hirdetés
hirdetés

Szlovén-magyar projekt kapcsolná be a periférikus területeket a turizmusba

A határtérség turisztikai kínálatba illesztését, illetve az egykori vasfüggöny vonala mentén kerékpáros szolgáltatások fejlesztését támogatja az a két szlovén-magyar projekt, amelyben a Zala Megyei Önkormányzat is részt vesz.

hirdetés

A Zala Megyei Közgyűlés csütörtöki ülésén hagyta jóvá, hogy az összesen mintegy 4,3 millió euróból megvalósuló Interreg programokban részt vesz. A Guide2Visit elnevezésű, 2 millió eurót meghaladó projektben partnerként szerepel, a 2,3 millió euró költségvetésű IronCurtainCycling projektben pedig vezető feladatot vállalt a zalai önkormányzat.

A Guide2Visit projekt a határtérség vidékies, aprófalvas, periférikus területeit illeszti a turisztikai kínálatba egy komplex látogatóirányítási rendszer kialakításával, ezen belül megjeleníti a közös turisztikai tájegységek sajátos építészeti, népi hagyományait és természeti értékeit, illetve támogatja az elszórtan elhelyezkedő kisebb látnivalók egységes termékké fejlesztését.

Az IronCurtainCycling projekt révén egy összefüggő, határon átnyúló kerékpáros turistakínálatot kívánnak kialakítani a nemzetközi, észak-déli irányú EuroVelo13 útvonalhoz csatlakozva. Erre fűznék fel a helyi, térségi kerékpározható útvonalakat, amelyet kerékpárosbarát szolgáltatásokkal és egyéb kínálattal egészítenek ki.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai