengcsou, a világ egyik leggyorsabban f ejlődő repülőtere között Boeing B747 - es típusú óriásgéppel . A Selyemút kapujában, az iparáról ismert Sanhszi tartományban található Hszian Nemzetközi Repülőtér révén pedig a Budapest Airport egy stratégiailag fontos partnerre tesz szert , aki sokat segíthet abban, hogy a magyar fővárosi repülőtér a kínai vállalatok számára a közép - kelet - európai térségben regionális cargo elosztóközponttá fejlődhessen.

A légiáru - szállító vállalatok igényeinek növe kedésre válaszként a Budapest Airport tavaly 32 , 6 milli ó eurós ( kb. 10 milliár d forintos ) proje k t keretében megkezdte az új Cargo City kivitelezését . A 2. Terminál közelében épülő, 21 600 négyzetméteres raktárépület szerkezete már elérte végleges formáját . Mellette az úgynevezett speditőr (szállítmán yozási) épület fö ldmunkái is gőzerővel zajlanak; utóbbi 11 200 négyzetméter raktárterületet, illetve irodalétesítményeket biztosít majd a légiáru - kezelő raktár, illetve az idén megépülő 32 000 négyzetméteres új beton forgalmi előtér tőszomszédságában . Itt akár két F kategó riájú , vagy is Jumbo méretű cargo repülőgép egyidejű kiszolgálását is lehetővé válik . A Budapest Airport új cargo bázisát ez év végén vehetik birtokba a fuvarozók és a bérlők

Forrás: Turizmus Online


Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt

Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt 

Sir Tim Clark a következő levelet fogalmazta meg, és juttatta el - többek közt rajtunk keresztül - ügyfeleiknek.
Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő

Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő 

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom. 
Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton

Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton 

Április 22-én kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérhez vezető utakon.
Visszatér az Uber Magyarországra

Visszatér az Uber Magyarországra 

Április 16-án hivatalosan lezárult a jóváhagyási folyamat.
Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága

Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága 

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat.
Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat

Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat 

Mennydörgésre és villámlásra ébredtek szerda reggel az Egyesült Arab Emírségek lakosai.
Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről

Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről 

Bővül az osztrák légiátrsaság kínálata.
Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál

Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál 

A nagyszabású fejlesztés megvalósítása érdekében 64 francia autópálya-pihenőben most 320 Siemens gyorstöltőt telepítettek.
A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből

A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből 

Isztambul a második törökországi város, amely már Debrecenből is közvetlenül elérhető Antalya után.
Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően

Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően 

Izrael vasárnap reggel megnyitotta légterét a szombat éjszakai, sikeresen kivédett légitámadás után, jelentették be hivatalosan Izraelben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.