hirdetés

Top 10 belföldi utazási célpont a hosszú hétvégén

Egy átlagos őszi hétvégéhez képest több mint 2,5-szeresére nő a belföldi vendégforgalom az október 23-ai hosszú hétvégén a Szallas.hu előrejelzése szerint. A 10 legnépszerűbb település közül 9 fürdőváros, a lista élén Eger, Hajdúszoboszló és Hévíz áll. Az Év szállása verseny keretében készített friss felmérésből az is kiderült, hogy a vendégek sorrendben a gyógyvíz áldásait, a masszázst és a szaunavilág adta örömöket keresik majd.

hirdetés

Töretlen a hosszú hétvégi kikapcsolódás népszerűsége a belföldi utazók körében: a Szallas.hu adatai szerint az október 23-ai ünnep nyújtotta háromnapos pihenőre egy átlagos hétvégéhez képest 170 százalékkal több foglalás érkezett. A legnagyobb rohamra Eger, Hajdúszoboszló és Hévíz számíthat, ahol a vendégek leginkább a szállodákat és panziókat töltik majd meg.

„Az őszi, hűvösebb időjárás egyértelműen a wellness-szolgáltatásokat is nyújtó szállodáknak, illetve gyógyvizes településeknek kedvez. A most következő hosszú hétvégén átlagosan 41 414 forintot költenek a magyarok szállásra, ami megközelíti az átlagos nyári foglalási értéket” – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője.

Így wellnessezik a magyar

A hazai gyógyvíz erejének kihasználása után a magyarok körében a masszázs a legnépszerűbb szolgáltatás, amit a szaunázás követ. Az Év Szállása verseny keretében végzett felmérés szerint a masszázs jellegű szolgáltatásokat elsősorban a 36 év feletti vendégek keresik. A masszőrválasztásnál inkább a szakértelemre, semmint a nemre vagyunk érzékenyek: a férfiak és a nők többsége számára egyáltalán nem számít a masszőr neme.

A szaunázás tekintetében is tudatos a magyar: minden második válaszadó ismeri a forróságban egyhuzamban eltölthető optimális időt (10-15 perc), és több mint kétharmaduk az ideális szauna hőmérséklettel (75-90°C) is tisztában van. A szaunabeli viselet ugyanakkor már gyakran konfliktus forrása, hiszen ezt a szolgáltatást 100 vendégből 5 teljesen pucéran szereti igénybe venni. „Az egyébként Finnországban bevett szokást a magyar vendégek kétharmada nem veszi jó néven, így az sem ritka, hogy ezt szóvá teszik. A teljes pőreséget éppen az ilyen konfliktusok elkerülése végett a legtöbb hazai szálloda szabályzatban tiltja is a vendégeinek” – tette hozzá Szigetvári József.

Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője
Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője

Top 10 belföldi utazási célpont az október 23-ai hosszú hétvégén

1. Eger

2. Hajdúszoboszló

3. Hévíz

4. Budapest

5. Gyula

6. Sopron

7. Miskolctapolca

8. Siófok

9. Zalakaros

10. Sárvár

A felmérés hátteréről
A Szallas.hu az Év Szállása verseny keretében végzett nem reprezentatív felmérést a wellnessezési szokásokról, illetve az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokról 965 internetező részvételével. Az adatok felvételére 2015. október 2-16. között került sor.

(forrás: Szallas.hu, Vendég&Hotel Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Az új szabályokat figyelembe véve változnak-e Önöknél az árak?

Kiadónk társoldalai