hirdetés
hirdetés

Mégis újraindul a Wizz Air Budapest-Baku járata

Ezt nyilatkozta budapesti látogatása alkalmával az azeri gazdasági és ipari miniszter, a Wizz Air azonban nem erősítette meg a hírt.

hirdetés

Shahin Mustafayev, Azerbajdzsán gazdasági és ipari minisztere jelentette be, hogy a Wizz Air hamarosan újraindítja Budapest-Baku járatát, miután találkozott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel Budapesten – írja a Today.az azeri weboldal.

A járat 2013 júniusában kezdett üzemelni, majd leállt, és úgy volt, hogy idén újraindul, de márciusban a fapados légitársaság szóvivője, Daniel de Carvalho bejelentette, hogy egyelőre mégsem fognak repülni a Wizz Air gépei az útvonalon, mivel a bakui repülőtér nem tett eleget a felek között a repülőtéri díjakról és költségekről létrejött megállapodásnak.

A Wizz Air megkeresésünkre a következő tájékoztatást adta az újraindulással kapcsolatban:

A Wizz Air felfüggesztette a Budapest-Baku útvonal üzemeltetését, miután a bakui repülőtér elmulasztotta tiszteletben tartani a két fél között létrejött, a repülőtéri díjakról és költségekről szóló kereskedelmi szerződést. Ma az azeri kormányzat kifejezte elkötelezettségét amellett, hogy a bakui és más azeri repülőterek részéről új ajánlatok álljanak rendelkezésére a költségekre vonatkozólag. Bár a Wizz Air 2015-ös kapacitásait már más útvonalkra allokálta, a légitársaság minden hozzá érkező új ajánlatot megvizsgál majd. Amennyiben a reptéri költségek lehetővé tennék az Azerbajdzsánba tartó, alacsony viteldíjú járatok újraindítását, meg fogjuk tenni a bejelentést, amint megszületett a döntés a kérdésben.

Baku
Baku

(forrás: Today.az)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai