Február végéig az állam visszavásárolja a Budapest Airportot

Február végéig az állam visszavásárolja a Budapest Airportot 

Már "nagyon közel a megállapodás" - hangzott el a szerdai Kormányinfón.
Eladja az állam a Yettelben lévő tulajdonrészét, repteret vesz belőle

Eladja az állam a Yettelben lévő tulajdonrészét, repteret vesz belőle 

Több más cégtulajdon eladását követően ezúttal a Yettel 20 százalékos tulajdonrészének eladását jelentette be a Gazdaságfejlesztési Minisztérium. A bevételt az állam a budapesti repülőtér üzemeltetőjének a visszavásárlásához fogja felhasználni.
Katari befektetők is beszállhatnak a Budapest Airport vételébe

Katari befektetők is beszállhatnak a Budapest Airport vételébe 

Magyarország azon dolgozik, hogy a Katari Befektetési Hatóságot is bevonják abba a konzorciumba, amelyet a kormány a Budapest Airport Zrt. megvásárlására alakít ki.
Budapest Airport: fejlesztések az utasforgalomban és a cargóban is

Budapest Airport: fejlesztések az utasforgalomban és a cargóban is 

2022-ben megkezdődött a három és fél éve átadott, 32 000 négyzetméter Cargo Handling és Forwarder épülettel és saját forgalmi előtérrel rendelkező BUD Cargo City bővítése, emellett az utasforgalmi területeken is folytatja a repülőtérfejlesztést az üzemeltető Budapest Airport. Az eredményekről és további tervekről a Portfolio René Droese fejlesztési vezérigazgató-helyettest kérdezte.
Tényleg francia részvétellel veszi meg az állam a Budapest Airportot

Tényleg francia részvétellel veszi meg az állam a Budapest Airportot 

Az is kiderült, a Budapest Airportot eddig üzemeltető kanadai cég melyik másik repteret irányítja majd az üzlet lebonyolítását követően, derül ki az Airportal szakmai site híre alapján.
Még az év vége előtt megszülethet a megállapodás a ferihegyi repülőtérről

Még az év vége előtt megszülethet a megállapodás a ferihegyi repülőtérről 

A finanszírozás és a szakmai befektető is megvan, lassan minden a helyére kerül.
Hivatalosan is megalakult a Budapest Airport tűzoltósága

Hivatalosan is megalakult a Budapest Airport tűzoltósága 

Október első napjától új tevékenységgel bővült a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetőjének feladatköre: a Budapest Airport saját létesítményi tűzoltóságot alapított, közel száz fő, saját állományban tevékenykedő tűzoltóval és Európa egyik legjobban felszerelt repülőtéri tűzoltóbázisával.
Rekordokkal zárta az októbert a Budapest Airport

Rekordokkal zárta az októbert a Budapest Airport 

Októberben is 1,3 millió felett volt az utasok száma a Liszt Ferenc repülőtéren, a cargo megdöntötte eddigi rekordját, csaknem 20 ezer tonna volt a légiáru mennyisége a múlt hónapban.
Zöld szintre váltott a földön a Wizz Air

Zöld szintre váltott a földön a Wizz Air 

A Menzies Aviation-nel, valamint a Budapest Airport-tal (BA) közös hétfői sajtótájékoztatójukon bejelentették, hogy több budapesti járatuk földi kiszolgálását ezentúl kizárólag elektromos eszközökkel végzik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Erről a média képviselői a helyszínen meg is győződhettek.
Szeptemberben is csúcson a Budapest Airport, megvételéről még nincs hír

Szeptemberben is csúcson a Budapest Airport, megvételéről még nincs hír 

A forgalmas nyár után erősen indult az ősz: 1,3 millió utassal, rekord árumennyiséggel szeptemberben - jelentősen növelve ezzel a cég értékét.

Új szállodamárka közvetlen terminálkapcsolattal a budapesti reptérnél 

A TRIBÉ-ről van szó, amely a WING fejlesztésében épül, a 2-es terminál közelében, és várhatóan 2025-ben nyit meg.

Nemes célra költik a Runway Run bevételét 

Szeptemberben rendezték meg a Budapest Airport éves jótékonysági futóversenyét, a Runway Runt. Az immár 11. alkalommal létrejött sportesemény töretlen népszerűségét mutatja, hogy a nevezési díjakból és a verseny hivatalos pólóinak árából befolyt összeg meghaladja a 18 millió forintot.

Miből venné meg a kormány a Budapest Airportot? 

A Budapest Airport megvásárlásának finanszírozása csomagban valósulhat meg és a várakozások szerint az év végéig lezárulhatnak a tárgyalások – mondta el Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Reuters tudósítása szerint.

A Budapest Airport az eladásról szóló hírekre látványos bemutatóval reagált 

Ahol többek közt elhangzott, a téli menetrendben 36 légitársasággal 107 úti cél érhető el Budapestről.

Felmérés: szeretik-e a magyar utazók, így, ahogy van, Ferihegyet? 

Az elmúlt öt évben a budapesti repülőtérről utazók szerint jól érzékelhetően emelkedett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér szolgáltatásainak színvonala. A légikikötő tiszta, tágas, világos, emberléptékű és biztonságos; nemzetközi viszonylatban is megállja a helyét, derül ki a független GKID piackutató vállalat által készített reprezentatív kutatásból.

Ajánlat a magyar államtól a repülőtér megvételére 

A Bloomberg információi szerint a repülőtér tulajdonosi köre további hivatalos tárgyalásokba kezd, így a lap szerint többségi tulajdont szerezhet a magyar állam a Budapest Airportban - akár még ez év végéig bezárólag, írja a Bloomberg információi alapján a hvg.hu hírportál.

Ferihegy is készül a folyadékkorlátozás eltörlésére 

A Budapest Airport több más európai reptérhez hasonlóan tesztelt már olyan CT-berendezéseket, amelyek lehetővé teszik a nagyobb mennyiségű folyadék fedélzetre történő felvitelét. Az egyes terminálon két év múlva már élesíthetik is az új rendszert.

Hangszigetelt fülkék a Budapest Airport termináljain 

Négy darab, egyenként kétfős, hangszigetelt csendes fülkét helyezett el a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az üzemeltető.

Jövőre ismét elérhetők a transzatlanti útvonalak Budapestről 

Megközelítette a másfél milliót az utasok száma a budapesti repülőtéren júliusban, és ez volt sorozatban az ötödik hónap ebben az évben, amikor több mint 1 millióan használták a légikikötőt – emelte ki az Aviation Weeknek adott interjújában Kam Jandu, a Budapest Airport május elején kinevezett vezérigazgatója.

Félévértékelő a Budapest Airportnál 

2023-ban a június már zsinórban a negyedik hónap volt, amikor a repülőtér forgalma meghaladta az egymillió főt, január és június között pedig összesen 6 683 524 utast kezeltek a repülőtéren.

Budapest Airport - jótékonysági futóverseny, naplementében 

2023. június 16. Idén is birtokba vehetik a sportolók szeptember első szombatján a budapesti repülőtér 1-es futópályáját. Az immár hagyománynak számító, 11. Runway Run a tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét a naplementében indul, a nevezési lehetőséget pedig a korábbinál szélesebb körben nyitja meg a szervező Budapest Airport. A nevezési díjakból befolyó összeget idén is száz százalékban jótékony célra fordítják.

Nyereséges a Budapest Airport, de még itt a Covid-hatás 

A repülőteret üzemeltető társaság a 2022-es évet 277,7 millió euró nettó árbevétel mellett 76,6 millió euró nyereséggel zárta, így a COVID időszaka alatt felgyűlt 198 millió eurós veszteség 121 millió euróra csökkent. A részvényesek számára osztalék-kifizetés nem történik.

Ferihegy felkészült a focidrukkerek rohamára 

Május 31-én rendezik meg Budapesten, a Puskás Arénában az UEFA Európa Liga döntőt. A Budapest Airport a hatóságokkal közösen hónapok óta készül a mérkőzéssel összefüggő repülőtéri folyamatok gördülékeny kezelésre, a csapatok, a VIP járatok és a várhatóan több tízezer szurkoló fogadására. A Budapest Airport felhívja az utasok figyelmét, hogy a döntő napján, valamint az azt megelőző és az azt követő napon (vagyis május 30. és június 1. között) a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren és környékén megnövekedett forgalomra, a repülőtéren pedig esetlegesen a szokásosnál hosszabb várakozási időre számítsanak - tájékoztatta lapunkat a Budapest Airport.

Cargo-ban erősít a Budapest Airport 

A Budapest Airport a jelenlegi 250 ezer tonnáról 300 ezer tonnára növeli éves légi áruforgalmi kapacitását a Bud Cargo City bővítésével - mondta René Droese, a Budapest Airport fejlesztési vezérigazgató-helyettese szerdán, a Cargo City Handling épülete bővítésének bokrétaünnepségén.

Fenntartható repülőgép-üzemanyagot tesztel a MOL és a Wizz Air 

A MOL a Budapest Airporttal, a Wizz Airrel és a Repülőtéri Üzemanyag Kiszolgáló Kft.-vel együttműködve megkezdte a fenntartható repülőgép-üzemanyag (SAF) kereskedelmi tesztelését. Az együttműködés célja a teljes légiközlekedési ágazat szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése és a Budapest Airport üzemanyag-ellátórendszerének felkészítése a 2025-ben életbe lépő, az EU által meghatározott fenntartható üzemanyag használati kötelezettségre - tájékoztatta lapunkat a légitársaság. 

Újabb jelentős elismerés a Budapest Airportnak 

2023. május 3. Európa legjobb légikikötőivel került egy kategóriába a magyarok repülőtere: a Skytrax nemzetközi légiközlekedési kutatási szervezet idén márciusban háromnapos audit keretében, ötszáz szempont figyelembevételével vizsgálta a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér szolgáltatásainak színvonalát, és a korábbi háromról négycsillagosra emelte a repülőtér minősítését. Ez azt jelenti, hogy az idei számos rangos elismerés után Magyarország kapuja többek között olyan repülőterekkel került egy súlycsoportba az utazási élmény terén, mint a londoni Heathrow, az amszterdami Schiphol, illetve a barcelonai és a bécsi légikikötő. Az elismerés újabb megerősítés a Budapest Airportnak és a repülőtéri közösségnek, hogy az elmúlt négy évben megvalósult, százmilliárd forint értékű fejlesztéssorozatot az utazóközönség is nagyra értékeli - tájékoztatta lapunkat a Budapest Airport.

Májustól új vezérigazgató a Budapest Airport élén 

Május 1-jétől egy régóta a hazai légügyi területen dolgozó szakember veszi át a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatói posztját a Kanadába távozó jelenlegi vezérigazgatótól, Chris Dinsdale-től.

Új, nemzetközi védjegyet szerzett Ferihegy 

A minősítés igazolja, hogy a repülőtér-üzemeltető minden szükséges lépést megtesz annak érdekében, hogy az utasok és a személyzet biztonságát és egészségét garantálni tudja. A minősítési folyamat során független szakértők öt fókuszterületet vizsgáltak az utasterminálokon (tisztaság, vészhelyzeti készültség, egészségügy, levegő- és vízminőség, érdekelt felek bevonása) - közölte lapunkkal a Budapest Airport.

Álmodj nagyot, és fesd meg! 

A Budapest Airport (BA) fő támogatásával 8-13, illetve 14-20 év közötti fiataloknak szól az Alkoss szabadon! művészeti pályázat. A legjobb alkotásokat értékes nyereményekkel jutalmazzák. A nyertes pályamű alkotója Párizsba utazhat

Tizedszer is a régió legjobbja a Liszt Ferenc repülőtér 

Nem áll meg a díjeső a Budapest Airportnál; a légikikötő egymás után tizedszerre is elnyerte a „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címet a márciusi World Airport Awards díjátadón. Egy hónapon belül ez a második hatalmas elismerés, amit a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megkapott; március elején az ACI – szintén az utasok visszajelzései alapján - a budapesti légikikötőt választotta Európa legjobb repülőterének, a 15-25 milliós utasforgalmat bonyolító légikikötők közül. A Budapest Airport minden partnerének és repülőtéri dolgozónak köszönettel tartozik az elkötelezett munkáért és a minőségi szolgáltatásokért, amelynek köszönhetően a rangos elismeréseket kiérdemelte.

Jelentős béremelés a Budapest Airportnál 

Egy év alatt átlagosan több, mint harminc százalékkal növelte a munkavállalói béreket a vállalat.

Távozik a Budapest Airport vezérigazgatója 

Chris Dinsdale, a Budapest Airport vezérigazgatója július végén köszön el a vállalat éléről. Augusztustól a Calgary Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Calgary Airport Authority elnök-vezérigazgatói posztját tölti majd be Kanadában.

Az utasok szerint a ferihegyi Európa legjobb reptere 

Az utasok véleménye alapján a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér lett a legjobb európai légikikötő a 15-25 milliós utasforgalmat bonyolító repülőterek között, jelentette be a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (Airports Council International, ACI) - tájékoztatta lapunkat a Budapest Airport.

Díjkiosztó gálaestet tartottak Ferihegyen 

Március 2-án tartotta a Budapest Airport nagyszabású éves gálaestjét, amelynek keretében átadta egyebek mellett a legkiemelkedőbb kereskedelmi, légitársasági, környezetvédelmi, cargo és média partnereinek járó elismeréseket.

Pálinkával várják az utazókat a reptéren 

A hazánkba érkező külföldiek számára indított egy hónapos pálinka népszerűsítő kampányt az Agrármarketing Centrum. 

Saját tűzoltóságot hoz létre a Budapest Airport 

Ősztől új tevékenységgel bővül a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetőjének feladatköre; a Budapest Airport (BA) saját létesítményi tűzoltóságot alapít, nagy létszámú, saját állományban tevékenykedő tűzoltóval és Európa egyik legjobban felszerelt repülőtéri tűzoltóbázisával, közleményük szerint.

Folytatódik a zajvédelmi program a reptér környékén 

A program célja, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében élők zajterhelése csökkenjen, az ingatlanok lakó- és pihenőhelyiségeiben található nyílászáróinak utólagos szigetelése vagy cseréje, illetve a hálószobákba ingyenesen kérhető szellőztetőberendezés telepítése által. 

Új légi járatok a nyári menetrendben Budapestről 

A Budapest Airport járatfejlesztési menedzsere, Almási Eszter egy hétfői szakmai eseményen beszámolt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalmi adatairól, nyári újdonságairól, illetve távlati terveiről. 

Új, utaskényelmi fejlesztések Ferihegyen 

Az 1-es utasmólón gyermekjátszó készült, a utasbiztonsági ellenőrzés várakozási ideje a Budapest Airport honlapján is megtekinthető, a 2B terminálon működő Universal Airport HUB kínálata pedig vény nélkül kapható gyógyszerekkel bővült - írja az AIRportal.hu.

A Budapest Airport roppant elégedett a 2022-ben elért eredményekkel 

Covid-árnyék, menekülthelyzet, nyári utasroham, folyamatos infrastutúra-bővítés, és persze Reptér sláger Korda Gyuri bácsival és Klárikával - címszavakban ezek a tavalyi év legfőbb történései a Budapest Airport (BA) esetén.

A Kúriánál a légiutasadó ügye 

A Kúriához fordult Budapest Főváros Kormányhivatala a XVIII. kerületi önkormányzat által kivetett, "több jogszabályt is sértő és adatvédelmi aggályokat is felvető légiutasadó ügyében".

Vizsgálatot kér a kerületi légiutasadó ügyében Ferihegy 

A Budapest Airport felügyeleti eljárás elindítását kezdeményezte az illetékes kormányhivatalnál amiatt, hogy a XVIII. kerületi önkormányzat egy novemberi rendeletével egy új települési adó, az úgynevezett légiutasadó kivetéséről döntött – tudta meg a 24.hu.

Így zöldít tovább Ferihegy 

A Budapest Airport 83 elektromos töltőállomást telepít - 102 töltőponttal - a reptéren, 1,3 milliárd forint beruházással a repülőtér-üzemeltető flottájába tartozó járművek és a légikikötőben tevékenykedő partnercégek kiszolgálására - közölte a Budapest Airport szerdán az MTI-vel.

Légipoggyász-feladás 12 órával az indulás előtt? Igen! 

Novembertől a Wizz Air járataival utazók számára akár a járatindulást előtt 12 órával, hajnali 3:00 és este 22:00 óra között elérhető az önkiszolgáló poggyászfeladás lehetősége - írja a Repülőtéri Értesítőben a Budapest Airport.

Megadóztatná a kerület a ferihegyi légiutasokat 

A reptéri cégek kettős adóztatásról beszélnek, az adó beszedésével megbízott földi kiszolgálók pedig visszakérdeznek, hogy egyáltalán hogyan szedjenek adót, ha egy interneten beregisztráló utassal nem is találkoznak, de az érkező utasokkal is csak akkor van dolguk, ha az utas elveszítette a csomagját - írja a Telex.

Nem érte el az 1 milliót az utasok száma novemberben Ferihegyen 

Kevesebb mint egymillióan fordultak meg novemberben a Liszt Ferenc reptéren, a cargo mennyisége meghaladta a 17,6 ezer tonnát - írja az AIRportal.hu.

Elégedett utasok, még több töltőpont Ferihegyen 

Az elmúlt három évben több mint 80 milliárd forintból megvalósult beruházásoknak köszönhetően az utaselégedettség szintje folyamatosan emelkedett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - tájékoztatta lapunkat a Budapest Airport.

Korda György esete a budapesti repülőtérrel 

A reptéren ad zártkörű koncertet Korda György, a Reptér című sláger előadója. A népszerű énekes és felesége, Balázs Klári december 9-én az 1-es terminálon lép fel, a nézők egy videópályázat révén juthatnak az eseményre.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!