hirdetés
hirdetés

Luxusüdülőhely épül egy mesterséges szigeten

Ez az első beruházás a Közel-Kelet és Észak-Afrika régióban, amelyet a luxus üdülőhelyek vezető nemzetközi fejlesztője, a Wynn Resorts végez. A 2026-ban megnyíló komplexumban 1000 szobás luxusszálloda mellett világszínvonalú üzletek, korszerű tárgyaló- és konferenciatermek, egy exkluzív wellnessfürdő, több mint 10 étterem, valamint szórakoztató és játékközpont is üzemel majd.

hirdetés

A Marjan, a RAK Hospitality Holding és a Wynn Resorts Limited, az Egyesült Államokban jegyzett luxusüdülőhelyek nemzetközi fejlesztője és üzemeltetője, több milliárd dolláros integrált üdülőfejlesztést jelentett be az Egyesült Arab Emírségekbeli Ras Al Khaimah városában, a mesterséges, ember alkotta Al Marjan-szigeten.

A látványos Al Marjan-sziget mindössze 15 percre fekszik  Ras Al Khaimah nemzetközi repülőterétől és 45 percre a Dubai repülőtértől. A négy szigetből álló Al Marjan-sziget több mint 7,8 kilométernyi csillogó stranddal és 23 kilométernyi vízparttal, valamint világszínvonalú szállodákkal és lakóépületekkel rendelkezik.

Al Marjan-sziget
Al Marjan-sziget
 

A mesterségesen kialakított földnyelv 2,7 millió négyzetméternyi, tengerből kinyert és feltöltött területen fekszik az Arab-öbölben. Az új, integrált üdülőhely az egyik exkluzív szigeten, közel 250 000 négyzetméteren valósul majd meg, lenyűgöző kilátást biztosítva az Arab-öbölre, a tengerre és annak homokos strandjára.

A fejlesztés az első tengerparti üdülőhely, amelyet a Wynn Resorts finanszíroz. A jelenlegi tervek között egy 1000+ szobás szálloda, csúcskategóriás bevásárlóközpont, egy korszerű tárgyaló- és konferenciaterem, exkluzív wellness fürdő, több mint 10 étterem, valamint egy szórakoztató-és játékközpont is szerepel.

A Wynn Resorts raz Egyesült Arab Emírségek legnagyobb szolgáltatóipari fejlesztéseként a projekt jelentős értéket képvisel a helyi gazdaság számára is, felgyorsítja a turizmust, munkahelyeket teremt és élénkíti a kapcsolódó ágazatok növekedését. A beruházás a tervek szerint 2026-ban fejeződik be, a legmagasabb szintű fenntarthatósági előírások és sztenderdek betartásával.

Craig Billings, a Wynn Resorts vezérigazgatója: „Az Al Marjan-sziget érintetlen környezetével ideális zöldmezős hely ahhoz, hogy a cégünk által jól ismert egyedi vendégélményt megteremtsük rajta. A régió óriási lehetőségeket rejt a vendéglátás és a turizmus számára."

Az új üdülőhely jelenleg a tervezés és a fejlesztés kezdeti szakaszában van, hamarosan megindulnak az integrált komplexum létesítésére vonatkozó engedélyeztetési eljárások Ras Al Khaimah Turisztikai Fejlesztési Hatóságánál.

(forrás: AVIAREPS / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk