hirdetés
hirdetés

Pénteken indul el az első Istria vonat az újonnan épült magyar-szlovén vasútvonalon

A magyar és a szlovén állami vasúttársaság nyáron naponta indít hálókocsis vonatot az Adriai-tengerhez, így még többen választják majd a magyarországi tranzitútvonalat. Az első SEA←YOU Istria elnevezésű vonat június 23-án, 20:30-kor fut ki a Déli pályaudvarról. 

hirdetés

Tavaly adták át a korszerű, villamosított vasútvonalat Magyarországról Szlovéniába, így idén nyáron már naponta két vonat közlekedik az új pályán a tengerhez. Az európai vasúti törzshálózat részét képező, új, „Mediterrán” vasúti fuvarozási folyosó a koperi kikötőbe vezet.

 A MÁV-START és a szlovén vasúttársaság (Slovenske železnice - SŽ) erősíti az új vonal tranzitszerepét: az Isztria természeti adottságai és Budapest nagyvárosi vonzereje mostantól összekapcsolódnak. Az új éjszakai vonat szállást és utazást kínál egyszerre, így a Budapestről este elinduló nyaralók másnap már a tengerben hűsölhetnek.

A magyar fővárost meglátogató külföldi turisták is továbbutazhatnak innen az Adriára.

Budapest az észak-dél irányú nyári utazások meghatározó csomópontja: a magyar fővárost meglátogatók számára komoly vonzerőt jelent, ha a városlátogatást könnyen össze tudják kapcsolni hagyományos nyaralóprogramokkal. Sokan utaznak Európa északabbi országaiból nyáron több köztes program beiktatásával a mediterrán térségbe, városnézés után a strandon töltik az időt.

"A MÁV-START számára fontos, hogy ezek a turisták a közép-európai kínálatból Budapestet, a magyarországi tranzitútvonalat válasszák, ezért a magyar és a szlovén vasúttársaság a villamosított vasúti pálya átadását követően azonnal a személyszállítás fejlesztése mellett döntött" – hangsúlyozta Kazai Kata, a MÁV-START értékesítési igazgatója. 

forrás: 123rf.com
forrás: 123rf.com

A Budapestről naponta induló SEA←YOU Istria vonat kocsijait Szlovéniában szétkapcsolják, így több tengerparti úti célra kínálnak egy vonattal eljutást. A szlovén Adria és a Kvarner öböl nagy múltú üdülőközpontja, Abbázia (Opatija) is közvetlenül elérhető. 

A SEA←YOU Istria vonat június 23-tól augusztus 25-ig, minden este 20:30-kor indul a Déli pályaudvarról fekvőhelyes és hálókocsikkal – kerékpárszállító kocsival kiegészítve Fiumébe (Rijekába) és Koperbe.

A menetrendet úgy alakították ki, hogy a vonatok másnap reggel, 9 óra körül érkeznek a tengerparti végállomásra. Visszafelé Koperből 20:15-kor , Fiuméből 20:50-kor indul a vonat, másnap reggelre érkezik Budapestre. 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai